Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahera iespējas turpināt karjeru "Haas" komandā - 50 pret 50

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahera iespējas turpināt karjeru "Haas" komandā - 50 pret 50
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team

"Haas" vadītājs Ginters Steiners atzinis, ka Mika Šūmahera izredzes saglabāt vietu sastāvā uz nākamo sezonu vērtējamas ar "50 pret 50", tajā pašā laikā liekot noprast, ka Niko Hilkenbergs ir galvenais favorīts. Steiners labprāt gribētu savā komandā arī Danielu Rikjardo, bet nav zināms, vai šis pilots vispār vēlas turpināt karjeru.

"Patiesību sakot, laiks mūs nemaz nespiež," runājot par pilotu izvēli nākamajai sezonu, sacīja Steiners. "Visiem citiem laiks ir svarīgs, bet ne mums, un tā ir mūsu priekšrocība."

Iespējams, Steiners ar to domā faktu, ka Niko Hilkenbergs pavisam noteikti nestartēs nevienā citā komandā, līdz ar to kā Šūmahera aizstājējs būs pieejams kaut vai pēdējā brīdī. Pēdējos gados Hilkenbergs darbojies vien kā rezervists un visticamāk pieņemtu piedāvājumu startēt "Haas" rindās.

Tiesa, daudzi atceras, ka pirms pieciem gadiem trasē notika starpgadījums starp viņu un pašreizējo "Haas" braucēju Kevinu Magnusenu, pēc kā tika uzskatīts, ka abi kļuvuši teju vai par ienaidniekiem. Vai "Haas" vadībai nebūtu problēma, ja šie abi braucēji kļūtu par komandas biedriem?

"Faniem tas patiktu," smaidot saka Steiners.

Tāpat viņš atzīst, ka šobrīd potenciālo pilotu sarakstā ir "daudzi braucēji ar superlicencēm", bet nojaušams, ka Hilkenbergs ir uzskatāms par favorītu.

"Tāds pilots kā Niko sev līdzi nes milzīgu pieredzi," atzīst Steiners.

Šūmahera izredzes gan vēl nav zudušas pavisam, taču arī "Ferrari" akadēmijas atbalstu vācietis nākamgad vairs nesaņems.

"Mēs viņam jau iepriekš teicām, ka šosezon ir svarīgi uzlabot savu sniegumu," sacīja "Ferrari" komandas vadītājs Matija Binoto. "Dažu turpmāko posmu laikā apsēdīsimies pie viena galda un pārrunāsim, kas varētu būt labākais risinājums viņa turpmākajai karjerai."

Vēl uz vietu "Haas" varētu pretendēt Daniels Rikjardo. Steiners stāsta: "No pilota mēs prasām, lai viņš spētu komandu padarīt labāku. Matemātiski to nav iespējams aprēķināt. Runājot par Danielu, vispirms viņam pašam jāizlemj, jo viņš vēlas darīt tālāk. Nav iemesla pierunāt viņu kaut ko darīt. Ja viņš jutīs, ka to vajag, pavisam noteikti mums piezvanīs."

Izmantotie resursi:
grandpx.com

     [+] [-]

, 2022-09-22 14:57, pirms 2 gadiem
Sezonas sākumā Magnusenam tur labi sagāja ar punktiem utt, bet realitātē Miks ir bijis krietni labāks sacīkstēs un sezonas 2.pusē jau arī kvalifikācijās labāk izskatās

     [+] [-]

, 2022-09-22 21:47, pirms 2 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Sezonas sākumā Magnusenam tur labi sagāja ar punktiem utt, bet realitātē Miks ir bijis krietni labāks sacīkstēs un sezonas 2.pusē jau arī kvalifikācijās labāk izskatās
Par to arī Kevins teica komandas bosam, ka lai dod Mikam laiku un būs viss labi. Un tā arī ir. Būtu muļķīgi perspektīva pilota vietā likt kādu citu, kas ir zem jautājuma zīmes.