Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" sezona turpinās gandrīz nodegušajā "Ātruma Cilts" hallē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" sezona turpinās gandrīz nodegušajā "Ātruma Cilts" hallē
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Nākamās nedēļas ceturtdienā, 20. oktobrī Openkart otro reizi šogad iegriezīsies "Ātruma Cilts" kartinga hallē, kur notiks Attīstības līgas devītais posms. Kopš pavasara trasē ir bijuši trauksmaini notikumi - pavisam nesen īsi pirms pasaules rallijkrosa čempionāta halle gandrīz nodega, paldies Dievam, kartingi turpinās, bet diemžēl jaukā un foršā kafejnīca šobrīd vairs nav.

Par to vai un kad tā tiks atjaunota mums pagaidām informācijas nav. Otrs jau ir nesalīdzināmi patīkamāks notikums, jo pirmo reizi kopš halles atvēršanas 2010.gadā ir mainīta trases konfigurācija - lai arī zīmējums lielos vilcienos ir saglabājies līdzīgs, izmaiņas pēc būtības ietekmē visu trasi, katru līkumu.

Tie, kas ir piedzīvojuši laikus, kad trase saucās "M-co", vēl pirms mūsu valsti satricināja nekustamo īpašumu drudzis, noteikti atcerēsies, ka šāda konfigurācija nav nekas gluži jauns un savulaik tika veiksmīgi jau izmantota.

Sacīkstē izmantosim jau šaurajās telpu trasēs aprobēto tā saucamo kausa izcīņas formātu, kad daībnieki ar katru no trasē pieejamajiem kartiem veiks vienu 4 minūšu braucienu. Šāds formāts ļauj izvairīties no nevajadzīgām negatīvām emocijām sacīkstes laikā, kā arī ir visus braucējus nostāda maksimāli līdzīgā situācijā tehnikas ziņā.

Formāts:

Formāts - 6 x 4 minūtes uz ātrākajiem apļiem
Virziens - pa pulksteni
Attīstības līgas pirmajam posmam pieteikšanās ir šeit - PIETEIKTIES
Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar piemiņas medaļām un šampanieti.
Dalības maksa 35 EUR.
Attīstības līgas 9.posma "Ātruma cilts" kartinga hallē (20.10.2016) dienaskārtība

18.30treniņi (5min = 5 EUR)
18.30dalībnieku reģistrācija
19.00dalībnieku sapulce
19.15sacensību braucieni
22.00apbalvošana

Dienaskārtībai ir informatīvs saturs un tā var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita

Pēc šī formāta hallē ir notikušas jau trīs iepriekšējās Attīstības līgas sacīkstes 2014.gada novembrī uzvarēja Artūrs Freimanis, 2015.gada februārī ātrākais bija Normunds Skreija, bet šogad februārī Dzintars Raits. Pati pirmā Attīstības līgas sacīkste Ciltī notika 2014.gada martā un tad braucienos pēc hītu sistēmas uzvarēja Vilnis Kepe. Tātad "Ātruma Ciltī" šī būs piektā Attīstības līgas sacīkste.

Kopumā "Ātruma Cilts" kartinga hallē šī būs 17. Openkart sacīkste (ir notikuši 8 čempionāta, 4 "B" līgas, 4 Attīstības līgas posmi). Pirmo reizi gonka šeit risinājās 2010.gada 18.martā, kad "B" līgas posmā pārliecinoši uzvarēja Uldis Timaks, bet nedēļu vēlāk savu pirmo Openkart čempionāta uzvaru tieši šajā trasē izcīnīja 2012.gada čempions Raivis Kirilovs. Trase labi padodas pašreizējam čempionāta līderim Andrejam Laipniekam, kurš šeit ir svinējis uzvaru pēdējos trīs čempionāta posmos pēc kārtas, divas uzvaras, izcīnītas 2010.gadā, Timakam. Pārējiem pat skatot kopā čempionāta, "B" līgas vai Attīstības līgas posmus, vairāk par vienu uzvaru nav.

Attīstības līgas ietvaros kopš 2014.gada februāra ir notikušas 25 sacīkstes, pie uzvaras ir tikuši 20 dalībnieki, bet vairāk nekā vienreiz uzvarēt spējuši tikai četri braucēji - Ernests Bitenieks 3 reizes, bet Normunds Skreija, Kristaps Grīnieks un Jānis Čudovs pa divām. Pa reizei uzvaru izcīnījuši Vilnis Kepe, Ivars Strencis, Roberts Bāriņš, Andrejs Laipnieks, Renārs Vinokurovs, Artūrs Freimanis, Andrejs Vainutis, Kaspars Ritums, Edgars Bitenieks, Dāniels Lācis, Dzintars Raits, Edgars Sproģis, Ričards Freibergs, Renārs Paiders, Juris Eklons un Jānis Olle. Uz pjedestāla kaut reizi kāpuši 46 dalībnieki - raženākie Grīnieks 6 reizes, Artūrs Freimanis 5 reizes, Ernests Bitenieks un Harijs Cīrulis, Ričards Freibergs un Toms Kalnītis 3 reizes, un vēl 10 braucējiem izxevies ir uz pejdestāla uzkāpt divas reizes.

Izmantotie resursi:
OpenKart