Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lijcs F2 pasaules čempionāta 2.posmā izcīna augsto sesto vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lijcs F2 pasaules čempionāta 2.posmā izcīna augsto sesto vietu
Nikita Lijcs. Foto: Jurmala Racing Team

Lietuvā aizvadīts Formula 2 pasaules čempionāta 2.posms ātrumlaivām. Uz starta izgāja 19 ātri braucēji no dažādām pasaules valstīm, starp kuriem bija arī vairāki braucēji no Formula 1 čempionāta. Starp dalībniekiem bija arī latviešu sportists Nikita Lijcs, kurš izcīnīja augsto sesto vietu. Cits latviešu sportists Uvis Slakteris izcīnīja 12.vietu.

Sezonas pirmajā posmā, kas notika Polijā, Lijcs no pēdējās 21.pozīcijas aizcīnījās līdz desmitajai vietai, kamēr Slakteris finišēja 12.vietā.

Ja sezonas pirmajā posmā Lijcu vajāja tehniskas problēmas, tad otrajā posmā tehnika klausīja, kas arī ļāva uzrādīt augstu rezultātu. “Lietuvas posmā viss bija kārtībā, kas arī ļāva finišēt starp pasaules sešiem ātrākajiem braucējiem. Viss sākās jau ar mājas darbu, ko paveicām pirms sacensībām. Latvijā aizvadījām testus, kas izdevās labi. Saregulējām formulu (sportists startēja ar aizlienētu dzinēju) un varējām doties uz Lietuvu,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj Nikita Lijcs.

''Kvalifikācijā ieņēmu devīto vietu, no līdera atpaliekot tikai vienu sekundi. Priekšā man finišēja tikai pasaules ātrākie braucēji, kuru vidū bija arī trīs F1 piloti. Visi šie braucēji bija ļoti spēcīgi. Sacīkstēs, kurās bija jāveic 45 apļus, man sanāca aizraujoša cīņa ar sacensību organizatoru, Eiropas čempionu un pasaules vicečempionu Edgaru Rjabko. Turējos astotajā vietā, kad viens portugāļu sportists par bojas notriekšanu saņēma viena apļa sodu. Tas man ļāva pakāpties uz septīto vietu. Visa brauciena laikā, kurā bija gan stiprs vējš, gan arī lieli viļņi, man bija sīva cīņa ar Rjabko, kur finišā viņš tomēr man bija nedaudz priekšā. Sākotnēji biju septītais, bet pēc tehniskām pārbaudēm Monako pilots tika diskvalificēts, tāpēc pakāpos uz sesto vietu. Kopumā ar sacīkstēm esmu apmierināts, piekāpjoties vien F1 braucējiem un citiem bijušajiem čempioniem. Paliku labākais no pārējiem braucējiem. Jā, mērķis bija Top 5, bet šoreiz nedaudz pietrūka. Ir pie kā vēl piestrādāt.''


Pēc diviem posmiem Nikita starp 22 braucējiem ar sešiem punktiem kopvērtējumā ieņem astoto vietu.

Sezonas noslēdzošie divi posmi notiks Portugālē. Kā atklāja sportists, tad šobrīd viņa plānos nav startēt Portugālē. ''Šobrīd izskatās, ka Portugālē nestartēsim, jo tas prasa lielus izdevumus. Šobrīd izvērtējam savas iespējas un atlikušos divus posmus ziedosim tam, lai sāktu gatavoties jaunajai F2 sezonai. Protams, ja parādīsies iespēja un atnāks kāds jauns atbalstītājs, tad brauksim uz Portugāli, bet pagaidām izskatās, ka būsim spiesti izlaist sezonas noslēdzošos posmus. Šobrīd jāsaprot, ko un kā darīt tālāk, un kā attīstīties – uzlabot šī brīža formulu vai būvēt jaunu. Tagad mūsu domas veltītas Latvijas ātrumlaivu čempionāta posma organizēšanā, kas 24.septembrī notiks Jūrmalā,” nobeidz pieckārtējais pasaules vicečempions "Formula 4" klasē.