Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Michelin" piegādās riepas pirmajām bezpilota autosacīkstēm pasaulē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Michelin" piegādās riepas pirmajām bezpilota autosacīkstēm pasaulē
"Roborace" sacīkšu auto
Foto: Roborace Media

Jau 2017. gadā Formula E čempionāta ietvaros pirmo reizi autosporta vēsturē tiks aizvadītas bezpilota spēkratu autosacīkstes "Roborace". Kompānija "Michelin" paziņojusi, ka apgādās šos automobiļus ar riepām.

Paredzāms, ka "Roborace" dienasgaismu piedzīvos 2017. gada nogalē, risinoties kā atbalsta čempionāts elektrisko sacīkšu automašīnu seriālam Formula E.

"Michelin" jau šobrīd piegādā riepas Formula E komandām, un franču kompānija apņēmusies to pašu pienākumu pildīt arī "Roborace" čempionāta vajadzībām. Zināms arī, ka "Roborace" riepas būs piemērotas lietošanai ielas automašīnām, jo mērķis ir šajā čempionātā attīstīt tehnoloģijas, ko vēlāk varētu izmantot ikdienas spēkratos.

"Michelin" jau ir sākusi riepu dizaina un attīstīšanas fāzi, bet tuvākajā laikā plānots uzsākt arī ražošanu.

Šobrīd vēl nav pilnībā skaidrs, kad norisināsies pirmās "Roborace" sacensības. Sākotnēji tika ziņots, ka tas varētu notikt jau šosezon, bet šobrīd izskatās, ka drīzāk tas būs nedaudz vēlāk.

Čempionātā piedalīsies desmit komandas, un katrai no tām būs divas mašīnas. Visas dalībnieces tiks apgādātas ar vienādiem elektriskajiem bezpilota spēkratiem, bet pašas komandas varēs attīstīt to datoralgoritmus un mākslīgā intelekta tehnoloģijas. Šos auto izgatavos kompānija "Kinetik", un to maksimālais ātrums būs lielāks par 300 km/h.

Izmantotie resursi:
Grand Prix Times | Formula 1, GP2, GP3, Formula...