Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Džonsons izcīna piekto titulu pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

Džonsons izcīna piekto titulu pēc kārtas
Džimijs Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Ar nu jau kārtējo Džimija Džonsona uzvaru aizvadītajā naktī noslēdzās NASCAR 2010. gada sezona, atnesot jau pieminētajam Džonsonam piekto čempiona titulu pēc kārtas. Denijs Hemlins palika otrais, bet Kevins Harviks – trešais.

Lai arī sezonas gaitā jau sāka rasties šaubas vai Džimijs Džonsons spēs izcīnīt savu piekto čempiona titulu, jo cīņā par pirmajām vietām labi bija iejutušies Denijs Hemlins un Kevins Harviks, četrkārtējais čempions, tomēr, parādīja, kurš ir NASCAR karalis un, sezonas pēdējā posmā, Houmstedā, finišējot otrajā vietā, izcīnīja savu piekto titulu pēc kārtas.

Zīmīgi, ka laikā kopš čempiona noteikšanā pastāv "Chace" sistēma, Džonsons ir pirmais pilots, kurš čempiona titulu izcīna pēdējā posmā "atspēlējoties" no "zaudētāju" pozīcijām, bet kopš 1975. gada šādi pie tituliem ir spējuši tikt vien trīs (ieskaitot Džonsonu) braucēji.
"Visu laiku esmu teicis, ka visnozīmīgākais man ir pirmais tituls, jo tas bija pirmais," pēc sacīkstēm sacīja Džonsons, "pēc šīsdienas sacensībām, domāju, es savas domas mainīšu."

Par Houmstedas posma uzvarētāju kļuva Karls Edvardss, Kevins Harviks sezonas pēdējās sacīkstēs ierindojās tieši aiz Džonsona, trešajā pozīcijā, bet Denijs Hemlins, pēc sadursmes cīņas vidū, palika 11. vietā.

Jāpiebilst, ka, lai arī Harviks neizcīnīja čempiona titulu, viņa pārstāvētajai vienībai, "Richard Childress Racing", šī sezona bija vairāk nekā veiksmīga, jo pēc tam kā pirms gada viņi nespēja kvalificēties "Chase" sezonas posmam ne ar vienu mašīnu, šosezon viņi sezonas izšķirošajos posmos piedalījās ar trim mašīnām. "Tas ir kā 180 grādu apgrieziens," pēc sezonas sacīja Harviks.

Atgriežoties pie Džimija Džonsona panākumiem, jāsaka, ka viņš nu ir liekams vienā plauktā ar tādām NASCAR leģendām kā Ričards Petijs un Deils Ernhards, kuriem, lai arī ir septiņi čempionu tituli, Džonsons viņu "uzvaru" grafiku apsteidz un līdz sezonas beigām varētu pārspēt šos sasniegumus.

Jāpiebilst, ka čempioni ir noskaidroti arī pārējās divās NASCAR klasēs. "Nationwide Series" čempionātā uzvarēja Breds Keslovskis, bet par "World Champing Truck Series" čempionu kļuva Tods Bodīns.

Džimijs Džonsons pret Deilu Ernhardu un Ričardu Petiju

DžonsonsErnhardsPetijs
Tituli577
5. tituls9. sezonā13. sezonā16. sezonā
5 tituls pēc327 posmiem390 posmiem655 posmiem

Džimijs Džonsons

Vecums: 35 gadi
NASCAR "Sprint Cup": 9 sezonas
"Sprin Cup" tituli: 5
Vienīgais NASCAR pilots "Sprint Cup" (vai analogu sacensību) vēsturē, kam ir izdevies uzvarēt piecās (četrās) sezonās pēc kārtas.
Vienīgais NASCAR pilots, kurš ir kvalificējies "Chase" sacīkstēm visās septiņās (kopš šāds formāts ir ieviests) sezonās.

NASCAR sezonas noslēguma tabula

#PilotsPunkti
1.Dž.Džonsons6622
2.Denijs Hemlins-39
3.Kevins Harviks-41
4.Karls Edvardss-229
5.Mets Kensets-328
6.Gregs Bifls-375
7.Tonijs Stjuarts-401
8.Kails Bušs-440
9.Džefs Gordons-446
10.Klints Bovjers-467
.........

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
NASCAR.COM - News, Schedule, Drivers, Tracks,...

     [+] [-]

, 2010-11-22 18:23, pirms 14 gadiem
Tur lielākais paldies jāsaka Knausam un visai Hendrika komandai. Bez viņiem Džonsons nebūtu čempions. Jeņķiem pašiem viņš noriebās jau pēc trešās uzvaras. Nezinu kas būs tālāk. Tiešām citi būtu tik nestabili?