Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" pilots De Vrīss uzvar "Formula E" posmā un nopelna F1 testus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" pilots De Vrīss uzvar "Formula E" posmā un nopelna F1 testus
Niks de Vrīss "Formula E" sacīkstēs. Foto: fiaformulae.com

27 gadus vecais holandiešu pilots Niks de Vrīss svētdien guva uzvaru "Formula E" čempionāta posmā Berlīnē, savukārt šodien tika apstiprināts, ka viņam tiks dota iespēja nākamajā F1 posmā piedalīties treniņbraucienos.

De Vrīss šogad aizvada trešo sezonu "Formula E" seriālā, kur pārstāv "Mercedes" vienību, tāpat viņš ir oficiālais "Mercedes" rezervists F1 čempionātā. Sportists aktīvi meklē iespējas karjeru turpināt "Formulā 1", un jau pirms šīs sezonas viņš pretendēja uz vietu "Williams", taču priekšroka tika dota Aleksam Albonam. Šo piektdien Barselonas trasē pirmo reizi karjerā De Vrīss piedalīsies treniņbraucienos, kur pārstāvēs "Williams". Iepriekš viņš ir braucis F1 testos.

Šobrīd klīst runas, ka De Vrīss gatavojas nomainīt "Williams" pamatsastāvā Nikolā Latifī. Izskanēja informācija, ka jau šīs sezonas laikā viņš varētu stāties neveiksmīgi startējošā kanādieša vietā, taču komandas vadība to noliedza. Tagad tiek runāts, ka De Vrīss tiek gatavots startēšanai "Williams" komandā uz nākamo F1 sezonu.

Tikmēr De Vrīss turpina dalību "Formula E" čempionātā, kur pagājušās nedēļas nogalē Berlīnē notika divi posmi. Sestdien septītajā posmā uzvarēja šveicietis Edoardo Mortara, aiz sevis atstājot Žanu-Eriku Verņu un Stofelu Vandūrnu, bet svētdien astotajā posmā De Vrīss uzveica Mortaru, kamēr Vandūrns atkal bija trešais. Sezonas kopvērtējumā, sezonai esot tieši pusē, Vandūrns, kurš, tāpat kā De Vrīss, pārstāv "Mercedes" komandu, ir līderis.

Jāpiemin, ka "Mercedes" šogad aizvada pēdējo sezonu, neskatoties uz to, ka pašlaik ir vadošā vienība čempionātā. Kļuvis zināms, ka vienību pārņems "McLaren", kas pagājušajā nedēļā oficiāli paziņoja par ienākšanu "Formulā E".

"Formula E" kopvērtējums pēc 8. posma:

VietaPilotsPunkti
1.Stofels Vandūrns111
2.Edoardo Mortara99
3.Žans-Eriks Verņs95
4.Mičs Evanss83
5.Robins Frinss81
6.Niks de Vrīss65
7.Andrē Loterers59
8.Paskals Vērleins51
9.Lukass di Grasi49
10.Antonio Fēlikss da Košta42