Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Zūrers: "Strols ir labāks otrais pilots nekā Rikjardo"

Juris Grīns
Juris Grīns

Zūrers: "Strols ir labāks otrais pilots nekā Rikjardo"
Lānss Strols. Foto: Aston Martin Racing

Kādreizējais "Formula 1" braucējs un tagadējais sacīkšu apskatnieks Marks Zūrers uzskata, ka Lānss Strols ir pārāk nenovērtēts pilots, jo skaidri redzams, ka viņa sniegums ir labāks nekā, piemēram, Danielam Rikjardo, par kura talantu šaubās tikai retais.

Nav noslēpums, ka Strols F1 čempionātā ienācis lielā mērā pateicoties sava tēva naudai. Arī šobrīd viņš startē "Aston Martin" komandā, kuras īpašnieks ir kanādiešu miljardieris Lorenss Strols. Lai gan komandas biedrs Sebastians Fetels visbiežāk ir ātrāks, Strols uz viņa fona tomēr nezaudē bezcerīgi un dažkārt arī sasniedz punktus.

"Viņš ir daudz labāks pilots nekā jūs domājat," sacīja Zūrers. "Jā, būtu grūti viņu nosaukt par supertalantu, tādu kā Fernando Alonso vai Sebastians Fetels, bet viņš ir labs komandas otrais pilots. Viņš nepavisam nav slikts braucējs, un viņš to pierāda atkal un atkal gūstot punktus, ņemot vērā, cik slikta ir viņu šī brīža mašīna. Viņš nav slikts arī, ja izvērtē viņa un Fetela ātrumu. Varam salīdzināt to ar situāciju “McLaren” – Strols ir tuvāk Fetelam nekā Daniels Rikjardo ir Lando Norisam. Ja mašīna būtu ātrāka, Strols regulāri izcīnītu punktus."

Šosezon Strols punktos finišējis piecas reizes, visas izcīnot desmito vietu. Līdz ar to viņa kontā pieci punkti, kamēr četrkārtējais F1 čempions Fetels guvis 20.

Runājot par Rikjardo, viņa veikumu kritizējis Žaks Vilnēvs. 1997. gada F1 čempions uzskata, ka austrālietim ir laiks beigt karjeru, jo ar pašreizējām mašīnām viņš neesot spējīgs būt ātrs. "McLaren" gadu pirms termiņa beigām nolēma šķirt sadarbību ar sportistu un pagaidām nav zināms, vai viņš brauks kādā citā komandā.

"Kāpēc, lai citas komandas viņu gribētu? Viņš ir aizvadījis divus briesmīgus gadus "Renault" sastāvā un divus vēl briesmīgākus gadus kopā ar "McLaren"," teica Vilnēvs. "Tie ir četri gadi. Gandrīz puse no viņa F1 karjeras bijusi slikta. Modernās mašīnas vienkārši neatbilst viņa braukšanas stilam. "Red Bull" sastāvā viņa sniegums bija iespaidīgs, bet pēc tam izskatās, ka kaut kas notika, un no tā viņš tā arī nav atguvies."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news