Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gronholms pirms ''Riga RX'' posma: "Vajag tikai mazliet veiksmes, lai parādītos arī rezultāti"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Gronholms pirms ''Riga RX'' posma: "Vajag tikai mazliet veiksmes, lai parādītos arī rezultāti"
Niklass Gronholms

Niklasam Gronholmam FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2021. gada sezonas trešajā posmā Francijā beidzot izdevās tikt pie pirmā goda pjedestāla šosezon, tomēr dažādu apstākļu sakritības dēļ rezultāti nav bijuši tik spoži, kā somu sportists būtu vēlējies. ''Ferratum World RX of Riga'' dubultposmā Gronholmam jācer uz kripatiņu veiksmes.

Sezonas pirmajos divos posmos Gronholmam neizdevās sasniegt finālu. Katalonijā pusfināls GRX-SET World RX Team braucējam noslēdzās jau pirmajā aplī, kad starta drūzmā viņš tika izgrūzts no trases, bet Zviedrijā Niklass saņēma sodu par trases robežu neievērošanu pēc kontakta ar Peteru Hedstromu, neiekļūstot sešu ātrāko dalībnieku vidū.

Uz Lojakas trasi Gronholms devās ar mērķi atgriezties titula cīņā. Pēc uzvaras pirmajā kvalifikācijā 25 gadus vecais Gronholms saglabāja tempu un kvalifikāciju noslēdza otrajā vietā. Pēc vāja starta pusfinālā somu braucējam izdevās izraut trešo vietu, kas nodrošināja dalību finālā. Stratēģija ar vēlu došanos džokera aplī palīdzēja tikt līdz trešajai vietai aiz brāļiem Hanseniem.

“Mums vajadzētu būt laimīgiem par pjedestālu, bet, godīgi sekot, esmu vīlies. Mēs bijām vienā līmenī ar vadošajiem braucējiem tempa ziņā pēc mainīgām sekmēm pirmajos divos posmos. Šoreiz bijām augšgalā jau no pirmās kvalifikācijas. Lai gan veicām pāris nepareizus lēmumus uz otro un trešo kvalifikāciju, spējām atrast pareizos regulējumus mašīnai, kā rezultātā jutos komfortabli, lai cīnītos,” par iepriekšējo posmu Francijā stāsta Niklass Gronholms.

“Domāju, ka tiksim līdz galam, bet, diemžēl, pusfināla starts izbojāja nedēļas nogali. Lai uzvarētu finālu, ir nepieciešama laba starta pozīcija, ja negrasies paļauties uz muļķīgām kļūdām vai sadursmēm. Ņemot vērā mūsu starta pozīciju, ir jābūt laimīgiem, taču esmu šeit, lai uzvarētu. Gaidu nākamo posmu Rīgā. Mūsu mašīnai ir ātrums, vajag tikai mazliet veiksmes, lai parādītos arī rezultāti.”

Čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem Niklass Gronholms ar 51 punktu atrodas sestajā vietā. Cerību pilns ir arī GRX-SET komandas vadītājs Jussi Pinomaki. “Pjedestāls ir pjedestāls un tas allaž ir labs rezultāts jebkurā čempionātā, it īpaši pie tā līmeņa, kāds ir pasaules čempionāta galvgalī, taču brīžos, kad ir iespēja uzvarēt, bet tā paslīd garām, sajūtas nav tik patīkamas.

''Niklasam bija ievērojami labāka nedēļas nogale, turklāt temps mūs apmierināja, taču ir pāris jomas, kur mums nepieciešams piestrādāt pirms nākamajiem posmiem. Cerēsim, ka Rīgā izdosies uzlabot sniegumu, salīdzinot ar Francijā paveikto.”

Ieejas biļetes uz 18.-19. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē notiekošo Ferratum World RX of Rīga iespējams iegādāties Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās, kā arī internetā Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā...

Izmantotie resursi:
rigarx.lv