Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Harviks uzvar avārijām bagātās sacīkstēs (+Video)

Juris Miņins
Juris Miņins

Harviks uzvar avārijām bagātās sacīkstēs (+Video)
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Deitonas starptautiskajā spīdvejā norisinājās kārtējais NASCAR "Sprint Cup" posms, kurā par uzvarētāju kļuva čempionāta kopvērtējuma līderis Kevins Harviks. Tādējādi Harviks palielināja punktu starpību starp otrās vietas ieguvēju Džefu Gordonu par 94 punktiem.

Kevins Harviks pie uzvaras tika ļoti aizraujošā sacīkstēs, runājot sporta spēļu terminoloģijā – uzvarēja papildlaikā. Proti, īsu brīdi pirms tam kā sacīkstes līderis, kurš uz to brīdi bija Klins Bovjers, devās pēdējā aplī, notika triju mašīnu sadursme, kas nozīmēja, ka trasē tiks izkārti dzeltenie karogi un pēc sacīkšu atsākšanās pilotiem būs jāveic vēl vairāki apļi.
Tā, restartā galvenā cīņa izvērsās starp jau pieminētajiem Bovjeru un Harviku, kas, jāpiebilst, ir arī komandas biedri Ričarda Čildresa vadītajā vienībā, taču Bovjers kļūdījās un strauji zaudēja savas pozīcijas, sacīkstes beidzot 17. vietā, kamēr Harviks prata noturēties vadībā un noturēti aiz savis gan Keisiju Keinu, gan Džefu Gordonu. Ceturto vietu ieņēma Deils Ernhards juniors, bet piecinieku noslēdza cits Harvika komandas biedrs Džefs Burtons.

No zīmīgākajiem sacīkšu notikumiem ir izceļami vairāki. Tā pavisam neveiksmīgas sacīkstes aizvadīja Kails Bušs, kurš no sākuma, atrodoties vadībā, pazaudēja vienu mašīnas riteni, bet vēlāk, kad pēc boksu apmeklējumiem bija atgriezies trasē un atguvis vadību, saskrējās ar Huanu Pablo Montoiju, kas Bušam izrādījās arī sacīkstes beigas.
Tāpat sacīkšu laikā notika vairākas avārijas, lielāko no kurām izraisīja Džefs Burtons.

Pēc šīm sacīkstēm savu vadību kopvērtējumā vēl vairāk ir nostiprinājis Kevins Harviks, kurš no otrās vietas ieguvēja Džefa Gordona ir atrāvies par 212 punktiem. Bet līdzšinējasi otrās vietas ieguvējs Džimijs Džonsons ir atkritis uz trešo vietu un atpaliek no Harvika 225 punktus.
Nākamais NASCAR "Sprint Cup" posms ir paredzēts pēc nedēļas, kad tiks aizvadīts Čikāgas posms.

Džefa Burtona izraisītā avārija

Izmantotie resursi:
nascar.com

Slēpts komentārs: db01

  +4 [+] [-]

, 2010-07-04 11:57, pirms 14 gadiem
db01 rakstīja: pat taisni braucot avārijas uztaisa laikam kaut kādi amatieri
Ne jau uz vietas viņi stāv...

     [+] [-]

, 2010-07-04 12:12, pirms 14 gadiem
db01 rakstīja: pat taisni braucot avārijas uztaisa laikam kaut kādi amatieri
Amatieris esi Tu