Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NASCAR posmā Ostinā Raikonens no 4.vietas beidzamajos apļos atkrīt uz 29.pozīciju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

NASCAR posmā Ostinā Raikonens no 4.vietas beidzamajos apļos atkrīt uz 29.pozīciju
Kimi Raikonens. Foto: www.facebook.com/Kimi7Iceman

NASCAR Cup series posmā Ostinas trasē piedalījās arī divi bijušies F1 piloti Džensons Batons un Kimi Raikonens, kuri nodemonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu. Raikonens uz brīdi atradās pat ceturtajā pozīcijā, kamēr Batons finišēja 18.vietā.

Raikonens startēja no 22.starta pozīcijas, kamēr Batons startā bija divas vietas aiz bijušā F1 kolēģa. Kopā uz starta Ostinā stājās 39 piloti, kas nodrošināja pamatīgu burzmu, haosu un daudz sadursmes.

RAIKONENS NEIZTUR NASCAR PĒDĒJO APĻU SPRIEDZI
Raikonens kopā ar savu NASCAR komandu sākotnēji izvēlējās trīs boksu apmeklējumu stratēģiju, tomēr, nespējot turēt līdz degvielas taupīšanas plānam, “Trackhouse” komanda iesauca Kimi vēlreiz boksos, kas mirkli vēlāk atmaksājās, jo dzeltenie karogi un konkurentu došanās boksos ļāva Kimi pacelties uz ceturto vietu. Tobrīd līdz brauciena beigām bija atlikuši desmit apļi.

Tomēr pēdējos apļos sākās sadursmju sērijas, dzeltenie karogi un restarti, kuros Raikonens pazuda peletonā, piedzīvoja sadursmi ar Raijanu Bleiniju 1.līkumā un finišēja 27.vietā. Taču vēlāk sportists saņēma vēl 30 sekunžu sodu par trases saīsināšanu, kā rezultātā somu sportistam nācās samierināties ar 29.vietu.

BATONS IESILDĀS PIRMS LEMĀNAS
Tostarp Džensons Batons izmantoja atšķirīgu boksu apmeklējumu stratēģiju un spēja izvairīties no sadursmēm arī noslēguma fāzē, kas britam ļāva pamazām uzlabot pozīciju un finišēt 18.vietā. Turklāt Batonam pēc Lemānas 24H sacīkstes ir plānoti vēl divi starti NASCAR Cup series čempionātā.

Uzvaru Ostinā izcīnīja Tailers Rediks, kuram pēc pēdējā restarta sekoja Kails Bušs un Alekss Boumans.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs