Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Stupelim un Gordejevam 11. vieta pirmajā pasaules čempionāta posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Stupelim un Gordejevam 11. vieta pirmajā pasaules čempionāta posmā
Kaspars Stupelis un Gerts Gordejevs. Foto: Urmo Sibul

LETA. Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis kopā ar igauņu braucēju Gertu Gordejevu svētdien Nīderlandē ieņēma 11.vietu Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) rīkotajā pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām pirmajā posmā.

Pirmajā braucienā Stubelis un Gordejevs ieņēma 16.vietu, kamēr uzvaru izcīnīja nīderlandietis Etjēns Bekss un čehs Ondržejs Čermāks.

Tikmēr otrajā braucienā arī ātrākie bija Bekss un Čermāks, bet Stupelim un Gordejevam izdevās uzlabot savu pozīciju, izcīnot desmito vietu.

Pirmajā posmā, izcīnot 50 punktus, triumfēja Bekss un Čermāks, otro vietu ar 42 punktiem ieņēma igaunis Kerts Variks un soms Lari Kunnass, bet labāko trijnieku noslēdza Lielbritānijas ekipāža Brets Vilkinsons un Džo Milards ar 35 punktiem. Savukārt Stupelis un Gordejevs tika pie 17 punktiem, noslēdzot pirmo posmu 11.pozīcijā.

Otrais no deviņiem pasaules meistarsacīkšu posmiem notiks 22.maijā Loketā, Čehijā.

2021.gada sacensību kopvērtējumā Gordejeva/Stupeļa ekipāža sakrāja 91 punktu un ieņēma 11.vietu, bet par pasaules čempioniem kļuva nīderlandietis Etjēns Bakss un franču "kantētājs" Nikolā Musē.

Gan Stupelis, gan Gordejevs traumu dēļ bija spiesti izlaist sezonas pirmās sacensības.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2022-04-24 19:04, pirms 2 gadiem
Pagājušosezon uzvarēja Bakss,bet vasarā apprecejās un palika par Bekss😁😁😁

  +1 [+] [-]

, 2022-04-24 21:28, pirms 2 gadiem
Tas ka blaķenes paliek ar vien mazāk , tas ir fakts. trases ar vien tukšākas, tas arī fakts. ekipāžas pat sezonu kopā nenobrauc , tas arī. Interese jau sen visiem zudusi.... ko tālāk. vēl kāds seko Stupelim, bet reti kurš. Lielbārži vēl pa jaunu

  +1 [+] [-]

, 2022-04-24 23:11, pirms 2 gadiem
kas tas pa rakstu, ja nepiemin kad otrais brauciens tika pabeigts pusē ar sarkano karogu, jo Van Werven piedzīvoja kritienu/traumu/avāriju sauc kā gribi