Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Zīverts: ''Ar debijas sacensībām esmu apmierināts''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Zīverts: ''Ar debijas sacensībām esmu apmierināts''
Foto: autocross.lv

Nav pat pagājusi nedēļa kopš Latvijas autokrosa čempionāta pirmajām sacensībām Smiltenē, kurā visas dienas garumā B600 klases braucienos norisinājās spraigas cīņas. Šīs cīņas pierādīja, ka B600 klase zaudējot dažus dalībniekus nav zaudējusi savu skatāmību. Vienīgais jaunais pilots bija Edgars Zīverts, kurš dienas laikā parādīja lielisku progresu, pat vienā no braucieniem finišējot otrajā pozīcijā. Finālā, braucot ar ierobežotu redzamību, tika izcīnīta piektā vieta.

Pirms sacensībām bija skaidrs, ka ar Edgaru kā nopietnu konkurentu būs jareķinās visiem braucējiem, jo tehnika viņam ir konkurētspējīga, un, kā pierādīja Smiltenes sacensība, tad arī Edgars kā braucējs pavisam noteikti ir līmenī, trūkst tikai sacensību pieredzes ar šo tehniku.

Edgars saka: „Sacensības bija ļoti smagas, jo trase bija ļoti smaga un bedraina, tādā trasē līdz šim nav sanācis startēt. Tāpēc bija nepieciešams laiks, lai spētu pierast pie šiem apstākļiem. Pierādīju gan sev, gan citiem, ka esmu spējīgs pabraukt ātri, vienīgi žēl, ka finālu izjauca bojāts briļlu tīrīšanas mehānisms, tāpēc finālā nespēju nodemonstrēt savu patieso ātrumu. Uz Vecpili būsim gatavi parādīt to, ko mēs patiesībā spējam. Tā ir mūsu mājas trase, pārliecība par saviem un tehnikas spēkiem ir iegūta, cīnīsimies, lai sasniegtu labāku rezultātu.”

Kā atzina Edgars un brāļi Geisteri (Jānis un Gatis), tad visi ir pārsteigti par tik pārliecinošo Renāra Vinokurova uzvaru. Taču visi šie piloti ir pārliecināti, ka pārējos sezonas posmos viņam tik viegli neklāsies, un katra pozīcija būs jaizcīna smagā cīņā.

Par Gati Geisteru runājot, viņš pats sacīja, ka pirms sezonas bija apsvēris domu nestartēt, jo tehnika nav tādā līmenī kā gribētos. Bija plāns iekrāt finanses, lai varētu bagiju padarīt konkurētspējīgāku. Bet Gatim tas finālā netraucēja nodemonstrēt lielisku sniegumu, izcīnot lielisku otro vietu, un lielāko daļu fināla brauciena veiksmīgi aiz sevis noturēt brāli, kurš visu laiku centās atrast iespējas apsteigt Gati.

Smiltenes sacensība B600 klasei bija ļoti interesanta, un parādīja to, ko visi gaidīja pirms Smiltenes: visi braucēji ir ļoti līdzīgi, un rezultāti ir neprognozējami. Katra kļūda var izšķirt sacensību likteni. Iespējams, uz Vecpils posmu ir gaidāmi nelieli pārsteigumi B600 klases dalībnieku sarakstos, bet par to sīkāka informācija būs tuvāk Vecpils sacensībām.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv