Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Daniels Lielbārdis: ''Ātrums mums ir, tikai šobrīd nedaudz pieviļ tehnika''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Daniels Lielbārdis: ''Ātrums mums ir, tikai šobrīd nedaudz pieviļ tehnika''
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC sidecarcross

''Ja viss tehniski būs kārtībā un, ja izdotos kādā no posmiem iebraukt Top 5, tad būsim priecīgi, bet mazais mērķis mums ir vismaz vienā posmā iebraukt Top 3,'' tā sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' stāsta Daniels Lielbārdis.

Latvijas sportisti Daniels un Bruno Lielbārži aizvadījuši pirmos divus (kopā šosezon būs 14 posmi) pasaules blakusvāģu motokrosa čempionāta posmus. Līderi ar 100 punktiem no 100 iespējamajiem ir Marvins Vanlušens ar līdzbraucēju Nikolā Musē no Francijas, kamēr 16 gadus vecie dvīņu brāļi Daniels un Bruno Lielbārži ar 37 punktiem ieņem 11.vietu. Pavisam kopā punktus izcīnījuši 27 braucēji.

Pēc pirmajiem diviem posmiem portāls ''Sportacentrs.com'' uz sarunu aicināja Danielu, kurš pastāstīja, kā ekipāžai ir veicies aizvadītajās sacensībās.

Foto: WSC sidecarcross

Daniel, pirmie divi posmi aizvadīti. Kādi pirmie secinājumi?
Teiktu tā, ka abos posmos sākumā ātrums bija ļoti labs, bet uz braucienu beigām tas samazinājās, kas izskaidrojams ar to, ka beigās mūs pievīla tehnika. Ja viss būtu kārtībā, domāju, ka arī rezultāts būtu augstāks.

Kas tās par tehniskām problēmām, kas neļauj pabraukt ātrāk?
Protams, nav tā, ka tikai tehnika ir vainīga, bet arī jāņem fakts, ka mums vēl trūkst pieredzes, jo šis ir mūsu pirmais gads PČ blakusvāģu motokrosā. Nedaudz pievīla Daniels Vilemsens, ar kuru bijām vienojušies, ka Spānijas un Portugāles posmos no viņa iegādāsimies amortizatorus, taču viņš neatbrauca, tāpēc iegādājāmies lietotus amortizatorus, kuri pēc 15 minūtēm vairs īsti nestrādāja, kas arī neļāva pacīnīties par augstākiem rezultātiem. Šoreiz arī nezinājām, ar kādiem amortizatoru regulējumiem braukt.

Foto: WSC sidecarcross

Sanāk, ja ar amortizatoriem viss būtu kārtībā, rezultāti, visticamāk, būtu augstāki?
Domāju, ka noteikti.

Un kā centīsieties atrisināt šo problēmu?
Aizsūtīsim savus amortizatorus uz rūpnīcu, kur tie tiks uzlaboti un sagatavoti nākamajiem startiem. Domāju, ka pēc apkopes tie būs daudz labāki.

Varbūt izstāsti, kuri nezina, kā tas ir, kad amortizators nestrādā. Kā tas iespaido braukšanu?
Pirmās 15 minūtes viss ir kārtībā, bet vēlāk tie uzkarst un vairs nestrādā, tāpēc tie paliek mīksti un pabraukt ir grūti. Pēc katra lēciena ir spēcīgi sitieni, jo amortizatori vairs nestrādā. Sanāk uz savu ķermeni uzņemt daudz un spēcīgus sitienus.

Foto: WSC sidecarcross

Kā jums ar dzinēju?
Ar dzinēju mums palīdz ''Mega RS Engines'' boss Raimunds Solingers, tāpēc par dzinējiem mums nav jāuztraucas. Ja kaut kas notiek, tad defekts tiek novērsts turpat trases malā. Pārējo visu darām paši. Šīs abas lietas (amortizatori un dzinējs) arī ir tās galvenās lietas, bez kurām ātri pabraukt nevar.

Kā uz jums skatās padokā. Pieļauju, ka esat jaunākie braucēji čempionātā.
Jā, esam jaunākie dalībnieki trasē, jo nākamajiem jaunākajiem ir 21, 22 gadi. Protams, daudzi ir pārsteigti, ka mēs tik jauni un jau startējam PČ, taču ceļu mums neviens nedod un ir jācīnās.

Foto: Ilsa_photography

Cik šobrīd pasaules čempionātā ir ekipāžu, kuras var pretendēt uz uzvaru?
Domāju, ka ir kādas trīs četras ekipāžas, kas noteikti katrā posmā var cīnīties par uzvarām. Bet, protams, arī pārējās ekipāžas ir spēcīgas. Šobrīd Top 2 ekipāžas ir ātrākas nekā pārējās, bet sezonas laikā tas viss var mainīties. Top 10 – Top 12 braucēju līmenis ir stiprs.

