Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Harviks pirmais Mičiganā

Juris Miņins
Juris Miņins

Harviks pirmais Mičiganā
Kevins Harviks
Foto: AP/Scanpix

NASCAR "Sprint Cup" kārtējās sacīkstēs, kas aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Mičiganas autotrekā, pie uzvaras tika līdzšinējais kopvērtējuma līderis Kevins Harviks, kurš tādējādi ir kļuvis par galveno favorītu cīņā par čempiona titulu.

Kevins Harviks šajā sezonā rādīja visai pārliecinošu sniegumu, 16 reizes finišējot pirmajā desmitniekā, 11 no tām – pirmajā pieciniekā, kā arī izcīnot divas uzvaras – Deitonā un Taladegā, kas ir vieni no ātrākajiem autotrekiem visā NASCAR kalendārā. Šoreiz viņš uzvarēja Mičiganā, tādējādi kļūstot par pirmo seriāla pilotu , kurš garantēja sev vietu "Sprint Cup" izslēgšanas turnīrā – "Chase for the Sprint Cup".

Harviks izvirzījās sacīkšu vadībā 11 apļus pirms finiša, apsteidzot Deniju Hemlinu un neatdeva savas pozīcijas līdz pat rūtotā karoga izkāršanai. "Pagājušais gads mums bija briesmīgs," pēc sacīkstēm sacīja Harviks, "taču šogad mums ir izdevies atkopties. Mēs esam paveikuši daudz darba, bet augļi šim darbam parādījās tikai šodien."
Pēc šīs uzvaras "Richard Childress Racing" komandas pilots ir kļuvis par galveno favorītu uz čempiona titulu, taču pats Harviks par to daudz neuztraucas, norādot, ka galvenā cīņa vēl ir priekšā.

Otrajā vietā Mičiganas Starptautiskajā autotrekā notiekošajās sacīkstēs ierindojās jau pieminētais Hemlins, bet trešais palika ar 99. numuru startējošais Karls Edvardss. Savukārt pārējie Harvika tiešie konkurenti par līderpozīcijām kopvērtējumā, Džefs Gordons, Tonijs Stjuarts un Džimijs Džonsons finišēja, attiecīgi, 27., 6. un 12. pozīcijās.

Taču jāsaka, ka pati intersantākā cīņa pašlaik notiek nevis par pirmajām pozīcijām, bet gan par tikšanu 12 labāko pilotu vidū, kas turpinās cīņu par čempionu titulu. Tā pavisam neveiksmīgas sacīkstes aizvadīja Marks Martins (iekļuva avārijā) un Kurts Bušs (dzinēja problēmas), bet vienam no līderu grupas braucējiem, Džefam Gordonam, plīsušas riepas dēļ, no pirmā desmitnieka, kā jau minēts, nācās palikt 27. vietā.

NASCAR "Sprint Cup" kopvērtējums

V.PilotsPunkti
1.Kevins Harviks3400
2.Džefs Gordons3107
3.Denijs Hemlins3047
4.Tonijs Stjuarts3020
5.Džimijs Džonsons3014
6.Karlds Edvardss2986
7.Džefs Burtons2986
8.Kails Bušs2975
9.Mets Kensets2961
10.Kurts Bušs2935
11.Gregs Bifls2913
12.Klints Bovjers2755
...---...
13.Marks Martins2720
14.Raiens Ņūmens2652
15.Džeimijs Makamarijs2650

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports