Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kimi Raikonens atgriezīsies NASCAR čempionātā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kimi Raikonens atgriezīsies NASCAR čempionātā
Kimi Raikonens. Foto: Matthew OHaren-USA TODAY Sports

Kimi Raikonens ''NASCAR Cup Series'' čempionātā atgriezīsies jau šī mēneša izskaņā un startēs trasē, kurā viņš guva savu pēdējo Formula 1 uzvaru – ''Circuit of the Americas'' Ostinā.

Somu pilots debitēja Cup Series čempionātā kopā ar komandu ''PROJECT91'', kuras mērķis ir dot iespēju pilotiem ārpus NASCAR čempionāta izmēģināt spēkus amerikāņu auto sacīkšu viss populārākajās sērijās. Raikonens startēja Votkinsglenas trasē, kur izstājās pēc sadursmes, bet sacīkšu laikā nodemonstrēja atzīstamu tempu.

“Man bija daudz jāapgūst ļoti īsā laikā, taču visi bija ļoti pretimnākoši un jāsaka, ka NASCAR ir pamatīgs izaicinājums,” atzina Raikonens. “Šoreiz būšu man pazīstamā trasē un vismaz tā mācību sadaļu būs zināma. Vēlos gūt prieku, taču man ir svarīgs arī rezultāts.”

Iepriekš savas karjeras laikā Raikonens startēja NASCAR čempionātā, tomēr zemākajās klasēs. Ostinas trasē Kimi Raikonens uzvaru izcīnīja 2018.gadā, vēl startējot “Ferrari” sastāvā. Ostinas posms NASCAR čempionātā risināsies 26.martā.

Interesanti, ka ASV NASCAR popularitāte paliek neapstrīdama, pat neskatoties uz F1 popularitātes kāpumu. Iepriekšējā nedēļas nogalē risinājās F1 sezonas atklāšanas posms Bahreinā (ESPN kanālā to noskatījās 1,318 miljoni skatītāju), IndyCar čempionāts sākās Floridā (NBC noskatījās 1,189 miljoni skatītāju) un NASCAR notika Lasvegasas ovālā, kuru FOX TV noskatījās 3,991 miljoni skatītāju.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-03-09 10:55, pirms gada
goat