Kā ar fizisko kondīciju?
Pirmajā posmā bija tā, ka spēki uz beigām samazinājās, jo pirms starta bija uztraukums. Taču es domāju, ka mums ir viena no labākajām fiziskajām sagatavotībām padokā. Protams, varbūt neesam šobrīd tik spēcīgi, kā paši ātrākie braucēji, taču abus braucienus varam nobraukt līdz galam un spēka mums pietiek.

Foto: Team Lielbardis

Cik liela ir jūsu komanda un kā jūs ceļojat uz PČ posmiem?
Bez mums komandā vēl ir tētis mehāniķis, mamma ar mazo brāli, kā arī uz sacensībām atlidoja vēl divi mehāniķi. Šoreiz sanāca tā, ka mēs mēnesi ar ģimeni nodzīvojām komandas dzīvojamajā automašīnā. Visu darām paši, cīnamies. Protams, lidot uz un no sacensībām būtu vieglāk, bet viss ir kārtībā. Esam jauni un spējam pielāgoties visādiem apstākļiem.

Foto: Team Lielbardis

Kādi jūsu tuvākie plāni?
Iespējams, ka startēsim Vācijas čempionāta posmā, kā arī plānojam startēt Latvijas čempionāta posmā Aizputē, kas notiks aprīļa beigās. Pēc tam jau maija sākumā notiks trešais PČ posms Čehijā.

Cik trases jūs zināt no pasaules čempionāta?
Kādas četras vai piecas trases no PČ esam braukuši, bet šīs pirmās divas trases mums bija pilnīgi jaunas. Taču treniņos var iebraukties un tas problēmas mums nesagādā. Protams, labāk ir, ja esi jau braucis kādā no trasēm iepriekš, taču ļoti lielas atšķirības nav.

Kurš posms varbūt ir tāds jūsu galvenais šajā sezonā, kurā gribētos nostartēt vislabāk?
Tāda konkrēta posma nav, jo visos posmos cīnīsimies par pēc iespējas labāku rezultātu. Taču noteikti gaidām PČ posmu Igaunijā. Šis posms ir vistuvāk mūsu mājām, kuru apmeklēs arī daudzi latviešu fani. Ceram, ka šajā trasē, kuru zinām labi, varēsim parādīt labu rezultātu.

Foto: Team Lielbardis

Kāds būtu tas augstākais rezultāts, kuru šogad izcīnot, varētu teikt, ka esat apmierināti ar sasniegto?
Ja viss tehniski būs kārtībā un, ja izdotos kādā no posmiem iebraukt Top 5, tad būtu priecīgi, bet mazais mērķis mums ir vismaz vienā posmā iebraukt Top 3. Taču nekādu lielo rezultātu sev šogad neesam izvirzījuši. Galvenais ir finišēt visos posmos un krāt pieredzi.

Un kā ar mācībām?
Jā, mācāmies desmitajā klasē. Tagad ir sanācis nedaudz iekavēt, bet līdz ko būsim mājās, tā atsāksim mācības. Līdz šim nekādu problēmu nav bijis ar mācīšanos, bet, protams, kad ir sacensības, tad nedaudz sanāk iekavēt. Bet, esot skolā, cenšamies visu nokārtot. Hobijs un sports tas ir viena lieta, bet mācības ir pirmajā vietā.

Foto: Team Lielbardis

Paldies, un lai Jums veicas.
Paldies. Veiksme noderēs, bet, protams, galvenais savest kārtībā tehniku un tad jau viss būs kārtībā. Gribētu izmantot iespēju un pateikt lielu paldies visiem faniem. Gan tiem, kuri bija ieradušies un atbalstītāja mūs klātienē, gan tiem, kas juta līdzi Latvijā! Paldies ģimenei un sponsoriem par atbalstu!

Kopvērtējums:

  +1 [+] [-]

, 2023-04-04 21:09, pirms 2 gadiem
Lai iecerētais izdodas! Veiksmi!

     [+] [-]

, 2023-04-04 22:18, pirms 2 gadiem
būs labi, turās čaļi

     [+] [-]

, 2023-04-05 08:34, pirms 2 gadiem
Komandas ikdiena ndaudz izklausās pēc romantiska entuziasma. Bet tas ir tikai pats ceļa sākums, viss vēl priekšā.

Sanāk, ka amortizatoru gadījumā, var teikt, vējā izmesta nauda? Cik maksā komplekts?