Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pārspējot Mulēru un Lēbu, par WTCC čempionu debijas sezonā kļūst Lopess

Juris Grīns
Juris Grīns

Pārspējot Mulēru un Lēbu, par WTCC čempionu debijas sezonā kļūst Lopess
Hosē Marija Lopess
Foto: fiawtcc.com

"Citroen" komandas pilots Hosē Marija Lopess vienu posmu pirms sezonas beigām ir kļuvis par salonauto pasaules čempionāta (WTCC) uzvarētāju.

Sezonas priekšpēdējā posmā Japānā argentīnietim vajadzēja finišēt ceturtajā vietā, lai citiem viņš kopvērtējumā kļūtu neaizsniedzams. Tomēr titula iegūšanu Lopess nosvinēja ar uzvaru pirmajā braucienā.

Lai gan "Citroen" komanda šogad demonstrējusi ievērojamu tehnisko pārsvaru pār "Honda" un "Chevrolet" automašīnām, Lopesa panākums ir ievērības cienīgs, jo viņš pārspējis gan pieredzējušo WTCC braucēju Ivanu Mulēru, gan rallija leģendu Sebastjanu Lēbu, kuri arī startē ar "Citroen C-Elysee WTCC" mašīnām.

Aizvadītās 21 sacīkstes laikā (Slovākijas posma otrais brauciens nenotika) Lopesam izdevies uzvarēt 9 reizes un 16 reizes kāpt uz goda pjedestāla. Mulērs, kurš kopvērtējumā ir otrais, uzvarējis 4 sacīkstēs un guvis 12 pjedestālus, bet trešajā vietā esošajam Lēbam ir 2 uzvaras un 8 pjedestāli. Lēbs vēl var uzveikt Mulēru cīņā par otro vietu WTCC kopvērtējumā.

31 gadu vecais Hosē Marija Lopess ar šo panākumu spilgti ierakstījis savu vārdu vēsturē. Pirmkārt, viņš ir pirmais FIA WTCC čempions, kurš nenāk no Eiropas, bet pasaules čempiona titulu, vērtējot visas autosporta kategorijas, pēdējo reizi Argentīnai bija izcīnījis Huans Manuels Fanhio 1957. gada F1 čempionātā.

Lopesam šī bija pirmā pilnā sezona WTCC, tomēr autosportā viņš jau pirms tam bija zināms, tostarp guvis panākumus mazo formulu seriālos. 2006. gadā viņš bija "Renault" F1 komandas testpilots un pirms 2010. gada sezonas jau bija noslēdzis līgumu par startēšanu USF1 komandas sastāvā. Tiesa, šī komanda toreiz līdz startēšanai sacensībās tā arī neaizkļuva un Lopess debiju F1 nepiedzīvoja.

Izmantotie resursi:
Homepage FIA WTCC - WTCC - Fia World Touring...

  -1 [+] [-]

, 2014-10-27 15:21, pirms 10 gadiem
Mazliet negaidīti, ka izbāza Melleru, bet tāpēc jau autosportā ir interesants
un nepagāja ne diena un sportacentrs jau iemeta rakstu. A nē pagāja gan.