Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas autosportisti favorītu pulkā leģendārajā Kauņas autošosejas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas autosportisti favorītu pulkā leģendārajā Kauņas autošosejas trasē
Foto: batcc.eu

Jau nākamajā nedēļas nogalē unikālajā Lietuvas trasē "Nemuno Žiedas" norisināsies trešais Baltijas autošosejas čempionāta posms, kurā vairākās klasēs līderpozīciju un arī sacensību favorītu pulkā ir Latvijas autošosejas piloti.

“Kauņas trase ir kā templis Lietuvas autosportistiem – ātra, viltīga un prasa maksimālu atdevi no pilotiem visa apļa garumā. Starpsezonu periodā trasei veikti vairāki uzlabojumi, kas braukšanu tajā ir padarījuši gan drošāku, gan patīkamāku. Vietējie lietuviešu sportisti trasi pārzina ideāli, bet ticu, ka Latvijas un arī Igaunijas sportisti spēs mest izaicinājumu mājiniekiem. Sagaidu, ka būs ļoti aizraujošas sacensības par vērtīgiem punktiem sezonas kopvērtējumā!” Andis Meilands, Baltijas autošosejas čempionāta rīkotājs.

Ričards Šubeckis “BMW 325 CUP” klasē ir bijis neapturams šosezon – četros braucienos četras uzvaras un pārliecinošs līdera gods kopvērtējumā. Kauņā, kur Šubeckis pērn arī izcīnīja dubultuzvaru, gan šogad varētu neklāties tik viegli, jo, atbilstoši sacensību nolikumam, Šubecka auto pievienots 70 kg papildus svars. Čempionāta otro vietu ieņem lietuvietis Paulius Urbonavičius, kuram seko latviešu kvartets – Uldis Timaks, Matīss Maļinovskis, Krišjānis Oskerko un Kārlis Ozoliņš. Nedrīkst aizmirst ātro igauņu pilotu Romet Reisin, kurš vienmēr Kauņas trasē ir bijis ātrs.

“BMW 325 CUP” apakšklasēs arī līderu pozīcijas latviešiem – Masters klasē pirmais ir Uldis Timaks, kam seko Matīss Mežaks. Iesācēju vērtējumā pirmais Artūrs Sarma, kurš aiz sevis spēj noturēt lietuviešu sportistus, bet Gentlemen jeb klasē, kur pilotu vecums ir virs 50 gadiem, vadībā Artūrs Batraks, trešais Normunds Dobums.

Arī komandu vērtējumā septiņu vienību konkurencē pirmā vieta ar 6580 punktiem ir “Jūrmala Papas Racing” (Šubeckis/Maļinovskis), otro vietu ieņem “Degviela Motorsport” (Ozoliņš/Jānis Ūbelis), bet trešo “Foxtail Racing”(Artjoms Kočlamazašvili/Matīss Mežaks).

“ABC Race” jeb autošosejas sacensības sporta iesācējiem vienmēr sagādā aizraujošus mirkļus trasē un ciešas sacensības no starta līdz finišam. Čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ieņem Nauris Agafonovs ar 76 punktiem, bet viņam seko Artūrs Daņilevskis(55) un Daniels Ungurs(50).

“V1600” būs vērojams aizraujoša spēkošanās starp trim pilotiem – latviešiem Viesturu Ozolu, Raivi Meilandu un igauni Ragnar Simuland, kurš pagaidām ir arī čempionāta vadībā ar 83 punktiem, turpat cieši aizmugurē seko arī latviešu sportisti.

Īstu atdzimšanu šosezon ir piedzīvojusi “BTC2” klase jeb klase automašīnām ar motora tilpumu līdz 2l. Jauni braucēji un jauni automobiļi, bet klases līderis joprojām neapturams ir igaunis Simo Lind. Tieši uz Kauņas sacensībām atgriežas arī 2022. gada čempions, autošosejas leģenda Atis Veismanis. Uz starta līnijas tiek gaidīts arī Arnis Baumanis.

“BTC1” klasē visas pirmās trīs vietas kopvērtējumā pieder Latvijas sportistiem – Lelde Jukāma ir pirmā, bet viņai seko Māris Bulāns un Edgars Plonis. Kauņā šo triumvirātu centīsies apturēt lietuvieši ar vairākām automašīnām.

Nankang divu stundu izturības sacensībās otro vietu “BMW 325 CUP” vērtējumā ieņem “Papas sacīkšu komanda/GD Auto”, bet trešā vieta “BTC1” klasē Latvijas komandai “LDV Racing”. Kopumā uz starta Nankang izturības sacensībās stāsies vairāk nekā 20 komandas.

Sacensības “Kaunas Grand Prix” būs arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempionātu kārtējais posms, kā arī Lietuvas “Time Attack” seriāla otrais posms. Sestdien norisināsies treniņu un kvalifikācijas braucieni, bet svētdien visas dienas garumā paredzēti sacensību braucieni.