Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kartingu sezona noslēgsies ar vērienīgām retro sacensībām

Juris Grīns
Juris Grīns

Kartingu sezona noslēgsies ar vērienīgām retro sacensībām
Foto: prokart.lv

Arī šī gada Pro-kart sezona tiks noslēgta ar Retrokart sacensībām, kas norisināsies sestdien, 20. septembrī, Madonas kartodromā.

Dienas plānā paredzēti braucieni gan veterāniem, gan mehāniķiem, un sportisti trasē dosies gan ar sporta, gan īres kartingiem.

Sacensību formāts būs līdzīgs tam, kas izmantots Pro-Kart sacensībās, taču, lai izbrīvētu laiku vakara programmai, brīvie treniņu braucieni ir apvienoti ar kvalifikācijas braucieniem. Vakara programmā trasē dosies veterāni un mehāniķi.

Veterānu klases sacīkstēm atļauts pieteikties braucējiem, kuri vecāki par 45 gadiem ar noteikumu, ka viņi šogad nav startējuši nevienā Pro-Kart posmā. Dalības maksa veterāniem netiks piemērota.

Turpretī mehāniķu braucienam var pieteikties sportisti, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu un šogad nav startējuši nevienā Pro-Kart sacensību posmā. Braucējiem-mehāniķiem dalības maksa tiks noteikta EUR15 apmērā.

Sacensību uzvarētāji tiks noteikti sekojošajās klasēs: Raket, MicroMax, MiniMax, TK, TK Junior, Retro, N125, Junior, Open100, Open125, DD2, DD2 Master, KZ2, KZ2 Master, Veterāni Sport, Veterāni Retro, Veterāni Rental, Mehāniķi Sport, Mehāniķi Rental un komandu vērtējums.

Arī tehniskie noteikumi ir saglabājušies lielākoties nemainīgi. Vienīgi DD2 un DD2 Master klasēs būs atļauts izmantot sausā laika riepas pēc pašu braucēju ieskatiem.

Izmaiņas paredzētas Pro-Kart sezonas kopvērtējuma līderu apbalvošanas norisē. Tradicionāli apbalvošana ik gadu norisinājās pēc Retrokart sacensību posma, taču šogad, sadarbībā ar LAF Kartinga Komisiju, kopvērtējuma apbalvošanas ceremonija norisināsies svinīgā gaisotnē 6. decembrī, klubā Godvil.

Svinīgajā ceremonijā tiks apbalvoti ne tikai labākie Pro-Kart sezonas kopvērtējumā, bet arī Latvijas čempionāta un Rotax Baltijas Izaicinājuma Kausa uzvarētāji.

Informāciju sagatavoja:
Edīte Garjāne