Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi kopš 1963. gada NASCAR sacīkstēs uzvar tumšādains pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmo reizi kopš 1963. gada NASCAR sacīkstēs uzvar tumšādains pilots
Buba Voless svin uzvaru Taladegā. Foto: nascar.com

Kamēr "Formulā 1" jau vairāk nekā desmitgadi ir ierastas Lūisa Hamiltona regulāras uzvaras, NASCAR sacensībās tumšādains pilots pēdējo reizi bija uzvarējis pirms gandrīz 60 gadiem. Tagad to izdevies atkārtot Bubam Volesam.

Naktī uz otrdienu ASV, Taladegas trasē notika NASCAR vadošā čempionāta "Cup Series" kārtējās sacensības. Voless pie pirmās uzvaras karjerā tika pēc tam, kad sākās lietus un tika nolemts sacīkstes pārtraukt jau pēc 117 no 188 plānotajiem apļiem. Afroamerikāņu izcelsmes Alabamā dzimušais Voless tobrīd bija līderis un tika pasludināts par uzvarētāju.

Voless ir kļuvis par pirmo tumšādaino NASCAR augstākās līgas sacensību uzvarētāju kopš 1963. gada, kad tas izdevās Vendelam Skotam. Tolaik Skots ne vien kļuva par pirmo tumšādaino uzvarētāju, bet arī pilotu, kurš izgājis uz starta NASCAR. 13 sezonu laikā augstākajā līgā viņš aizvadīja 495 sacīkstes, 147 reizes finišēja "Top 10", bet uzvarēt spēja tikai šajās vienās sacīkstēs Džeksonvilā.

27 gadus vecais Voless šobrīd aizvada piekto "Cup Series" sezonu un 143 sacīkšu laikā viņš "Top 10" finišējis 12 reizes. Savulaik viņš sešas uzvaras izcīnīja NASCAR trešajā līgā "Camping World Truck Series".

NASCAR "Cup Series" sezona šobrīd tuvojas noslēgumam, un līdz tās beigām atlikuši vēl tikai pieci posmi. Lielais fināls un čempiona noskaidrošana gaidāma 7. novembrī Fīniksā, bet kopvērtējumā pašlaik vadībā ir Denijs Hemlins, kuram seko Kails Larsons un Džoījs Logano.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-10-05 18:30, pirms 3 gadiem
šītais, tāpat kā Luiss ir mixed race, viens no vecākiem ir baltais

     [+] [-]

, 2021-10-06 07:33, pirms 3 gadiem
Vau, dienvidu rasistiem šoks no kā viņi atgūsies nākošos 20 gadus.