Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Audi" mērķis - trīs gadu laikā izcīnīt pirmās F1 uzvaras

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" sola, ka šī gada laikā kļūs zināms, ar kuru komandu Vācijas autoražotājs sadarbosies F1 projekta ietvaros. "Audi" būs arī pašiem sava jauno pilotu programma, bet pirmās uzvaras ir mērķis izcīnīt trīs gadu laikā.

Pēc neoficiālas, bet samērā drošas informācijas zināms, ka "Audi" pārņems "Sauber" komandu. Šobrīd tā pasaules čempionātā startē ar nosaukumu "Alfa Romeo Racing", tomēr jau pēc 2023. gada sezonas Itālijas autoražotājs vairs nebūs šīs vienības galvenais sponsors - sadarbība tiks pārtraukta.

Aizkulisēs tiek baumots, ka "Audi" jau parakstījusi līgumu ar "Sauber" un rūpnīcas īpašumā nonāks 75% no komandas. Nekas gan vēl nav paziņots oficiāli.

"Audi" F1 projekta vadītājs Adams Beikers stāsta: "Ar kuru komandu mēs sadarbosimies, paziņosim šī gada laikā. Tad arī izskaidrosim, kā šī sadarbība notiks. Esam sapratuši, ko mums vajag no ideāla partnera, lai ar tā palīdzību nākotnē varētu gūt panākumus."

"Audi" komanda arī uzstādījusi ļoti ambiciozu mērķi - trīs gadu laikā pēc ienākšanas čempionātā sākt cīnīties par uzvarām. Kā zināms, pirmo sezonu tā plāno aizvadīt 2026. gadā.

"Mēs saprotam šī izaicinājuma mērogu, bet gribam parādīt, ka varam gūt panākumus," saka Beikers. "Padomes locekļi zina, cik tas ir liels projekts un, kādi izaicinājumi sagaida. Mums patiktu būt starp līderiem jau no paša sākuma, bet ir jābūt reālistiem. Tādā pozīcijā, lai varētu uzvarēt sacīkstēs, gribam nonākt trīs gadu laikā. Noteikumi ir mainījušies, visiem ir finansiālie ierobežojumi. Situācija ir daudz savādāka nekā agrāk, kad dažām komandām varēja būt priekšrocības. Šajā ziņā trīs gadi ir reāls uzstādījums."

Šobrīd vēl ir pāragri lemt par pilotiem, bet zināms, ka rūpnīca veidos arī pati savu jauno talantu programmu, līdzīgi kā tas ir citām F1 komandām.

"Interese ir liela, bet vēl ir trīs ar pusi gadi, kas ir daudz, un pilotu tirgū var notikt lielas pārmaiņas," skaidro Beikers. "Mums būs sava jauno braucēju programma, simulators un strādāsim pie pilotu attīstīšanas. Vairāk stāstīsim vēlāk. Būtu ļoti interesanti, ja viens no pilotiem būtu veterāns. Šādu iespēju mēs arī izskatām."

Jau šobrīd tiek sākts darbs pie pirmās šasijas izstrādes, bet dzinējs būs gatavs iedarbināšanai jau šī gada beigās. Pašlaik pie F1 projekta Vācijā jau nodarbināti 130 cilvēki, bet laika gaitā darbinieku skaits visticamāk pārsniegs 300.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...