Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šlēgelmilhs: "Savu tempu neesmu pazaudējis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šlēgelmilhs: "Savu tempu neesmu pazaudējis"
Boksu teritorija "Super Trofeo" čempionātā
Foto: twitter.com/thesupertrofeo

Latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs jūtas gandarīts par to, ka viņam izdevies parādīt labu ātrumu "Lamborghini Blancpain Super Trofeo" čempionāta pirmajā posmā Moncas trasē.

Pēdējos gados Šlēgelmilhs sacīkstēs braucis neregulāri, bet šogad cer piedalīties jau minētajā čempionātā, kur visi sacenšas ar identiskām 620 zirgspēkus jaudīgām "Lamborghini Hurican ST" automašīnām. Pirmais posms notika sestdien un svētdien Itālijā un, lai gan tehnisku problēmu dēļ pirmajā braucienā latvietis uz starta neizgāja, otrajā sacīkstē no zemās 23. starta vietas tika izcīnīta 12. vieta finišā.

Šlēgelmilhs pārstāv "Artline Team" vienību un mašīnu dala ar mazāk pieredzējušo krievu sportistu Mihailu Stepanovu, startējot PRO-AM klasē.

"Trešo treniņu sesiju tehnisku problēmu dēļ izlaidām, tāpēc pēdējā treniņa mērķis bija ļaut komandas biedram nobraukt maksimāli daudz apļus," pēc aizvadītajiem treniņbraucieniem teica Šlēgelmilhs. "Domāju, ka lieliski pastrādājām. Pirmajā sesijā Mihails man zaudēja 13 sekundes, otrajā vairs tikai astoņas, bet pēdējā treniņā - mazāk nekā piecas! Galvenā atziņa - savu tempu nekur neesmu pazaudējis. Ir labi būt atpakaļ!"

Kvalifikācija, pēc Šlēgelmilha vārdiem, esot bijusi īsta laimes spēle, jo bijis grūti atrast brīvu trasi, līdz ar to arī uzrādītie rezultāti ir tik atšķirīgi. Pirmajam braucienam, kurā komanda nestartēja, tika gūta desmitā starta vieta, bet otrajai sacīkstei - tikai 23. pozīcija. Tāpat pēdējā brīdī tika izlemts, ka uz starta stāsies Stepanovs, kuru Šlēgelmilhs nomainīja pēc pirmajām 20 minūtēm. Atlikušo 30 minūšu laikā latvietis no 18. pozīcijas pacēlās uz 12.

"Jā, tas, kurš brauca otrais, īstenībā biju es," pēc finiša saviem līdzjutējiem atklāja Šlēgelmilhs. "Neilgi pirms starta izmainijām stratēģiju un nolēmām, ka komandas biedrs Stepanovs sāks sacīksti. Ņemot vērā lielo "safety car" iespejamību pirmajos apļos, šāda stratēgija būtu attaisnojusies. Jebkurā gadijumā, ar rezultātu esmu apmierināts. Sanāca vairākas skaistas apdzīšanas un no 23. vietas pacēlāmies uz divpadsmito! Otrajā sacīkstes daļā uzstādīju otro labāko laiku un septīto septīto absolūti (pirmie seši savu laikus uztaisīja sacīkstes sākumā, kad riepas bija jaunas). Komanda ar sniegumu ir ļoti apmierināta. Īpaši liels prieks ir par komandas īpašnieku - otru komandas biedru, kurš AM ieskaitē nedēļas nogalē izcīnīja otro un pirmo vietu."