Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jaunzemis, Šmits un Strencis uzvar Jelgavā un izvirzās "LeMans" vadībā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunzemis, Šmits un Strencis uzvar Jelgavā un izvirzās "LeMans" vadībā
Foto: openkart.lv

Ar "SNB Racing" komandas uzvaru ceturtdien noslēdzās Openkart komandu sprinta sacensību LeMans 4.posms Sporta kompleksā "Rullītis".

Pirmajā daļā ieņemot otro vietu, otrajā DNB spēja zaudēto atkarot un izcīnīt jau otro uzvaru šosezon. Interesanta sakritība, ka abas uzvaras ir izcīnītas, nebraucot vienam no komandas līderiem Openkart čempionam Andrejam Laipniekam. Otrie finišēja "Baltie", bet trešie "ZDK". Uz sacīksti pagājušās nedēļas nogalē Jelgavā ieradās salīdzinoši neliels dalībnieku skaits - 11, daudzas komandas pēdējā brīdī atsauca dalību, kas ir saprotams, ja ņem vērā pēdējās nedēļas sacīkšu grafiku - SWS t stundu sacīkste naktī uz sestdienu - Openkart čempionāta 9.posms Kandavā sestdien un tagad vēl LeMans posms.

Vadošo komandu sastāvos bija dažas vērā ņemamas izmaiņas - otro reizi pēc kārtas uz sacīksti netika Andrejs Laipnieks, kura vietu līdzās Krišam Jaunzemim un Ivaram Strencim pēdējo trīs sezonu čempionu vienībā ieņēma Rūdolfs Šmits, un šķiet tieši Rūdolfs nes komandai veiksmi. "Baltie" līdzās komandas ierastajiem braucējiem Kristapam Grīniekam un Kārlim Strazdiņam vietu sastāvā ieņēma Mareks Štolcermanis, ar kuru kopā mazāk nekā pirms nedēļas "Baltie" uzvarēja SWS 7 stundu sacīkstē, savukārt cits šogad "Baltie" sastāvā braucis dalībnieks Normunds Skreija atgriezās pie saknēm un piedalījās ar sev ierastāko "Brum Drum" vienību trasē atgriežot gan Jurģi Braueru, gan arī Daci Dambergu. Spēcīga solījās būt arī "Prokart.lv" ar diviem pieredzes un savulaik arī panākumiem bagātiem Openkart veterāniem Miku Narvilu un Lauri Lapiņu, kā arī Kristapu Gasparoviču pie stūres.

Kvalifikācijā uzvaru un vienu papildpunkti izcīnīja "Prokart.lv" ar Gasparoviču pie stūres, otrie "ZDK", tad "SNB Racing" un "Baltie". Šāds pirmā četrinieka sastāvs nekādu izbrību neradīja.

Pirmajā sacīkstes daļā klātesošos ar aizraujošu cīņu priecēja četru vadošo komandu braucēji, kuri praktiski visu pirmo "stintu" nobrauca viens aiz otro bieži mainoties vietām un demonstrējot lielisku meistarību un arī korektu braukšanu. Pēc pirmās maiņas četrinieks izjuka un pamazām uz brauciena uzvaras pusi sāka tēmēt "Baltie". Otri trasē finišēja "ZDK", taču saņemtais sods par nogāztu konusu boksos nobīdīja komandu uz trešo pozīciju. Pēc pirmajām 45 minūtēm trīs līdervienības šķira nieka 12 sekundes, atstājot uzvarētāja noteikšanu uz otro daļu.

Atzīstams sniegums pirmajā daļā "Prokart.lv" un "Brum Drum", kuri noslēdza pirmo piecinieku, no līderiem atpaliekot tikai nedaudz vairāk nekā 30 sekundes. "Hard Core Racing" ar brāļiem Stūriškām un kādreizējo "MMB Team" braucēju Raiti Mūrnieku sastāvā ieņēma sesto vietu. Iepriekšējā posma pārsteiguma autpri "All About The Racing", kas pamazām sāk veidoties par tādu kā amatieru kartinga komandu sacensību pastāvīgu sastāvdaļu - septītie. Komandai šoreiz nepalīdzēja mūžīgi spridzinošais Mārtiņš Aleksandrovičs, toties ierindā bija Jānis Olle, kuram šoreiz palīdzēja Henrijs Jaunslavietis un Ričards Žeļneronoks.

