Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Džonsons piedalīsies Deitonas izturības sacīkstēs

Juris Miņins
Juris Miņins

Džonsons piedalīsies Deitonas izturības sacīkstēs
Džimijs Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Četrkārtējais NASCAR čempions Džimijs Džonsons, kurš triumfēja arī šī gada sacīkstēs ir apstiprinājis savu dalību nākamā gada sākumā notiekošajās Deitonas 24 stundu izturības sacīkstēs, kurās viņš startēs "GAINSCO/Bob Stallings Racing" komandas sastāvā.

Džimijs Džonsons, kurš pēdējās četrās sezonās dominē NASCAR sacīkšu seriālā ir apstiprinājis savu dalību "Rolex 24 at Daytona" braucienā, kurš risināsies janvāra pēdējās dienās (30. un 31. janvārī), Deitonas autotrekā . NASCAR čempions brauks "GAINSCO/Bob Stallings Racing" (Nr. 99) komandā, bet viņa pārinieki šajās sacīkstēs būs sportkāru seriālu profesionāļi Alekss Gurnijs un Džims Fogertijs, kā arī 1996. gada CART seriāla čempions Džimijs Vasers.

Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad Džonsons piedalās šajās sacīkstēs. Kopumā viņa kontā ir jau četras "Rolex 24 at Daytona" sacīkstes, no kurām pēdējās divas tieši Boba Stelinga komandā. Viņa labākais rezultāt šajās sacīkstēs ir bijis otrā vieta 2005. un 2008. gadā, bet ja šoreiz viņam izdosies uzvarēt, tad Džonsons kļūs par pirmo NASCAR čempionu, kam tas ir izdevies.

Atgādināsim, ka Deitonas 24 stundu brauciens ir viens no galvenajiem savas autosporta nišas pasākumiem, jo pēc ekspertu novērtējuma ir otrās nozīmīgākās izturības sacīkstes aiz leģendārās Lemānas 24 stundu autobraukšanas maratona. Tāpat tieši arī šīm sacīkstēm tiek atklāta Ziemeļamerikas autosporta sezona. Tāpat jāpiebilst, ka ik gadu šīs sacīkstes pulcē daudzus pasaulē pazīstamus sacīkšu braucējus un savus spēkus Deitonā, bez jau pieminētā Džimija Džonsona, ir izmēģinājuši gan Džefs Gordons, gan tēvs un dēls Ernhardi, gan viena no pašlaik labākajām autosportistēm sievietēm Danika Patrika, gan arī bijušie F1 braucēji, Sebastjans Burdē un Huans Pablo Montoija, pēdējais no viņiem arī izcīnīja divas uzvaras (2007. un 2008. gadā).

Nevar nepieminēt, ka NASCAR braucējiem šī ir ierasta prakse, kad starpsezonā viņi piedalās citās sacīkstēs, tā, piemēram, Bobijs Gordons ar visai labiem panākumiem pagājušajā gadā startēja arī prestižajā Dakāras rallijā, kurā ieņēma trešo vietu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

  +5 [+] [-]

, 2009-12-05 15:53, pirms 15 gadiem
Es gribēju palielīties, ka Deitonā esmu bijis.
Paldies par mīnusiem jau iepriekš

  +2 [+] [-]

, 2009-12-05 16:31, pirms 15 gadiem
tas nav mīnuss, ka esi pabijis
+ no manīm