Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gasparovičs Lasvegasā tuvu pjedestālam, bet pieviļ tehnika

Juris Grīns
Juris Grīns

Gasparovičs Lasvegasā tuvu pjedestālam, bet pieviļ tehnika
Ēriks Gasparovičs
Foto: E.Gasparoviča sociālie tīkli

Aizvadītajā svētdienā Lasvegasā, ASV notika vērienīgās "SKUSA SuperNats XX" kartinga sacensības, kurās piedalījās arī Latvijas sportisti. Ēriks Gasparovičs bija tuvu pjedestālam, bet tehnisku problēmu dēļ finālsacīkstēs izstājās.

Uz cīņām Lasvegasā bija ieradušies dažādu valstu pārstāvji, kuri aizvadīja cīņas vairākās klasēs. Vienā no tām startēja arī pazīstamais F1 pilots Serhio Peress, kā arī šī gada "Indianapolis 500" čempions Aleksandrs Rosi. Viņiem gan izšķirošais brauciens neizvērtās veiksmīgs, jo abi piedzīvoja izstāšanos.

"S4 SM by Evinco" klasē starp aptuveni 30 dalībniekiem bija atrodams arī pieredzējušā Latvijas sportista Ērika Gasparoviča vārds.

Nedēļa sākās ar treniņbraucieniem. Risinājās piecas sesijas, kurās Gasparovičs uzrādīja 14., astoto, desmito, 12. un 14. ātrāko rezultātu. Gaidot kvalifikāciju, notika iesildīšanās braucieni, kuros latviešu kartingistam izdevās sasniegt 18. un trešo labāko laiku.

Kvalifikācijā Gasparovičs bija desmitais ātrākais, bet pēc tam sekoja trīs "hītu" sacensības. Pirmajā "hītā" sportists jau bija pakāpies uz sesto vietu, kad kāds no konkurentiem viņa kartingu sagrieza, kā rezultātā finišā tikai 13. vieta. Otrajā "hītā" latvietis finišēja piektais, bet saņēma trīs vietu sodu, ieņemot astoto vietu. Trešajā "hītā" izstāšanās.

Svētdien sekoja izšķirošais finālbrauciens, kurā Gasparovičam sākotnēji klājās ļoti labi. Viņš bija nokļuvis jau ceturtajā vietā un gatavojās uzbrukt priekšā braucošajam konkurentam, kad pēkšņi nolūza pārnesumu pārslēgs un nācās samierināties ar izstāšanos.

"Viss kādreiz sākas, un viss kādreiz beidzas," atzīst Ēriks Gasparovičs. "Finālā no sestās pozīcijas pacēlos uz piekto vietu, pāris apļi un biju jau ceturtais, gatavojos uzbrukt trešajam, bet ātrumu pārslēdzējs palika rokā un sacensības beidzās. Paldies visiem, kuri mani atbalstīja."

Otrs Latvijas pārstāvis Nauris Dambergs startēja "Micro Swift" klasē un finālsacensībās ierindojās 25. vietā starp aptuveni 40 braucējiem.