Pirms otrās daļas starta sāka pilināt lietus, kas sacīkstes turpinājumu padarīja daudzām komandām stipri sarežģītu. Ātri vien pēc ierasti apgrieztā starta līdz augšējām vietām nokļuva "SNB Racing", "ZDK" un "Baltie" nedaudz lēnāk progresēja, kas zināmā mērā arī ietekmēja cīņu par uzvaru. Šajā sacīkstē lietus laikā uzvaras atslēga bez otrās daļas pirmajiem apļiem Kriša Jaunzema izpildījumā bija Rūdolfa Šmita sniegums, kurš ne tikai saglabāja komandas pārsvaru, bet spēja to pat nedaudz audzēt, apliecinot, ka ir pilntiesīgs čempionu komandas dalībnieks un spēj svarīgos brīžos izpildīt savus uzdevumus. Pusi no sacīkstes "SNB" pārsvars pār "ZDK" un "Baltie" bija apmēram 30 sekundes, turklāt abām sekotājām nebūt nepalīdzēja arī pārāk biežās kļūdas slidenajā trasē. Tiesa gan bez kļūdas arī neiztika pieredzējušākais sacīkstes dalībnieks Ivars Strencis, kurš vienā no pēdējiem apļiem pieļāva vienu no savām ļoti retajām kļūdām karjerā un pēdējā līkumā sagriezās - zaudētās sekundes, gan drīzāk atsvaidzināja sacīkšu beigu daļu nekā kaut cik apdraudēja "SNB Racing" pozīcijas.

Tā arī "SNB Racing" ar Krišu Jaunzemi, Rūdolfu Šmitu un Ivaru Strenci sastāvā izcīnīja savu otro uzvaru šosezon un izvirzījās LeMans kopvērtējuma galvgalī ar 72 punktiem, viņiem seko "Baltie", kuri šogad jau iztērējuši piecu braucēju limitu un jaunus braucējus piesiastīt vairs nevar. "SNB Racing" ši bija piektā uzvara kopš komandas izveidošanas 2014.gadā, bet pirmo reizi uzvara izcīnīta "Rullītī". "ZDK" izcīnīja savu trešo pjedestālu šosezon, trīs pjedestāli arī "Baltie", bet "SNB Racing" uz pjedestāla bijuši visos četros posmos. Vienīgie, kas ir spējuši ielauzties šajā elitārajā klubiņā bija "3Pera" pirmajā posmā un pārsteidzošie "All ABout The Racing" iepriekšējā sacīkstē.

Finišā pēc abu daļu summas "SNB Racing" pārsvars bija 16 sekundes pār "Baltie" un 28 sekundes pār "ZDK". Ceturto no uzvarētājiem atpaliekot jau 1 minūti un 14 sekundes finišēja "Prokart.lv", bet nedaudz negaidīti piekto vietu ieņēma "Hard Core Racing" (pusotru minūti aiz līderiem), bet "Brum Drum" dārgi maksāja lietus otrajā sacīkstes daļā un sestā vieta 2 minūtes aiz līderiem. Sacīkstes ātrākais aplis Kristapam Gasparovičam no "Prokart.lv" sacīkstes pirmajā daļā, kad vēl bija sausa trase.

Jāuzteic arī "ADG komanda", kura neskatoties ar cīņu drīzāk pašiem ar sevi, vismaz pagaidām, krāj trases kilometrus un minūtes un gūst svarīgu pieredzi.

4. posma rezultāti

VietaKomanda1.braucējs2.braucējs3.braucējsRezultātsPunkti
1SNB RACINGKrišs JaunzemisRūdolfs ŠmitsIvars Strencis82 apļi20
2BALTIEKristaps GrīnieksKārlis StrazdiņšMareks Štolcermanis+16.59316
3ZDKDāniels LācisKristīne MēneseZane Katrīne Mēnese+28.47914
4PROKART.LVMikus NarvilsKristaps GasparovičsLauris Lapiņš+1:14.36814
5HARD CORE RACINGKristaps StūriškaJānis StūriškaRaitis Mūrnieks+1:30.29510
6BRUM DRUMDace DambergaNormunds SkreijaJurģis Brauers+1:59.1858
7ALL ABOUT THE RACINGRičards ŽeļņeronoksJānis OlleHenrijs Jaunslavietis+2:11.1856
8RUBY EAGLESKristaps ĒrglisGabriels ĒrglisJānis Muktupāvels+2:33.1915
9TEAM BENUArmands LeinātsReinis PlakanisTomass Ezeriņš+2:54.8614
10BBVRičards FreibergsAndris RatkusRihards Goldbergs+3:56.6553
11ADG RACINGDainis PolitikoGints LasmanisArtūrs Himičs+6:12.3892

Kopvērtējums: OpenKart

Izmantotie resursi:
OpenKart