Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Audi" slēdz savu Lemānas programmu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" slēdz savu Lemānas programmu
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Vācu autoražotājs "Audi" šonedēļ paziņojis par savas LMP1 programmas slēgšanu, kas nozīmē, ka šī marka rūpnīcas komandas statusā no nākamā gada nestartēs ne FIA WEC čempionātā, ne Lemānas 24 stundu sacensībās.

"Audi" rūpnīca paziņojusi, ka turpmāk savu primāro uzmanību vēlas veltīt dalībai Formula E čempionātā, kur jau šobrīd tā ir partnere "Abt Schaeffler" vienībai, bet no 2017. gada gatavojas pārtapt par pilnvērtīgu rūpnīcas komandu. Tāpat "Audi" turpinās savu DTM autošosejas sacīkšu programmu.

"Turpmāk mēs startēsim sacīkstēs, lai sekmētu elektriskās jaudas nākotni," teikts "Audi" menedžmenta valdes priekšsēdētāja Ruperta Stadlera paziņojumā. "Ņemot vērā, ka mūsu ielas automašīnās tiks palielināta elektrības izmantošana, "Audi" tehnoloģiju superprātiem uz šo jomu jāstrādā arvien vairāk."

Pagaidām vēl nav pieņemts lēmums par dalību pasaules rallijkrosa čempionātā, bet zināms, ka "Audi" plāno atbalstīt 2016. gada čempiona Matiasa Ekstrema komandu "EKS RX". Kā zināms, zviedru autosportists jau ir "Audi" rūpnīcas pilots DTM čempionātā.

"Audi" rūpnīca 18 gadus bijusi iesaistītas Lemānas prototipu programmā, taču šogad gaidāmās Fudži sešu stundu sacensības tai būs pēdējās. Vadība skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, jo LMP1 mašīnu programma izmaksā dārgi, turklāt dīzeļmotoru tehnoloģiju izmantošana ielas automobiļu ražošanā samazinās.

Prototipu programmu "Audi" aizsāka 1999. gadā un kopš tā laika 13 reizes uzvarējusi Lemānas 24 stundu sacensībās. 2006. gadā "Audi" kļuva par pirmo ražotāju šo sacensību vēsturē, kam izdevies uzvarēt ar dīzeļmotoru. Pēdējos divus gadus Lemānā uzvarējusi "Porsche" komanda. "Audi" arī uzvarēja pirmajās divās sezonās, 2012. un 2013. gadā, tobrīd izveidotajā FIA WEC čempionātā.

"Porsche" un "Toyota" līdz ar to jau no nākamā gada paliks vienīgās rūpnīcu komandas Lemānas prestižākajā klasē LMP1.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2016-10-27 11:45, pirms 8 gadiem
žēl gan...

  -1 [+] [-]

, 2016-10-27 12:11, pirms 8 gadiem
vot priduraki tie Audi vadītāji

     [+] [-]

, 2016-10-27 13:06, pirms 8 gadiem
Gan jau arī USA dīzeļskandāls un sekojošie sodi ietekmēja šo lēmumu. Jātaupa, kur var.

     [+] [-]

, 2016-10-27 14:34, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: vot priduraki tie Audi vadītāji
Pilnībā saprotams un lēmums, pie tam, AUDI no biznesa viedokļa ļoti labi saprot, ka nu ir konkurence, pie tam konkurenti jau no pirmās dienas ar saviem benzīna dzinējiem piesmēja pēc pilnas programmas AUDI ilgi, grūti un sūri kopto dīzeļhibrīdu. Tas nekādā veidā neveicina markas prestižu Traktoru tehnoloģija mirst, pie tam, VW tai iedzina papildus naglas zārkā, un par nožēlu AUDI, neviens konkurents pat netaisījās ko līdzīgu darīt. Pežo arī bija dīzeļu fanāti, bet pati kompānija jau ntos gadus strādā ar mīnusiem, un tai nav tik daudz līdzekļi, kā AUDI. Vienu reizi uzvarēja, bet tas neko biznesā nedeva.
UN tagad - ja 2014.gadā vēl veicās, ka Porsche noklājās, tad 2015.gadā bija bez variantiem, šogad stabili pēdējā komanda, kura tikai uz konkurentu neveiksmes varētu cerēt par pjedestālu. Pat Toyota ar savu hibrīdu jau debijas sezonā līdz pēdējam aplim bija vadībā.

     [+] [-]

, 2016-10-27 20:18, pirms 8 gadiem
archdevil rakstīja: Pilnībā saprotams un lēmums, pie tam, AUDI no biznesa viedokļa ļoti labi saprot, ka nu ir konkurence, pie tam konkurenti jau no pirmās dienas ar saviem benzīna dzinējiem piesmēja pēc pilnas programmas AUDI ilgi, grūti un sūri kopto dīzeļhibrīdu. Tas nekādā veidā neveicina markas prestižu Traktoru tehnoloģija mirst, pie tam, VW tai iedzina papildus naglas zārkā, un par nožēlu AUDI, neviens konkurents pat netaisījās ko līdzīgu darīt. Pežo arī bija dīzeļu fanāti, bet pati kompānija jau ntos gadus strādā ar mīnusiem, un tai nav tik daudz līdzekļi, kā AUDI. Vienu reizi uzvarēja, bet tas neko biznesā nedeva.
UN tagad - ja 2014.gadā vēl veicās, ka Porsche noklājās, tad 2015.gadā bija bez variantiem, šogad stabili pēdējā komanda, kura tikai uz konkurentu neveiksmes varētu cerēt par pjedestālu. Pat Toyota ar savu hibrīdu jau debijas sezonā līdz pēdējam aplim bija vadībā.
plus vinji spiediis uz elektromotriem...