Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas komanda pirmo reizi vēsturē uzvar Latvijas kartinga čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Pagājušās nedēļas nogalē, 24. septembrī Kandavas kartodromā tika aizvadīts šī gada Latvijas čempionāta pēdējais, piektais posms kas vienlaikus bija arī “Rotax Baltic Challenge 2016” pēdējais sestais posms. Jūrmalas komandai, kuru pārstāv Jūrmalas sportisti Ernests Veismanis, Valters Zviedris ur Ričards Šubeckis kā arī Uldis Timaks, šīs sacīkstes izvērtās ļoti veiksmīgas.

Valters izcīnīja uzvaru Latvijas ieskaitē šajās sacensībās un arī sezonas kopvērtējumā, kļūstot par Latvijas čempionu jau trešo reizi savā 10 gadus ilgajā sportista karjerā. Gan Ernests, gan Ričards izcīnīja trešās vietas Latvijas ieskaitē Kandavas posmā. Ernestam arī trešā vieta šī gada Latvijas čempionāta kopvērtējuma ieskaitē DD2 klasē. Uldis Timaks, kurš startē ātrajā DD2 Masters klasē ierindojās otrajā vietā Baltijas ieskaitē un Pirmajā vietā Latvijas ieskaitē. Šie panākumi arī ļāvuši Jūrmalas pilsētas komadai, pirmo reizi tās pastavēšanas vesturē, kļūt par Latvijas čempioniem!

Vairākiem komandas sportistiem 2016. gads ir bijis ļoti veiksmīgs arī individuālajās ieskaitēs: Ernests visu gadu startēja Igaunijas “Rotax Challenge” sacensībās un astoņu posmu kopvērtējumā ir izcīnījis uzvaru šajā serialā un ir jau saņēmis biļeti uz “Rotax Grand Finals” sacensībām, kuras notiks Sarno, Itālijā no 15. oktobra līdz 22. oktobrim. Info šeit: rotax-kart.com Tajās dalību ir izcīnījuši Rotax nacinālo čempionātu uzvarētāji no vairāk nekā 50 valstīm, tādēļ šīs sacīkstes nereti tiek sauktas par kartinga olimpiādi. Arī Uldis Timaks sev jau nodrošinājis vietu šajās sacensībās. Savukārt Valters šogad bija vienīgais pāstāvis no Latvijas, kurš startēja “CIK-FIA Academy Trophy” un pēc trim posmiem ieņēma 22 . vietu 52 pasaules spēcīgāko junioru konkurencē. Vienā no trim seriāla posmiem – Portugālē Valters izcīnīja augsto 10. vietu!

Kopvērtējuma rezultāti: KRISTIANSTAD / Academy / Re...

Arī komandas jaunākais sportists Ričards Šubeckis šogad diezgan bieži ir bijis uz goda Pjedestāla Latvijas sacensībās. Puisim potenciāls ir un nākamgad viņš jau startēs junioru ieskaitē.

Šīs nedēļas beigās Valteram un Ričadam paredzēts pēdējais, septītais Latvijas Pro-Kart posms tepat Latvijā, 333 trasē, Ropažos. Bet jau nākmpirmdien, 03.oktobrī Valters kopā ar komandu dodas uz Itāliju, lai aizvadītu, iespējams, savas pēdējās staptautiskās sacensības Junioru ieskaitē – “Rotax International Open” sacensības, kuras notiks Adrijas trasē, netālu no Venēcijas. Arī šo sacensību divi labākie juniori izcīnīs divas pēdējās biļetes uz “Rotax Grand Finals” scaensībām. Uzdevums grūts, bet Valters centīsies parādīt savu labāko sniegumu starptautiskajās sacensībās, kurām no 07.-09. oktobrim tiešraidē varēs sekot līdzi "telemundi.com".