Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" Attīstības līgas piektajā sacīkstē 26 kartingistu konkurencē uzvar Strencis

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" Attīstības līgas piektajā sacīkstē 26 kartingistu konkurencē uzvar Strencis
"Openkart" kartingi
Foto: openkart.lv

Ceturtdien, 5.jūnijā, Sporta kompleksā 333 notika Openkart Attīstības līgas 5.sacīkste, kurā 26 dalībnieku konkurencē uzvarēja Openkart 2013.gada čempions Ivars Strencis, otrais Rūdis Memens, bet trešais Krišjānis Rolis. Šoreiz sacīkstes gaitā nedaudz tika mainīts formāts - pirmos divus iebraucienus dalībnieki veica sadalīti trīs grupās, pēc šiem braucieniem saskaņā ar tā brīža kopvērtējuma tabulu dalībnieki tika sadalīti divās grupās pa 13 katrā un tad nākamajos divos iebraucienos sadalīja vietas no 1. līdz 13. un no 14. līdz 26.

Šajā posmā dalībnieku sastāvs bija pavisam raibs - sākot no jau pieminētā Ivara Strenča un pašreizējā čempionāta līdera Normunda Skreijas līdz 10 debitantiem, no kuriem gan viens, Dainis Fridrihsons, ir pieskaitāms tikai kā Openkart sacīkšu debitants, bet pārējiem deviņiem tās bija ugunskristības ne tikai kartinga mačos, bet dažiem arī Sporta kompleksa 333 trasē. Ja Fridrihsons savu ātrumu parādīja jau kvalifikācijā, uzrādot trešo apļa laiku, tad no pārējiem deviņiem sacīkstē labākais sniegums Ernestam Auziņam - viņš bija ātrākais no debitantiem gan pēc vietas kopvērtējuma tabulā, gan pēc ātrākā apļa. Bez viņa 1:10.000 apļa laika slieksni spēja pārvarēt vēl vienīgi Arnis Jurgels.

Kvalifikācijā uzvarēja Kristaps Grīnieks, ortais Artūrs Freimanis, kurš debiju piedzīvoja tikai pirms nedēļas Jelgavā, trešais Fridrihsons. Šie braucēji tad arī startēja no pirmās pozīcijas savu grupu pirmajos iebraucienos. Kā jau tika solīts arī šajā sacīkstē starts tika dots gaitā un jāsaka, ka tas izdevās vēl labāk nekā pirms mēneša, kad Openkart šis starta veids piedzīvoja debiju.

Pirmajos iebraucienos uzvarēja Strencis, Freimanis un Grīnieks. Ja Strenča braucienā lielas cīņas izpalika, tad abos pārējos līderu grupiņa visu braucienu ik pa laikam mainījās vietām. Otrajos iebraucienos līderiem uzdevums grūtāks, jo jāpaspēj piecos apļos, no aizmugures aicīnīties līdz līderpozīcijām. Vienīgais, kuram tas izdevās, bija Strencis turklāt pārliecinoši. Freimanis iesprūda sestajā pozīcijā, toties lielisks brauciens Krišjānim Rolim, kurš uzvarēja. Jāuzteic Gabriels Ērglis, kurš finišēja tūlīt aiz Roļa otrajā pozīcijā. Trešajā grupā pagalam neveiksmīgs starts izdevās Grīniekam, kurš pirmā līkuma cīņas pabeidza ārpus trases un pēdējā vieta iebraucienā, bet uzvarēja Skreija, noturot aiz sevis ļoti ātro Memenu.

Pēc otrā brauciena, lai sacīksti padarītu aizraujošāku, dalībnieki tika sadalīti (pēc punktu summas) divās grupās pa 13 katrā - braucienu sastāvi līdzvērtīgāki un vairāk kartingu trasē nozīmē daudz aizraujošākas cīņas. Tā arī bija - abi līderu braucieni bija vienkārši fantastiski cieši un arī otrajā grupā cīņu netrūka, turklāt debitanti arvien vairāk uzlaboja savus apļa laiku, kas ir normāls izaugsmes process.

Nosacītajā B finālā abos braucienos uzvarēja Arturs Bonders, kurš palika pirmais aiz svītras pēc otrā brauciena - viņš bija ātrākais gan, startējot no pole position, gan no pašas aizmugures. Savs iekšējais bezkompromisa duelis bija arī Discomania smagsvaru starpā - šoreiz nedaudz ātrāks par Artūru Cintiņu bija Mareks Astašovs.

Finālā, kurā brauca 13 ātrākie braucēji, pirmajā braucienā acis priecēja Strenča un Roļa cīņa par uzvaru. Ivaram tomēr izdevās nosargāt pirmo pozīciju. Trešais Ivars Uss. Pēdējo no pirmās vietas finišā šķīra vien 7,4 sekundes, bet braucēju ātrākie apļi, ja neskaita Memenu, kuram nedaudz lēnāks karts šoreiz, atšķīrās vien par 0,7 sekundēm. Tas nozīmēja, ka otrajā braucienā ar pretēju starta secību, līderiem priekšā ļoti grūts uzdevums. Šajā braucienā lieliska uzvara Memenam, otrais Didzis Apinis, bet pašā pēdējā aplī uz augsto trešo vietu, startējot no 13.vietas, pakāpās Ivars Strencis un izcīnīja uzvaru sacīkstē. Strenča tuvākie konkurenti Rolis un Uss iesprūda aiz pārējiem braucējiem un finišēja attiecīgi 13. un 12. vietā, tači Roļa punktu skaits bija pietiekams, lai sacīkstē kāptu uz trešā goda pjedestāla pakāpiena. Jāatzīmē, ka finišā 10. vietu no 4. vietas šķīra vien 0,88 sekundes. Visā sacīkstē otrā vieta Memenam. Ceturtais Apinis, ļoti augstā piektā vieta Gabrielam Ērglim, bet pirmo sešinieku noslēdza Dainis Fridrihsons.

Nākamā Attīstības līgas sacīkste plānota jūlijā, par datumu informācija būs mājas lapā "www.openkart.lv". Tajā plānojam izmantot Openkart čempionāta sacensību formātu un tajā izmēģināt startu gaitā, ja tests būs pozitīvs pavisam drīz atsevišķās sacīkstēs varam sagaidīt šīs starta procedūras ieviešanu arī čempionātā.

Izmantotie resursi:
OpenKart