Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"IndyCar" pilots kritizē F1: "Viņi mūs negrib"

Juris Grīns
Juris Grīns

"IndyCar" pilots kritizē F1: "Viņi mūs negrib"
Koltons Herta. Foto: indycar.com

Ne viens vien "IndyCar" pilots ir nostājies sava konkurenta Koltona Hertas pusē, apšaubot Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteiktās F1 superlicences punktu sistēmas lietderību.

Kā zināms, viens no "IndyCar" čempionāta lielākajiem talantiem nākamgad būtu varējis debitēt F1 čempionātā "AlphaTauri" komandā, jo "Red Bull" jau veica pasākumus, lai parakstītu ar Hertu līgumu. Diemžēl šo plānu nācās apturēt, jo Hertam pietrūkst nepieciešamo punktu F1 superlicences iegūšanai.

"IndyCar" braucēji pauduši viedokli, ka ir nepareizi neļaut Hertam startēt F1 čempionātā tikai šāda iemesla dēļ. Viens no skarbākajiem FIA nosacījumu kritiķiem ir Greiems Reihels, panākumiem bagātā "IndyCar" braucēja Bobija Reihela dēls.

"F1 ir elites sports," viņš pavēstīja savā "Twitter" kontā. "Viņi mūs negrib. Atcerieties to, Viņi grib ASV uzņēmumu naudu, viņi grib bagātu ASV uzņēmēju naudu. Bet viņiem nerūp nekas cits. Vienmēr tā ir bijis, vienmēr tā būs."

22 gadus vecais Herta aizvadījis jau četras sezonas "IndyCar" čempionātā, gūstot kopumā septiņas uzvaras. Savā otrajā sezonā 2020. gadā amerikāņu pilots ieņēma augsto trešo vietu kopvērtējumā. Kā vienu no lielākajiem jaunajiem talantiem viņu novērtē gan autosacīkšu eksperti, gan komandas un braucēji.

"Gadiem ilgi F1 čempionātā brauc savas vietas nopirkuši piloti, kuri Koltonam varētu tikai pienest ūdeni," tēlaini izteicies Reihels. "Tas ir fakts."

Skots Makloklins, viens no šī gada titula pretendentiem, izteicies, ka "tas ir viņu zaudējums, jo šis jaunietis ir liels talants". Felikss Rozenkvists, kurš iepriekš pats mērķēja nokļūt F1 čempionātā, atzinis, ka situācija ar Hertu "ir patiesi stulba".

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2022-09-22 21:16, pirms 2 gadiem
Ja jau būtu tik liels talants, tad trūkstošos punktus būtu šogad pielasijis Indy sezonā. Amīšu pāvu gājieni, kā jau visos sportos, mēs labākie, pārējie pēc tam.

     [+] [-]

, 2022-09-22 21:42, pirms 2 gadiem
priedza rakstīja: Ja jau būtu tik liels talants, tad trūkstošos punktus būtu šogad pielasijis Indy sezonā. Amīšu pāvu gājieni, kā jau visos sportos, mēs labākie, pārējie pēc tam.
Nav jau tā, ka Indy var tik viegli paņemt titulu. Tur arī bez Hertas ir labi piloti

     [+] [-]

, 2022-09-22 21:56, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Nav jau tā, ka Indy var tik viegli paņemt titulu. Tur arī bez Hertas ir labi piloti
Tad lai nepiņņā, ka viņu apbižo. Tas nozīmē, ka ir labāki špīleri pa viņu.