Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" kartingu Attīstības līgā Jelgavā triumfē brāļi Bāriņi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" kartingu Attīstības līgā Jelgavā triumfē brāļi Bāriņi
Foto: openkart.lv

7.augustā Jelgavas Rullītis kartinga trasē norisinājās jau septītās Attīstības līgas sacīkstes 2014. gada Openkart sezonā. Kopumā sacīkstē startēja 19 dalībnieki, no kuriem 4 debitanti, kā arī pēc 2 gadu pauzes atkal Openkart apritē atgriezās Reinis Norītis.

Kā jau Attīstības līgas sacīkstēs pierasts, tika eksperimentēts ar sacīkstes formātu un konfigurāciju. Šajā posmā tika izmantots viens jauns trases posms, kurš līdz šim Openkart sacīkstēs netika izmantots. Sacīkste sākās ar kvalifikācijas braucieniem, tad 2 sacīkšu iebraucieniem ar startu gaitā un reverse grid principu 2.iebraucienā. Par attiecīgo vietu finišā tika piešķirti punkti un pēc 2 braucienos nopelnītajiem punktiem pirmā starta rinda Ričardam Lapiņam un Artūram Bāriņam. Kvalifikācijas uzvarētājam Robertam Bāriņam 3.vieta startā. Visaugstāk no debitantiem sacīkstei kvalificējās itāļu braucējs Stefano Chiussi, kuram 1.starta vieta "B" finālā. Vienīgā no dāmām Linda Cikmača, kurai šī bija debija Openkartā, "B" finālā startēja no 17.vietas.

Pirms "B" fināla debesis virs Rullītis trases palika melnākas, apkārt zibeņoja un bija skaidrs, ka lietus tuvojas, jautājums tikai kurā brīdī sāksies lietusgāzes. Tomēr vismaz "B" finālā lietus nesākās un sausos apstākļos labākais bija Mārtiņš Rolis, kurš startēja no 4.vietas.

Sacīkšu finālbraucienā starts tāpat kā iebraucienos tika dots gaitā un jau no pirmajiem apļiem uzsākās bezkompromisa cīņa starp 3 jelgavniekiem - Ričardu Lapiņu un brāļiem Artūru un Robertu Bāriņiem. Lai arī šie trīs braucēji savā starpā sīvi cīnījās, tomēr pat tas netraucēja viņiem no pārējiem braucējiem palēnām atrauties. Finālbrauciena otrajā daļā sākās smidzināt, saķere ar segumu pasliktinājās, to vislabāk izmantoja Roberts, kuram izdevās izvirzīties sacīkstes vadībā, atrauties no pārējiem braucējiem un vēlāk finišēt drošā attālumā pirms sekojotājiem. Sacīkstes pēdējos apļos sāka pamatīgi līt, kas būtiski pamainīja braucēju vietu izkārtojumu. Šādos apstākļos no līderiem nedrošāk jutās Ričards, kurš finišā atkrita uz 5.vietu, tomēr Bonderam piespriestā soda dēļ sacīkstes ieskaitē pakāpās uz 4.vietu. 2.vieta finišā Artūram Bāriņam, 3.vieta Krišjānim Rolim.

Sacīkstes ātrākais aplis Robertam Bāriņam.

Izmantotie resursi:
OpenKart