Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

13. un 14. augustā motori rūks enduro galvaspilsētā Vidrižos

Nākamās nedēļas nogalē - 13. un 14. augustā - jau vienpadsmito reizi enduro galvaspilsētā Vidrižos notiks tradicionālās enduro sacensības. Sestdien sacensību starts plkst. 13:00, bet svētdien plkst. 9:00.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, trase "izies" jaunus, iepriekš nebrauktus mežus, pļavas un stigas, dodot sportistiem iespēju daudz vairāk iepazīt Vidrižu pagasta ainavu. Arī viens no ierastajiem trim testiem tiks mainīts un atradīsies vēl ne reizi brauktā smilts karjerā. Katrā sacensību dienā sportisti veiks teju 200 km. Sacensību testi būs kā ierasts – krosa tests Vidrižu karjerā, enduro tests pie "Lauču" muzeja un trešais, šī gada jaunums – cross country tests smilts karjerā pie Aģes upes.

Kā atzīst pasākuma organizators Jānis Baunis, sacensību trase tiekot mainīta, lai sportistiem, kuri Vidrižos ierodas jau vairākkārtīgi, būtu iespēja braukt pa citādāku trasi nekā iepriekš. Arī šogad par enduro sporta veidu interesi izrādījuši sportisti, kas ne reizi vēl nav piedalījušies enduro sacensības. Tamdēļ organizators izveidojis Tūristu klasi, kuriem dalība sacensības ar atvieglotiem noteikumiem.

Tūristu klasē drīkst startēt sportisti ar ceļa enduro motocikliem no 16 gadu vecuma, kas ieguvuši attiecīgās kategorijas transporta līdzekļa vadītāja apliecību. Nebūs nepieciešams iegādāties vienreizējo licenci, bet ir nepieciešama dzīvības apdrošināšana ar iekļautu motosporta risku. Moto tehnikai jābūt reģistrētai un sportistam jābūt ģērbtam atbilstošā sportiskā formā. Klases dalībniekiem atviegloti noteikumi – jāveic viens vai divi apļi pirmajā dienā (vienošanās dalībnieku sapulcē) un viens aplis otrajā dienā. Var startēt arī vienā dienā.

Reģistrācija sacensībām jau atvērta un savu dalību sportisti sacensībām var pieteikt Enduro Manager - Baltijas Enduro sacensību... līdz 12. augusta plkst. 14:00

Informāciju sagatavoja "Moto AZ"