Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"General Motors" samazina atbalstu NASCAR programmai

Juris Miņins
Juris Miņins

"General Motors" samazina atbalstu NASCAR programmai
Džefs Gordons ar "Chevrolet" auto
Foto: AP

ASV autogigants "General Motors", sakarā ar vispasaules ekonomisko krīzi un kritisko ekonomisko situāciju uzņēmumā, ir nolēmusi "apgriezt" izdevumus, kas saistīti ar NASCAR seriālu.

Kā paziņoja "Chevrolet" runasvīrs Terijs Rhedigans, tad "General Motors", kam pieder "Chevrolet" uzņēmums un kas tagad iziet bankrota procedūru, ir nolēmusi samazināt savus tēriņus, tādējādi samazinot arī autosacīkstēs ieguldīto naudu un kā galvenie cietēji šajā situācijā tiek minēts tieši NASCAR sacīkšu seriāls.

Rhedigans netaklāj cik lielā pajomā tiks veikta šī "apcirpšana" un kuri no NASCAR seriāliem būs galvenie cietēji (pēc neoficiālas informācijas tie varētu būt "Nationwide" un "Camping World Truck" seriāli), taču jau tagad ir skaidrs, ka komandām, kas ir sadarbojušās ar "Chevy" būs jāsavelk savas jostas ciešāk vai arī jāmeklē papildus sponsori, jo "General Motors" meitas uzņēmums vienībām sniedza lielu atbalstu - sākot ar dzinēju un dažādu rezerves daļu piegādi, beidzot ar drošības problēmu risinājumiem.

Atgādināsim, ka pašlaik NASCAR seriālā ir pārstāvētas četru marku automašīnas - jau pieminētais "Chevrolet", kā arī "Ford", "Toyota" un arī "Dodge". Par pārējo komandu finansējuma samazināšanu gan, pagaidām, nekādu ziņu nav.

Izmantotie resursi:
sports.espn.go.com

  +1 [+] [-]

, 2009-06-12 22:01, pirms 15 gadiem
Vai tad GM nav bankrotējusi? Kaut ko tādu pirms mēneša ziņās stāstīja...

     [+] [-]

, 2009-06-12 22:03, pirms 15 gadiem
Teacher's rakstīja: Vai tad GM nav bankrotējusi? Kaut ko tādu pirms mēneša ziņās stāstīja...
Bankrots jau nenozīmē, ka viss - kasē naudas nav, rūpnīcas ciet, strādnieki pa mājām un viss. Tā ir procedūra, kuras laikā vēl notiek visādas ekonomiska rakstura darbības.

     [+] [-]

, 2009-06-12 22:09, pirms 15 gadiem
pag vaita GM neietilpst ari Ford? tad jau ari Fordam butu kas lidzigs japazonjo

  +1 [+] [-]

, 2009-06-12 22:10, pirms 15 gadiem
Teacher's rakstīja: Vai tad GM nav bankrotējusi? Kaut ko tādu pirms mēneša ziņās stāstīja...
Viņi ir pieteikuši 11. nodaļas bankrotu, respektīvi, firma pāriet valsts īpašumā un notiek reorganizācija, peļņu nenesošās uzņēmuma daļas likvidējot, pārdodot vai samazinot tām finanses. Uzņēmuma likvidāciju, ja nemaldos, nozīmēja 7. nodaļa.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-12 22:10, pirms 15 gadiem
rainmaker rakstīja: pag vaita GM neietilpst ari Ford? tad jau ari Fordam butu kas lidzigs japazonjo
Ford, GM un Chrysler ir trīs dažādas kompānijas.