Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko: "Pat līkumos šis Lemānas prototips sasniedz 270 km/h"

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko: "Pat līkumos šis Lemānas prototips sasniedz 270 km/h"
"ARC Bratislava" komandas LMP2 prototips
Foto: ARC Bratislava

Autosportists Konstantīns Calko šobrīd atrodas Slovākijā, kur kopā ar savu komandu "ARC Bratislava" uzsācis gatavošanos vasarā gaidāmajām Lemānas 24 stundu sacensībām. Sportists jau guvis pirmos iespaidus par LMP2 klases prototipu, ar kādu nekad agrāk nebija braucis.

Vispirms komanda jau marta beigās satikās leģendārajā Moncas trasē, kur notika pirmie testi ar tikko saņemto "Ligier JSP217 - Gibson" sacīkšu mašīnu. Tā bija pirmā reize, kad Calko sēdās pie prestižās LMP2 klases prototipa stūres. Kā zināms, daugavpilietis Lemānā startēs kopā ar komandas īpašnieku Miro Konopku no Slovākijas un jaunpienācēju Riku Breukeru no Nīderlandes.

"Tur mēs pirmo reizi satikāmies pēc ziemas perioda, iepazināmies ar jauno prototipu un arī komandas jaunpienācēju," portālam "Sportacentrs.com" paskaidroja Calko. "Divās dienās paveicām ļoti daudz. Pamēģinājām dažādas riepas un stratēģijas. Manuprāt, šī mašīna ir tiešām ļoti ātra un ar to jābrauc pilnīgi savādāk nekā ar "Radical" vai LMP3 prototipu. Tā kā tas ir jaudīgāks, jābrauc pa savādākām trajektorijām, bet, tā kā viss notiek tik ātri, arī jāreaģē ļoti strauji."

Šobrīd komanda testus turpina "Slovakia Ring" trasē, kur Calko iepriekš nebija braucis. Sportisti jau apraduši ar jauno mašīnu un turpina gatavoties sezonas lielākajām sacensībām, kas notiks 17. un 18. jūnijā Lemānas trasē.

"Pirmdien testos nobraucām 800 kilometrus," dienas izskaņā pastāstīja Calko. "Man šī ir jauna trase, tāpēc bija nepieciešams nedaudz vairāk laika, lai "iebrauktos", bet beigās viss bija ļoti labi. Šodien sapratu, ka šis auto ir nereāli ātrs - līkumos tas sasniedz līdz pat 270 km/h, bet taisnēs ātrums ir pāri 300 km/h. Tas viss paņem daudz spēka, bet varu pateikt, ka šādām slodzēm esmu gatavs. Diena bija ļoti smaga, bet produktīva. Esmu vienu lielu soli tuvāk Lemānai."

     [+] [-]

, 2017-04-11 18:57, pirms 8 gadiem
LMP1 Lemans24h līkumos brauc arī uz 220-270kmh. Ja brauksi lēnāk, pjedestālu neredzēt.

     [+] [-]

, 2017-04-11 19:13, pirms 8 gadiem
archdevil rakstīja: LMP1 Lemans24h līkumos brauc arī uz 220-270kmh. Ja brauksi lēnāk, pjedestālu neredzēt.
grūti bija izdomāt tik nesakarīgu tekstu?