Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Harviks pēc 17 gadu pārtraukuma izcīna otro uzvaru Atlantā

Juris Miņins
Juris Miņins

Harviks pēc 17 gadu pārtraukuma izcīna otro uzvaru Atlantā
Kevins Harviks (priekšplānā)
Foto: AP/Scanpix

Kevins Harviks bija pirmais, kurš Atlantas auotrekā ieraudzīja rūtoto karogu, tādējādi uzvarot NASCAR "Monster Energy Cup Series" otrajā posmā, "Folds of Honor QuickTrip 500", kas viņam bija otrais panākums šajā trasē.

NASCAR "Monster Energy Cup Series" otrajam posmam, kas risinājās Atlantas autotrekā, bija jāsākas jau 20:00 (pēc Latvijas laika), taču lietus dēļ starts tika atlikts, jo, kā zināms, šī seriāla auto pa slapju asfaltu cīkstēties nevar drošības aspektu dēļ, tāpēc seriāla atbildīgās amatpersonas pārcēla startu divas stundas vēlāk, bet vēlāk starts tika atlikts vēl par aptuveni 40 minūtēm.

Ilgi gaidītais starts beigu beigās arī tika sagaidīts un pirmais trasē devās Kails Bušs, aiz kura sekoja Raiens Ņūmens un Kevins Harviks, kurš savu pirmo Kausa izcīņas uzvaru 2001. gadā izcīnīja tieši šajā trasē un četrreiz ir bijis vadības apļu līderis. Aiz viņa sekoja Daniels Suarezs, bet Brets Keslovskis, kurš šeit vinnēja 2017. gadā, trasē devās no piektās pozīcijas. 2017. gada čempions Martins Truekss juniors, kura mašīna nespēja izpildīt visus tehniskos noteikumus, trasē devās kā pirmspēdējais, bet "Daytona 500" uzvarētājs Ostins Dilons kvalifikācijā ieņēma 25. vietu.

Jāpiebilst, ka kopumā šajā Kausa izcīņas posmā startēja vien 36 auto, kas ir pēdējo 22 gadu sliktākais rādītājs. Tāpat jāmin fakts, ka laikā, kad visi auto jau atradās iesildīšanās apļos, laika prognoze vēstīja, ka sacīkšu laikā lietus varētu argriezties, tamdēļ bija svarīgi, lai pirms iespējamā sacensību pārtraukuma tiktu veikti divi pirmie 85 apļu posmi (t.i., šajā posmā ir jābūt veiktiem 170 no 325 apļiem), kas ļautu šo posmu pasludināt par notikušu.

Lai vai kā, bet jau no pirmajiem apļiem pārliecinošā vadībā izvirzījās Ņūmens, taču pēc padsmit apļiem Harviks un Bušs viņu jau atkal bija noķēruši, kamēr Martins Truekss, vēl nesagaidot 20 veiktos apļus, jau bija ielauzies pirmajā desmitniekā.

Tiesa, jāņem vērā, ka trase vēl aizvien bija slapja un daudzi piloti brauca vidēji divas līdz trīs sekundes lēnāk nekā kvalifikācijā, turklāt, Atlantas trase ir diezgan prasīga pret riepām, kas ikvienam no pilotiem arī bija jāņem vērā kā gana svarīgs faktors.

Lai vai kā, bet pirmajā sacīkšu nogrieznī par uzvarētāji kļuva Kevins Harviks, tādājādi iegūstot desmit punktus, bet aiz viņa bija Klints Bovjers, Breds Keslovskis, kā arī Martins Truekss. Savukārt otrajā posmā uzvarēja Brets Keslovskis, aiz sevis atstājot brāļus Bušus, kamēr Harviks noslēdzošajā sacensību daļā trasē devās no 16. pozīcijas.

Tiesa, tas Harvikam nekādā veidā nebija traucēklis un Atlantas trases viens no, iespējams, lielākajiem pazinējiem jau 32 apļus vēlāk atgriezās līderpozīcijās, kuras beigu beigās tā arī neatdeva, pat neskatoties uz to, ka mazliet vairāk kā 20 apļus pirms sacīkšu plānotā noslēguma trasē tika izkārti dzeltenie karogi, jo problēmas ar dzinēju piemeklēja Trevora Beina auto.

Aizvadot ārkārtīgi stabilu nedēļas nogali par Kausa izcīņas posma uzvarētāju kļuva Kevins Harviks, kuram šis bija arī otrais panākums nedēļas nogalē, jo tieši viņš triumfēja "Xfinity Series" sacīksēts, otrajā vietā palika Breds Keslovskis, bet trijnieku noslēdza Klints Bovjers. Denijs Hemlins, kurš šajās sacīkstēs izmantoja mazāku pitstopu skaitu nekā konkuretni sacīkstes noslēdza ceturtajā vietā, aiz sevis atstājot Martinu Trueksu junioru un Džoiju Logano, kurš arī pēdējā sacīkšu nogrieznī pie mehāniķiem brauca vien divas reizes.

Jāpiebilst, ka pēc diviem aizvadītiem posmiem par punktu kopvērtējuma līderi ir kļuvis tieši Džoiojs Logano, jo bez jau pieminētās sestās vietas, nedēļu iepriekš, Deitonā, viņš finišēja ceturtajā pozīcijā.

NASCAR "Monster Energy Cup Series", "Folds of Honor QuickTrip 500" posma rezultāti

#Pilots
1.Kevins Harviks
2.Breds Keslovskis
3.Klints Bovjers
4.Denijs Hemlins
5.Martins Truekss jaun.
6.Džoijs Logano
7.Kails Bušs
8.Kurts Bušs
9.Kails Larsons
10.Čeiss Eliots
11.Eriks Džonss
12.Raiens Bleinijs
13.Eriks Almirola
14.Ostins Dilons
15.Daniels Suarezs
16.Rikijs Stenhauss jr.
17.Pols Menārds
18.Viljams Bairons
19.Džeimijs Makmarejs
20.Alekss Boumens
......

2018. gada NASCAR "Monster Energy Cup Series" kopvērtējums

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Ostins Dilons1
2.Kevins Harviks1
-------
3.Džoijs Logano89
4.Raiens Bleinijs83
5.Denijs Hemlins77
6.Klints Bovjers74
7.Martins Truekss jaun.69
8.Kurts Bušs68
9.Pols Menārds66
10.Eriks Almirola66
11.Kails Bušs61
12.Breds Keslovskis58
13.Kails Larsons54
14.Darels Voless jau.52
15.Maikls Makdauelss52
16.Raiens Ņūmens49
-------
17.Alekss Boumens46
18.Kriss Bjušers45
19.Čeiss Eliots44
20.Rikijs Stenhauss jaun.43
21.Džeimijs Makmarejs41
22.Eidžeijs Almendingers36
23.Eriks Džonss35
24.Trevors Beins33
25.Viljams Bairons33
.........

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/