Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Valters Zviedris ātrs sacīkstēs Beļģijā, taču smagi avarē un tiek diskvalificēts

Juris Grīns
Juris Grīns

Valters Zviedris ātrs sacīkstēs Beļģijā, taču smagi avarē un tiek diskvalificēts
"Rotax Max Euro Challenge" sacensības Genkā
Foto: rotaxmaxeurochallenge.com

Kartinga pilots Valters Zviedris pagājušajā nedēļā Genkā, Beļģijā aizvadījis prestižā "Rotax Max Euro Challenge" seriāla pirmo posmu, kur vairāk nekā 50 sportistu konkurencē spēja turēties starp desmit ātrākajiem, taču priekšfinālā piedzīvoja smagu avāriju, bet finālā tika izslēgts no sacensībām par agresīvu braukšanu. Portālam "Sportacentrs.com" sportista tēvs un menedžeris Aigars Zviedris par sacensībām pastāstīja sīkāk.

Valters Zviedris šogad ieplānojis startēt dažādās Eiropas un pasaules mēroga kartinga sacensībās, tostarp pieteicies dalībai Starptautiskās Automobiļu federācijas Kartinga komisijas (CIK-FIA) Kartinga Akadēmijā. Trīs posmu ietvaros notiekošā seriāla uzvarētājam projekta rīkotāji balvā sola apmaksātu vietu kādā no vadošajām komandām CIK-FIA pasaules čempionātā junioriem, kas 20. novembrī tiks aizvadīts Bahreinā, Sahiras trasē.

Vēl pirms tam, aizvadītās nedēļas nogalē Genkas trasē, Valters piedalījās prestižā "Rotax Max Euro Challenge" seriāla pirmajā posmā, kas bija viņa pirmais starts kopš pagājušā gada rudens. "Junior" klasē viņš bija vienīgais latvietis uz starta.

"Ņemot vērā, ka sacīkstes Genkā Valteram bija pirmās šajā sezonā, pēc pārtraukuma kopš oktobra, ar viņa ātrumu un cīņas sparu esmu ļoti apmierināts," sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" stāsta sportista tēvs Aigars Zviedris. "Bijām ātri visu nedēļu. Kvalifikācijā nācās startēt pirmajā grupā, kas bija lēnāka nekā otrā, jo trase vēl bija netīra un mazāk izbraukāta. Tādēļ grupā desmitā vieta, bet kopsummā 25. ātrākais kontrollaiks. "Hītos" Valters no 13. starta vietas finišēja trīspadsmitais, devītais un desmitais, kas deva 16. starta pozīciju priekšfinālā."

Priekšfinālā Valters Zviedris cīnījās par vadošajām pozīcijām, taču piedzīvoja iespaidīgu avāriju, kuras rezultātā, par laimi, tomēr izdevās smagi neciest un pat sasniegt finišu.

"Priekšfinālā sanāca lielisks starts un pēc pirmā līkuma Valters jau bija septītais, bet tad, cīnoties par sesto pozīciju, atsitās pret konkurentu un sagriezās, bet viss braucēju bars no aizmugures uzskrēja viņam virsū," atceras Aigars Zviedris. "Labi, ka visi triecieni bija tikai pa plastmasas spoileriem un saliektais radiators nesāka tecēt! Izdevās tikt līdz finišam un vairākus konkurentus pat apdzīt, taču par avāriju Valters saņēma soda sekundes un finālā tika nolikts uz 29. starta vietas."

Aigars Zviedris turpina: "Finālā, startējot no aizmugures, Valters aizcīnījās līdz 20. vietai. Pēc fināla mums un vēl četriem sportistiem bargie tiesneši piesprieda izslēgšanu no sacensībām par "bad maneuvre" (neatļautu manevru). Valters un tie pārējie bija braukuši pārāk agresīvi un apdzīšanām izmantojuši sarkanbaltās betona zonas. Tāds, lūk, bargs lēmums! Tik un tā esmu ļoti apmierināts ar startu, jo no 53 braucējiem visu laiku izdevās uzrādīt "Top 10" rezultātus. Arī finālā ātrākais apļa laiks no uzvarētāja atšķīrās tikai par 0.1 sekundi! Esam labi sagatavojušies CIK-FIA Kartinga Akadēmijas pirmajam posmam, kas no 21. līdz 24. aprīlim notiks Essē, Francijā."

"Rotax Max Euro Challenge" pirmajā posmā "Junior" klases finālā uzvarēja brits Alekss Čarpentjers, aiz sevis atstājot holandieti Glenu van Berlo un somu Lauri Leppu. Startēja arī četri igauņi, no kuriem visaugstāk ierindojās Georgs Koss, gūstot 17. vietu. Savukārt DD2 klasē Haralds Garkaklis izcīnīja 12. vietu, bet Iļja Aļoskins ieņēma 29. pozīciju 34 sportistu konkurencē. Tur uzvarēja šveicietis Ludi Kevins, bet pirmajā trijniekā iekļuva arī polis Lukažs Bartožuks un austrietis Miks Vishofers. "Senorio" klasē uzvarēja austrietis Nikolass Šoels.

Pirmā posma rezultāti: Genk Results

"Junior" klases priekšfināls un avārija (pec 5. minūtes)