Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"LeMans" sezona turpinās, cīņa par čempiontitulu ir nokaitēta līdz baltkvēlei

Juris Grīns
Juris Grīns

"LeMans" sezona turpinās, cīņa par čempiontitulu ir nokaitēta līdz baltkvēlei
Foto: openkart.lv

Ceturtdien, 22.septembrī sporta kompleksa "333" jaunajā trasē notiks "Openkart" 2016. gada "LeMans" komandu sprinta seriāla sestais posms.

Sezona tuvojas izskaņai un cīņa par čempiontitulu ir nokaitēta līdz baltkvēlei. Pēc aizvadītajiem pieciem posmiem pārliecinošā divvadībā atrodas iepriekšējo divu sezonu čempionvienības "SNB Racing" (93 punkti) un "Baltie" (86 punkti) - pirmajos divos posmos triumfēja "Baltie", bet pēc tam trīs reizes pēc kārtas labākie bija "SNB Racing". Kopvērtējumā stabila trešā vieta "ZDK" vienībai ar 67 punktiem, ceturtie "BBV" ar 35 punktiem, bet "3Pera" ir par punktu mazāk. Šosezon sacīkstēs ir piedalījšās jau 33 komandas.

Šajā posmā tiks izmantota trase virzienā pa pulksteni, kas parasti ikdeinā trasē netiek lietota.

LeMans sacensību pamatnoteikumi

- Sacīkstē piedalās komandas 3 braucēju sastāvā
- Sacīkstē pēc noteikta laika boksu celiņā notiek braucēju maiņa
- LeMans sacīkste sastāv no 3 daļām - (1) 5 minūšu kvalifikācijas, kurā piedalās viens braucējs no komandas (2) pirmās sacensību daļas 45 minūtes, (3) otrās sacensību daļas 45 minūtes - abu daļu rezultāti tiek summēti.
- Katrā sacīkstes daļā notiek 2 dalībnieku maiņas - no brauciena 13. līdz 17. un no 28. līdz 32. minūtei. Katras maiņas logs 4 minūtes.
- Sacīkstēm pieteikties var jebkura komanda un to dalībniekiem nav jābūt iepriekšējai pieredzei dalībai Openkart rīkotajās sacensībās.
- Sacīkstēs komandu skaits ierobežots (skaits tiek noteikts sacensību nedēļā).
- Kartingu sadalījums - kvalifikācijai un pirmajai daļai izloze, bet otrajai daļai komandas kartingus izvēlas, sākot no pirmās daļas pēdējās vietas.
- Starts - skrējiens līdz gokartam.
- Sacensībās tiks izmantoti atsvari, vieglākajām komandām komandas vidējo svaru pielīdzinot pie noteikta minimālā svara. Komandas minimālais svars tiks paziņots dalībnieku sapulces laikā.
- Balvas - labākajām 3 komandām piemiņas medaļas un šampānietis, labākā komanda tiek apbalvota ar piemiņas kausu.
- Vienas sezonas laikā komandu drīkst pārstāvēt ne vairāk kā 5 dalībnieki

LeMans 6.posma dienaskārtība (22.09.2016)

18.00 - 19.00treniņi
līdz 18.30reģistrācija / svēršanās
19.00dalībnieku sapulce un gokartu izloze
19.20kvalifikācijas braucieni 5 minūtes
19.50sacensību 1. daļa 45 minūtes
21.00sacensību 2. daļa 45 minūtes
22.10apbalvošana

Dienaskārtībai ir informatīvs raksturs, jo to var ietekmēt dalībnieku skaits. Dalības maksa no komandas 105 EUR, treniņu maksa 10 EUR par 10 minūtēm.

Pieteikšanās

Komandām līdz 22.septembra pulksten 17.00 jāaizpilda on-line pieteikums "openkart.lv" mājas lapā zem "LeMans" sadaļas "PIETEIKTIES" vai arī sūtīt pieteikuma e-pastu uz "openkart@openkart.lv", norādot komandas nosaukumu, komandas dalībnieku vārdus un uzvārdus.

LeMans sacensību uzvarētāji

Pēc "SNB Racing" uzvaras "333" jaunajā trasē augustā Ivars Strencis ir kļuvis par uzvarām bagātāko braucēju LeMans seriālā (8 uzvaras), Marekam Štolcermanim, Kristapam Grīniekam un Krišam Jaunzemim ir pa 7 uzvarām. Par vienu mazāk Kārlim Strazdiņam, bet piecas Kristapam Gasparovičam, Zintim Grandbergam un Andrejam Laipniekam, vēl 14 dalībnieki ir uzvarējuši vairāk nekā vienu reizi, bet vismaz reizi uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kopumā ir kāpuši 40 dalībnieki.

LeMans sacīkstes ir notikušas piecās trasēs - 12 reizes Sporta kompleksa "333" lielajā trasē un 3 reizes jaunajā trasē, 11 reizes "Rullītī", 7 reizes Kandavas kartodromā, bet reizi "GoPlanet".

Izmantotie resursi:
OpenKart