Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Atkal atvērtajā Kandavas trasē atgriežas arī "Openkart"

Juris Grīns
Juris Grīns

Atkal atvērtajā Kandavas trasē atgriežas arī "Openkart"
Kandavas trase
Foto: openkart.lv

Sestdien, 9.jūlijā notiks viens no pēdējo gadu gaidītākajiem notikumiem - atgriešanās Kandavas kartodromā, trasē, kur pēdējo reizi Openkart braucēji sacentās 2011. gada 26. novembrī - kopš tā brīža būs pagājuši četri gadi, septiņi mēneši un trīspadsmit dienas.

Kandavas kartodroms savulaik ātri iemantoja braucēju simpātijas - trase interesanta, sakopta, kartingi tolaik Latvijā un visā Baltijā visātrākie - Sodi RX7 ar 13 zirgspēku dzinējiem (starp citu šī modeļa nākamās paaudzes lieliskā versija RT8 šobrīd ir braucējiem pieejama "333" kartinga trasē, bet šie paši karti vēl joprojām rūc Madonā tiesa gan ar 9 zirgspeku motoriem).

Sacīkstē izmantosim klasisko lielo trašu formātu ar kvalifikāciju, pusfināliem un fināliem, atsvari būs krēsli. Trasei tiks izmantota pilnā konfigurācija bez saīsinājumiem virzienā pret pulksteni. Zinām, ka daļa braucēju iepriekšējā naktī piedalīsies "333" lielajā Endurance sacīkstē, taču šoreiz mums nav citu iespēju, ka Kandavas sacīksti rīkot nākamajā dienā, tomēr laik būs pieteikams, lai tie, kas ir gatavi piedalīties abās sacīkstēs to var paspēt izdarīt un vēl pa vidu arī atjaunot spēkus.

Īpaša uzmanība šoreiz dienaskārtībai, jo tā vairāk līdzināsies izbraukuma sacīkstēm, bez liekām pauzēm, jo mums laiks būs ierobežots - 5 stundas, bet kartingu skaits 9-10, tāpēc būs nepieciešams laiku izmantopt maksimāli lietderīgi un efektīvi. Ieteikums šoreiz labāk atbraukt laicīgi (ne vēlāk kā uz pl. 14:30), ceļam no Rīgas ar auto plus kāda pauzīte pa ceļam būtu jāierēķina gandrīz 2 stundas.

LŪGUMS arī tiem, kuri grib izbraukt vairāk kā vienu treniņu, ierasties jau pirms pl. 14:00, lai būtu gatavi tieši 14:00 arī startēt 1.treniņā. Treniņu skaits arī būs ierobežots.

9.posma dienaskārtība (sestdien, 09.07.2016)

no 14.00treniņi (8 min = 10 EUR)
līdz 14:30reģistrācija
15.00dalībnieku sapulce
15.15kvalifikācija
16.00pusfināli
17.15finālbraucieni
19.15apbalvošana

Dienaskārtība var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita

Pieteikšanās sacensībām šeit: OpenKart

Trase

Formāts - kvalifikācija, pusfināli finālbraucieni (uzvarētājs iegūst tiesības startēt augstākā finālbraucienā)
Apbalvoti tiek posma pirmo trīs vietu ieguvēji, Izaicinājuma kausa pirmo trīs vietu ieguvēji, komandu ieskaites pirmo trīs vietu ieguvēji, debitantu ieskaites pirmo trīs vietu ieguvēji un finālbraucienu uzvarētāji.
Trase - pilnā versija, virzienā pret pulksteni
Trases garums - 1012 metri
Trases platums - 8 metri

Openkart Kandavas kartodromā

Cīņas trasē nereti bija episkas, 24 sacīkšu laikā pie uzvaras ir tikuši 11 braucēji, bet 26 spējuši kaut reizi uzkāpt uz pjedestāla. Īpaši šajā kontekstā izceļas trīs braucēji - 2009.gada čempions Dāvis Tobiass Kandavā čempionāta ieskaitē triumfēja 7 reizes, turklāt arī četras reizes pēc kārtas, 2010.gada čempions Daniels Mančinskis bija labākais 5 reizies, bet visbiežāk no visiem viesojās uz goda pjedestāla - 11 reizes, savukārt 2013.gada čempions un trīskārtējais "B" līgas čempions Ivars Strencis uzvarēja 9 no 21 "B" līgas sacīkstes, kas šajā trasē notika no 2009.gada vidus līdz 2011.gada nogalei.

