Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ārzemnieki gatavojas Smiltenes cīņām, VAZ klasē piesakās Latvijas čempions

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ārzemnieki gatavojas Smiltenes cīņām, VAZ klasē piesakās Latvijas čempions
Kalvis Tēts
Foto: www.autocross.lv

Lai gan 30. aprīļa Smiltenes sacīkste vairs nebūs Baltijas čempionāta ieskaites posms (ja neskaita B1600), kā tas bija iepriekšējos gados, kaimiņvalstu sportisti gatavojas Latvijas čempionāta pirmajai cīņai. Trīs dienas pirms pieteikumu termiņa beigām sarakstos jau astoņi ārvalstu sportisti.

Interesanti, ka pašlaik ne lietuviešu, ne igauņu nav vienīgajā Baltijas kausa klasē – Buggy 1600. Taču nojaušams, ka drīzumā arī šajā sarakstā kaimiņu uzvārdi parādīsies.

Klasiski, ka Igaunijas sportisti pulcējas uz cīņām VAZ Klasika ieskaitē – iepriekš startējušajiem Heinaram Lehtsāram un Hannesam Tisleram pievienosies Latvijas čempionāta debitants Heinari Reinbahs. Tikpat tradicionāla ir lietuviešu jauno talantu pulcēšanās Mini bagiju klasē – cīņas aizvadījušajai Skaistei Prašukaitei pievienosies LČ debitanti Lēja Vareikaite un Daugirds Dungreckis.

Kaimiņu plānoto viesošanos vēl patīkamāku padara fakts, ka 1600 klases cīņās gatavojas iesaistīties Laurins Petraška, kurš savās mājās pēdējos gados pratis cīnīties par 1600 klases Lietuvas čempionāta medaļām. Jebkurā gadījumā neērts pretinieks jebkuram, kurš stājas ceļā. Savukārt 2000 Super klasē startam gatavojas atraktīvais igaunis Tomass Soe, kurš pēdējos gados ir biežs viesis Latvijā, gan autokrosā ar VW Golf II, gan rallijkrosā ar VAZ.

Šobrīd visās klasēs vērojams pakāpenisks dalībnieku skaita pieaugums, taču līderpozīcijās joprojām turas VAZ Klasika, kurai otrdienas vakarā 11 pieteikumu. Ierindā arī Latvijas čempions Kalvis Tēts.

Šaubu par čempiontitula aizstāvēšanu gan nebija, jo Kalvis sociālajos tīklos ik pa brīdim deva mājienus, ka gatavo tehniku svarīgajām cīņām. Lai gan klasi pametuši pāris pēdējo gadu speciālistu (Imants Kolomenskis, Arnis Odiņš), konkurence no tā mazāka nepaliek – vairāki favorīti berzē rokas, lai atņemtu Tētam titulu.

Kalvis Tēts krosā debitēja 2013. gadā, jau 2014. gadā sasniedzot Latvijas čempionāta sudraba medaļu VAZ Klasika klasē. Sasniegta arī uzvara tā gada Junioru kausā. 2015. gadā čempionāta bronza un pirmā uzvara kādā no posmiem (Vecpils-2), bet pērn sniegums lielisks – čempiona tituls ar trim uzvarām sešos posmos.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv