Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

1600 un VAZ klasika Smiltenes posmā nodrošina ieskaiti

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

1600 un VAZ klasika Smiltenes posmā nodrošina ieskaiti
Foto: autocross.lv

Brīvdienas un pirmdiena izraisījusi pozitīvu sprādzienu Latvijas autokrosa čempionāta pirmā posma Smiltenē dalībnieku sarakstos, palielinot kopējo skaitu uzreiz par trešdaļu. 1600 un VAZ Klasika klases jau sasniedz nepieciešamo dalībnieku skaita minimumu LČ ieskaitei.

1600 klasē seši pieteikumi, svētdienas apskatītajam sastāvam nākuši klāt Kaspars Silenieks (iespējams, viens no pirmajiem pieteikuma atsūtītājiem šajā gadā, sūtījums bija nedaudz noklīdis) un Andis Skolmeistars. Ko tik nosauc – visi favorīti! Ir sajūta, ka šī klase šogad var patīkami pārsteigt ar medaļu dalīšanu.

VAZ Klasika pievienojas Andris Krieviņš, Gatis Lībis un igauņu Latvijas čempionāta debitants Heinari Reinbahs.

Krieviņš starpsezonā ievērojami uzlabojis savu automašīnu, atšķirībā no iepriekšējām sezonām paredzēts arī veikt visus posmus. Ja tā, Andris uzskatāms par vienu no galvenajiem favorītiem šajā klasē. Kā atzīst viņa (bijušais) komandas biedrs un (bijušais) klases čempions Arnis Odiņš, viņš savu pēdējo piecīti šogad liktu tieši uz Krieviņu. Divas uzvaras pērnajā čempionātā esot kā brīdinājuma šāviens pārējiem.

Gatis Lībis pieteicies ar VAZ 2105, kas atšķiras no līdz šim redzētā (VAZ 2101), tātad vēl viena jauna automašīna!

Kopumā klasē šobrīd septiņi pieteikumi, kolektīvs šobrīd izvirzās vadībā pieteikumu skaita ziņā.

Nelielu izrāvienu veikusi 2000 Super klase, kurā pieteikušies stiprinieki Aivars Kreijers un viens no čempionāta galvenajiem favorītiem Edijs Ošs. Pēdējā laikā VW Golf III automašīna kļuvusi tehniski uzticamāka, tāpēc Ošam šī var būt ilgi gaidīta panākumu sezona Latvijas čempionātā.

Arī B600 nostājusies uz kvoruma robežas – brāļi Gatis un Jānis Geisteri papildinājuši kā klases, tā Junioru kausa sarakstus. Savukārt Mini bagiju klasē atradies arī Baibas Silenieces pieteikums, jaunākie posma dalībnieki jau trīs. Interesanti, ka Baibas un Kaspara Silenieku pieteikumi ir jau otrais divu paaudžu pieteikums šai cīņai, kas seko Jāņu Kozlovsku pieteikumiem.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv