Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Harviks kļūdās, Fontanā pārliecinoši uzvar Truekss

Juris Miņins
Juris Miņins

Harviks kļūdās, Fontanā pārliecinoši uzvar Truekss
Martins Truekss jaun.
Foto: AFP/Scanpix

2017. gada NASCAR Kausa seriāla uzvarētājs Martins Truekss juniors jaunās sezonas piektajā posmā demonstrēja vairāk nekā pārliecinošu braukšanu un svinēja pelnītu uzvaru Fontanas autotrekā. Šis bija viņa pirmais panākums 2018. gadā.

Līdzšinējā NASCAR "Monster Enrgy Cup Series" sezona bija samērā neinteresanta, jo pēc Ostina Dilona uzvaras Deitotā, nākamajos trijos posmos rūtoto karogu pirmais ieraudzīja Kevins Harviks. Arī Dienvidkalifornijā notiekošajā "Auto Club 400" posmā viņš bija viens no favorītiem, ko pierādīja arī sacīkšu ievadā, turoties nosacītajā līderu grupā.

Iespējams, ka galvenais notikums, kas ietekmēja sacīkšu uzvarētāja noteikšanu risinājās jau pirmajā sacīkšu cēlienā, kad Kails Larsons saskrējās ar iepriekš minēto čempionāta līderi Kevinu Harviku, kas otro aizsūtīja kontaktā ar trases nožogojumu. Harvika auto nebija sadauzīts un viņš varēja turpināt braukt, taču no cīņas par uzvaru gan viņš bija izstājies, jo trasē atgriezās apli aiz brauciena līdera, bet vēlāk, saprotot, ka auto ir cietis pārāk daudz, vēlreiz atgriezās pie saviem mehāniķiem, kas viņam maksāja vēl vienu apli.

Tas arī bija galvenais pirmā sacīkšu posma notikums. Par posma uzvarētāju kļuva "pole position" Martins Truekss jaunākais, kuram šī bija tikai pirmā uzvara kādā no sacīkšu posmiem, lai gan pagājušajā sezonā, kuras izskaņā viņš arī kļuva par čempionu, Truekss 19 reizes spēja uzvarēt posmu starpfinišos, kas bija labākais rādītājs starp visiem braucējiem.

Sacensības turpinājās pēc tāda paša scenārija un tāpēc nav nekāds brīnums, ka Martins Truekss uzvarēja arī otrajā starpfinišā, kas bija tikai brīdinājums viņa dominantajai uzvarai. Beigu beigās, iepriekšējās sezonas čempions finišēja cēlā vientulībā, atrodoties vadībā 125 no 200 sacīkšu apļiem.

Aptuveni desmit sekundes aiz Trueksa finišēja Kails Larsons, bet trešo vietu ieņēma Kails Bušs, kurš iepriekš šajā trekā bija uzvarējis divreiz un sacīkšu sākumā, pirms Harvika avārijas, arī bija izrāvies pārliecinošā vadībā.

Ceturtajā vietā ierindojās Breds Keslovskis, aiz viņa finišēja Džoijs Logano, bet Denijs Hemlins noslēdza sešinieku. Sezonas labāko rezultātu šovakar uzrādīja arī septiņkārtējais seriāla čempions Džimijs Džonsons, kurš finišēja devītajā vietā.

Lai arī Martins Truekss šajā sezonā ir ticis tikai pie viena panākuma, kopumā sezonas ievadu viņš ir aizvadījis ļoti stabili, pirmajā pieciniekā finišējot četras reizes, kas viņam ļauj būt par kopvērtējuma punktu līderi.

Jāpiebilst, ka šajā pašā trasē norisinājās arī "Xfinity Series" čempionāta posms un tajā, bez lielām grūtībām, uzvarēja Kails Larsons.

NASCAR "Monster Energy Cup Series", kopvērtējums pēc 5. posma

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Kevins Harviks3/170
2.Martins Truekss jaun.1/216
3.Ostins Dilons1/141
4.Kails Bušs207
5.Džoijs Logano197
6.Breds Keslovskis183
7.Raiens Bleinijs181
8.Denijs Hemlins176
9.Kails Larsons174
10.Klints Bovjers155
11.Eriks Almirola148
12.Kurts Bušs144
13.Eriks Džonss132
14.Raiens Ņūmens117
15.Pols Menārds115
16.Alekss Boumens115
--=PLAY-OFF=--
17.Rikijs Stenhauss jaun.107
18.Džimijs Džonsons97
19.Darels Voless jaun.94
20.Viljams Bairons91
......

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja