Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijā ieradīsies pieckārtējais pasaules čempions ūdens motosportā Kevins Reiterers

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijā ieradīsies pieckārtējais pasaules čempions ūdens motosportā Kevins Reiterers
Kevins Reiterers
Foto: publicitātes

Šogad no 29. aprīļa līdz 2. maijam pirmo reizi ūdens motosporta vēsturē Latvijā viesosies pieckārtējais pasaules čempions, austrietis Kevins Reiterers. Viņš trenēs Latvijas labākos ūdens motobraucējus, kā arī dalīsies savā pieredzē par dalību sacensībās un tehnikas sagatavošanu. Šis ir nozīmīgs notikums ūdens motosporta attīstībā Latvijā un Baltijā, jo panākumu un slavas ziņā, Reiterers ūdens motociklu sportā nozīmē to pašu, ko Kobe Braiants basketbolā vai Antonio Kairoli motokrosā.

Ūdens motociklu sports Latvijā sāka attīstīties pirms 20 gadiem. Šodien ar lepnumu varam skatīties uz mūsu valsts komandu (Latvia Jet Ski Racing Team) - aptuveni 30 sportistu regulāri piedalās dažāda mēroga starptautiskās sacensībās un izcīna godalgotās vietas gan Eiropas, gan pasaules līmeņa sacīkstēs.

Šī sezona sportistiem būs īpaši nozīmīga un neaizmirstama. Komandas juniori ar nepacietību gaida aprīļa pēdējās brīvdienas, kad pirmo reizi tiks rīkota treniņnometne sadarbībā ar Austrijas sportistu Kevinu Reitereru. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions, trīskārtējs Eiropas čempions un neskaitāmu citu sacensību uzvarētājs. Kevins ir viens no tiem sportistiem, kurš spēj iedvesmot ar savu nebeidzamo cīņas sparu. Austrieša braucienos var noskatīties ar aizturētu elpu, apbrīnojot viņa fizisko izturību un morālo spēku. Latviešu komanda cer apgūt ne tikai braukšanas tehniku, bet arī atbilstošu treniņu programmu, kā sakārtot savas domas pirms nozīmīgām sacensībām un veikt arī pieredzes apmaiņu par motociklu būvēšanu.

Latvijas ūdens motosporta asociācija tic, ka šāds pieredzes bagāts notikums būs solis augšup šajā sporta veidā Latvijā un nesīs panākumus un augstākus sasniegumus nākotnē.

Vairākkārtējs Latvijas un Baltijas čempions ūdens motosportā Jānis Uzars: “Kevinu pazīstu kopš 2008. gada Adrijas Alpu kausa sacensībām. Viņš izcēlās ar to, ka startēja visās iespējamās klasēs, lai būtu pēc iespējas labāks, ātrāks. Parasti tās bija trīs stiprākās klases. Viņš no pārējiem sportistiem atšķiras ar to, ka ir ļoti atvērts un izpalīdzīgs. Vienmēr atbild uz visiem jautājumiem, neslēpj tehniskas nianses, pastāsta par treniņu metodēm. Viņš ir paraugs sportā. Tas, ka viņš brauc trenēt Latvijas komandu, ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem ūdens motosporta vēsturē. Tas dos daudz lielāku motivāciju treniņiem - īpaši junioriem.”

Treniņnometne notiks Ozolnieku novada Cenu pagastā īpaši aprīkotā ūdenstilpnē. Papildu informācija: Andris Pozņaks - tālr. 29275073, "andris.poznaks@umaracing.lv", "udensmocis.lv".

Informāciju sagatavoja:
Andris Pozņaks,
Latvijas ūdens motosporta asociācijas prezidents