Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Karjeru beigušo Frankitti varētu nomainīt F1 pilots Di Resta

Juris Grīns
Juris Grīns

Karjeru beigušo Frankitti varētu nomainīt F1 pilots Di Resta
Pols di Resta
Foto: Digitale/Scanpix

Galvenais iemesls, kāpēc IndyCar zvaigzne Dario Frankitti negaidīti paziņojis par karjeras beigšanu, ir galvas trauma, kas tika gūta avārijā Hjūstonā. Tikmēr komandai tagad jāmeklē viņam aizstājējs un kā viens no iespējamajiem variantiem jau tiek minēts F1 pilots Pols di Resta, kurš ir Frankitti brālēns.

No traumām, ko četrkārtējais IndyCar čempions guva nesen notikušajā avārijā, viņam pilnībā izdosies izārstēties, taču, ja smadzeņu satricinājumu sacīkstēs sportists gūtu vēlreiz, tas varētu beigties ar nopietnām sekām, atsaucoties uz ārstu spriedumu, paziņojusi "Chip Ganassi Racing" komanda.

Jau ziņojām, ka 40 gadus vecais Frankitti avārijā lauza divus muguras skriemeļus un iegurni, kam tika veiktas divas operācijas, taču izrādās, lūzumi nebija iemesls, kāpēc bija jāpieņem šis nepatīkamais lēmums. Komandas boss Čips Ganasi stāsta, ka Frankitti vēlējies turpināt karjeru un šis lēmums nav labprātīgs, ko varēja noprast pēc telefonsarunas.

"Viņa balss skanēja citādi un viņš pats bija citāds," stāsta Ganasi. "Tas ir skaidrs, ka viņa sirds sāp. Tajā pašā laikā viņš visu uztver reālistiski."

Šobrīd Frankitti turpinā ārstēšanos dzimtajā Skotijā, savukārt "Chip Ganassi Racing" vienība, kuras pilots Skots Diksons šogad kļuva par IndyCar čempionu, tagad spiesta meklēt jaunu pilotu. Šobrīd zināms, ka 2014. gadā tās sastāvā turpinās braukt Skots Diksons un Čārlijs Kimbols, bet klāt nācis Tonijs Kanāns. Pagaidām nav zināms, ko izvēlēsies Ganasi kā ceturto pilotu, taču kā viens no variantiem presē jau tiek minēts paša Frankitti brālēns Pols di Resta, kuram uz nākamo sezonu varētu neizdoties tikt pie līguma Formulā 1.

"Eiropā Frankitti netika pietiekami novērtēts," atzīst Di Resta, kurš šobrīd pārstāv "Force India" komandu. "Braukt IndyCar 40 gadu vecumā ar četriem tituliem un trim "Indy 500" uzvarām kabatā... Es labprāt būtu viņa vietā!"

Izmantotie resursi:
Sports News Headlines - NFL, NBA, NHL, MLB,...
USA TODAY: Latest World and US News -...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...