Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Audi" izcīna uzvaru dramatiskā WEC sezonas atklāšanas sacīkstē

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

"Audi" izcīna uzvaru dramatiskā WEC sezonas atklāšanas sacīkstē
"Audi" #7 ekipāža
Foto: AFP/Scanpix

Pirmajā Pasaules izturības čempionāta (WEC) posmā, Silverstounas trasē, uzvaru LMP1 klasē izcīnījusi Andrē Loterera, Benuā Trelujē un Marsela Faslera pārstāvētā “Audi” ekipāža. Sešas stundas garajā sacīkstē "Audi" mašīna #7, tuvākos sekotājus, #2 "Porsche" ekipāžu ar Romēnu Dumā, Marku Lību un Nīlu Janī pārspēja par 46 sekundēm.

Lai arī startā "Audi" #7 un #8 ekipāža, startējot no pirmās starta rindas, spēja izvirzīties līderpozīcijas, aptuveni 30 minūtes pēc sacīkšu sākuma bijušais pirmās formulas "Red Bull" komandas pilots Marks Vēbers izvirzījās vadībā. Līdz pirmajiem boksu apmeklējumiem un braucēju maiņām Vēbera vadītā “Porsche” mašīna bija iekrājusi 10 sekunžu pārsvaru pār tuvākā sekotājā Loterera "Audi". Pirmajā braucēju maiņā Vēbers mašīnu nodeva Brendona Hartlija rokās.

Otrās stundas beigās Hartlija pārsvars bija pieaudzis līdz 40 sekundēm, taču jaunzēlandieša sacīkste noslēdzās pēc sadursmes ar GTE Am klases "Porsche" mašīnu, kas, kopā "Audi" #8 mašīnas apstāšanos trasē dēļ tehniskām problēmām, izraisīja dzelteno karogu fāzi 20 minūšu garumā.

"Audi" #7 mašīnas milzu pārsvars trešajā stundā tika samazināts līdz nullei pēc "Toyota" #5 mašīnas riepas uzsprāgšanas. Trasē devās drošības mašīna, un kad tā devās malā, "Porsche" #2 vairāku apļu garumā cieši sekoja līderu "Audi".

Romēna Dumā vadītā "Porsche" zaudēja laiku, saslīdot pēc kontakta ar vienu no atpalicējiem. Tas #7 mašīnai deva 13 sekunžu pārsvaru brīdī, kad pēc pēdējā pitstopa pie stūres sēdās Loterers.

"Porsche" vienībā pēdējo sacīkšu nogriezni pie stūres aizvadīja Janī. Šveicietis "Audi" pārsvaru spēja samazināt, taču "Porsche" cerības uz uzvaru pazuda brīdī, kad Janī vadītajai mašīnai uzsprāga riepa.

Tas ļāva "Audi" #7 ekipāžai izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 46 sekunžu pārsvaru pēc veiktiem 194 apļiem. Jāpiemin, ka arī pērn sezonas atklāšanas posmā uzvarēja "Audi" ekipāža.

LMP2 klasē uzvaru izcīnīja "RGR Sport" komanda ar tās "Ligier-Nissan JSP2" šasiju, ko pilotēja Bruno Senna, Filipe Albukerke. GTE Pro klasē dominēja "Ferrari AF Corse" komanda. Arī GTE Am klasē uzvaru guva "Ferrari"

Nākamais Pasaules izturības čempionāta posms būs sešu stundu sacīkstes Spa trasē, Beļģijā 7. maijā, bet galvenais sezonas notikums - 24 stundu Lemānas sacīkste notiks 18. un 19. jūnijā.

Silverstounas 6h sacīkste

V.KlaseBraucējsKomandaMašīnaAtst.
1LMP1M.Fassler A.Lotterer B.TreluyerAudi Sport Team JoestAudi6h01m06.963s
2LMP1R.Dumas N.Jani M.LiebPorsche TeamPorsche46.065s
3LMP1S.Sarrazin M.Conway K.KobayashiToyota Gazoo RacingToyota1 Lap
4LMP1M.Tuscher D.Kraihamer A.ImperatoriRebellion RacingRebellion/AER11 Laps
5LMP1N.Prost N.Piquet Jr. N.HeidfeldRebellion RacingRebellion/AER13 Laps
6LMP2R.Gonzalez F.Albuquerque B.SennaRGR Sport by MorandLigier/Nissan15 Laps
7LMP2R.Dalziel L.Derani C.CummingExtreme Speed MotorsportsLigier/Nissan15 Laps
8LMP2R.Rusinov N.Berthon R.RastG-Drive RacingORECA/Nissan15 Laps
9LMP2G.Menezes N.Lapierre S.RichelmiSignatechAlpine Alpine/Nissan16 Laps
10LMP2N.Leventis D.Watts J.KaneStrakka RacingGibson/Nissan17 Laps

Izmantotie resursi:
FIA World Endurance Championship −...