Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Uzvaras parkā piektdien rūks Openkart kartingi

Juris Grīns
Juris Grīns

Uzvaras parkā piektdien rūks Openkart kartingi
Openkart sacīkstes Uzvaras parkā
Foto: openkart.lv

Piektdien, 20.maijā otro reizi Openkart izies parkā. Pārdaugavas svētku laikā atkal šajā vietā būs trase un arī vēlāk augustā Rīgas svētku laikā tāda būs, tad arī notiks čempionāta posms.

Šogad trase būs savādāka un izskatās arī atbilstošāka kartingam gan konfigurācijas, gan trases drošības nodrošinājuma ziņā par ko liels paldies idejas virzītājam Reinim Riekstiņam. Sacīkstē izmantosim formātu ar divām kvalifikācijas sesijām un finālbraucieniem, lietosim atsvarus. Arī šoreiz tehniku nodrošinās Jelgavas "Rullītis", kuriem ir uzkrāta liela pieredze īres kartinga trašu veidošanā ārpus ierastās vides, un te liels nopelns Marekam Štolcermanim.

Sezonas pirmajos Attīstības līgas posmos katrā ir bijis savs uzvarētājs. Vispirms "Ātruma cilts" kartinga hallē uzvarēja Dzintars Raits, bet otrajā posmā "333" lielajā trasē pirmā individuālā uzvara Openkart Jānim Čudovam, tāds pats sasniegums aprīlī jau jaunajā trasē Ričardam Freibergam. Pēdējās piecpadsmit sacīkstēs ir bijuši piecpadsmit dažādi uzvarētāji un viņu iespētais parasti realizējas labā sniegumā sekojošā čempionāta posmā, kas šoreiz gan būs pēc trīs mēnešiem.

Formāts - 2 x 6 minūtes kvalifikācija, 13 minūtes fināli (uzvarētājs iegūst tiesības startēt augstākā finālbraucienā).

Attīstības līgas 4. posmam pieteikšanās ir šeit: OpenKart

Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar piemiņas medaļām un šampānieti.

Mērķis Attīstības līgas sacensībām ir ļaut braucējiem trenēties un apgūt dažādas iemaņas, bet rīkotājiem pamēģināt dažādus sacensību formāta risinājumus, padarīt Openkart sezonu daudzveidīgāku, noslīpēt atsevišķu sacensību elementus, kā arī testēt dažādus trašu konfigurāciju risinājumus un jaunas trases. Sacīkstēs līdz šim izmantoti dažādi formāti - iebraucienu sistēma cīnoties par vietām vai uz apļu laikiem, rallijkrosa formāts, kausa izcīņas formāts un tradicionālais Openkart čempionātā izmantotais formāts.

Attīstības līgas sacīkstes Uzvaras parka pagaidu trasē (20.05.2016) dienaskārtība

18.00 treniņi (10 minūtes = 10 EUR)
18.00 dalībnieku reģistrācija
18.30 dalībnieku sapulce
18.40 kvalifikācija
21.15 apbalvošana

Dienaskārtībai ir informatīvs saturs un tā var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.

Izmantotie resursi:
OpenKart