Interesanti, ka visās četrās sezonās čempionāta noslēdzošais posms notika tieši Kandavā un divas reizes - 2010. un 2011.gadā čempions tika noskaidrots pēdējā posma pēdējā braucienā. 2010.gada pēdējā sacīkste, kas notika ziemas trasē, pieredzēja vistuvāko cīņu par titulu Openkart vēsturē. Toreiz, pēdējos apļos apsteidzot Ingu Grasmani, otrais finišēja Daniels Mančinskis, bet viņa sīvākais konkurents Dāvis Tobiass, startējot no B fināla, spēja uzvarēt. Tieši šis pēdējo apļu manevrs ļāva Danielam izcīnīt tikpat daudz punktu cik Dāvim un pateicoties vairāk otrajām vietām (uzvaru skaits vienāds) izcīnīt čempiontitulu. Tik tuvu līdz šim neviens nav bijis titula aizstāvēšanai vai otra titula iegūšanai, ka toreiz Dāvis. Protams, šogad jau tagad varam paredzēt, ka vai nu Krišs Jaunzemis vai Andrejs Laipnieks kļūs par pirmo divkārtējo Openkart čempionu un izdarīs to līdz kam toreiz Tobiasam pietrūka viens vienīgs punkts. Zīmīgs ir arī fakts, ka Daniels, izcīnot 2010.gada titulu, kļuva par vienīgo, kuram ir gan Openkart, gan tā priekšteča F1 kluba čempiona nosaukums.

Vēl no interesantiem notikumiem jāmin 2010.gada čempionāta sestais posms, kura finālbrauciens notika dienu vēlāk - tas tika iekļauts Baltijas kartinga čempionāta dienaskārtībā. Šajā sacīkstē startēja, bet līdz finālam gan nenokļuva, tolaik Baltijas slavenākais autosportists igaunis Marko Asmers - BMW Sauber F1 komandas testa pilots.

Kopš Kandavas trases atvēršanas pēc renovācijas 2008.gada jūnijā, četru sezonu laikā tā kļuva par vienu no divām Openkart galvenajām trasēm līdzās arī Sporta kompleksam "333". Šajā laikā tur notika 52 Openkart sacīkstes - 47 kartinga trasē, bet 5 tehniskajā parkā izveidotajā ziemas trasē. Trase debitēja 2008.gada 17.jūnijā un nākamo 60 čempionāta posmu laikā openkartisti ceļu uz Kandavu mēroja 24 reizes, vēl tur notika 21 "B" līgas posms un 7 LeMans komandu sprinta sacensību posmi.

Tieši pateicoties lielajai trases popularitātei 2009.gada jūnijā tika pieņemts lēmums izveidot "B" līgu, jo 9.jūnijā uz kārtējo čempionāta posmu ieradās 60 dalībnieki, turklāt vēl vismaz 10 tika atteikts, jo bija bažas, ka pa gaismu nevarēs pabeigt sacīksti. Šis rekords čempionātā vēl nav pārspēts un tikai pavisam nesen pirms pāris nedēļām LeMans 3.posmā "333" tas tika atkārtots kādā no Openkart sacīkstēm.

Openkart čempionāta posmu uzvarētāji un pjedestāla ieguvēji

Kandavā 24 čempionāta sacīkšu laikā uzvarējuši ir 11 braucēji, tikai 4 no viņiem (un visi viņi ir bijuši Openkart čempioni) vairāk nekā vienu reizi - 7 uzvaras ir Dāvim Tobiasam, 5 Danielam Mančinskim, 3 Artūram Eversonam, kurš ir arī pirmais uzvarētājs šajā trasē, bet 2 uzvaras Raivim Kirilovam. Pa vienai uzvarai ir Laurim Rozenvaldam, Reinim Stakēnam, Rūdolfam Tomam Bērziņam, Jurim Pavlovičam, Marekam Štolcermanim, Andrim Orniņam un Dainim Safonovam.

Uz pjedestāla kāpuši kaut reizi 26 dalībnieki, 14 no viņiem viarāk nekā vienu reizi - Daniels Mančinskis 11, Tobiass 7, Rozenvalds 6, Eversons, Pavlovičs un Mikus Narvils pa 5 reizēm, Uldis Galdiņš 4 reizes, Ivars Strencis, Kirilovs un Bērziņš pa 3, bet Stakēns, Valdis Brutāns, Orniņš un Zintis Grandbergs pa 2 reizēm.

Kopvērtējums pirms 9. posma: OpenKart
Izaicinājuma kausa kopvērtējums pirms 9. posma: OpenKart

Izmantotie resursi:
OpenKart