Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Dumā ar elektrisko "Ford" trasē apstājas, bet uzvar Paikspīkas sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Dumā ar elektrisko "Ford" trasē apstājas, bet uzvar Paikspīkas sacīkstēs
Romēna Dumā elektriskais "Ford". Foto: X.com/Jward35

Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības šogad noslēgušās ar elektriskā "Ford" pikapa un tās pilota Romēna Dumā uzvaru, lai gan mašīna sacensību laikā apstājās.

Dumā šī ir jau piektā uzvara absolūtajā ieskaitē Paikspīkas sacīkstēs. Šoreiz viņš to paveica ar jauno, iespaidīgo "Ford F-150 Lightning SuperTruck" automobili.

Tomēr trasē Dumā apstājās, lai pārstartētu auto. Sportists atzina, ka divu gadu šī auto attīstīšanas laikā tāda ķibele ne reizi nebija atgadījusies. Šajā gadījumā tas maksājis aptuveni 26 sekundes.

Dumā trasi veica 8 minūtēs un 53.553 minūtēs. Pirms gada uzvaru guva Robins Šuts ar "Wolf TSC-FS-Honda", trasi mērojot ar rezultātu 8:40.080. Toreiz Dumā startēja ar "Ford SuperVan 4.2" un parādīja rezultātu 8:47.682. Dumā arī pieder absolūtais Paikspīkas rekords 7:57.148, kas 2018. gadā tika sasniegts ar elektrisko "Volkswagen I.D. R".

Dumā startēja "Pikes Peak Open" klasē. Šī gada sacīkstē tuvākais sekotājs Kristians Merli ("Wolf Aurobay GB08 2.0 HP") zaudēja 11 sekundes un uzvarēja "Unlimited" kategorijā. Tikmēr WRC rallija veterāns Danijs Sordo, tāpat kā Meli Paikspīkā startējot pirmo reizi, guva trešo vietu un uzvarēja "Exhibition" klasē. Spānis brauca ar "Hyundai Ioniq 5 N TA Spec" un absolūti ātrākajam laikam piekāpās par 37 sekundēm. Kopumā startēja 60 piloti.

Sacensību "Top 20" rezultāti:

Pilni rezultāti: https://livetiming.net/ppihc/?Class=

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-06-26 11:06, pirms 3 mēnešiem
Ko Dambis dara?