Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2425, Did:0, useCase: 3

Mītava Open 2012 čempionu titulu izcīna "FK Upesciems"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sestdien, 11. augustā Zemgales Olimpiskajā centrā noslēdzās ceturtais grupas Prāta Vētra organizētais atklātais amatieru čempionāts mini futbolā Mītava Open 2012. Par čempionu titulu un balvu fonu 3000 Ls vērtībā cīnījās 18 spēcīgākās komandas, pārstāvot 17 dažādas Latvijas pilsētas un novadus. Finālā piedalījās 3 spēcīgākās komandas no katra atlases posma, kuri norisinājās Preiļos, Madonā, Engurē, Kuldīgā, Bauskā un Rīgā.

Mītava Open 2012 čempionu titulu, zelta medaļas, 1500 Ls un Mītava Open lielo kausu ieguva komanda FK „Upesciems”. Otro vietu, sudraba medaļas un 1000 Ls izcīnīja komanda no Limbažiem – FK Ungurpils, savukārt Mītava Open 2012 bronzas medaļu un 500 Ls ieguvēji ir komanda no Pļaviņām – „Pļaviņas DM/Poila”. „Sāpīgo” ceturto vietu, rādot tiešām atzīstamu sniegumu, izcīnīja Liepājnieki „SLV PLuss” un saņēma mierinājuma balvu no čempionāta atbalstītājiem BLACK SPORTS.

Jau sākot no pašām pirmajām grupu spēlēm komandas demonstrēja gan izcilu spēli aizsardzībā, gan pārdomātus uzbrukumus. Bija skaidrs, ka cīņu par čempionu titulu izšķirs nianses. „Mītava Open 2012 fināls vairāk kā iepriekšējos gadu apliecināja, ka šeit tiekas tikai pašas spēcīgākās Latvijas amatieru komandas, jo epizodiski finālistu gūtie vārdi un bumbas pārvaldīšanas tehnika vairāk atgādināja pasaules mēroga futbolistu sniegumu”– atzīst Mītava Open 2012 organizatoru komanda.

Komanda FK Upesciems finālam kvalificējās Bauskas posmā. Tas, ka šī komanda ir viena no galvenajām pretendentēm uz čempionu titulu bija skaidrs jau pēc Bauskas posma grupu spēlēm, kur komanda kā pirmie no grupas izgāja ar vārtu attiecību 13:0. Fināla spēlē par 1. vietu, kur puiši no Upesciema tikās ar futbola klubu Ungurpils, uzvarētāju varēja noteikt tikai pēcspēles soda sitienos. Kā atzina paši čempioni: „Pretinieku komanda noteikti bija pelnījusi spēlēt finālā, jo visas spēles garumā demonstrēja izcilu futbolu un nepārprotamu vēlmi kļūt par Mītava Open 2012 čempioniem. Īpaši uzteikt vēlamies pretinieku komandas vārtsargu, kurš glabā itin bezcerīgās situācijās”. Pēc apbalvošanas Upesciema komanda zīmīgi noteica – „Nākamgad būsim vēl spēcīgāki”.

Izšķirošo fināla maču starplaikā pirmo reizi norisinājās konkurss „Mītava Open 2012 prasmīgākais žonglētājs”, kur ikvienam bija iespēja rādīt savas prasmes bumbas pārvaldīšanas mākslā un iespaidīgāko priekšnesumu autori pēc grupas Prāta Vētra balsojuma saņēma balvas no ADIDAS un Mītavas alus.

Tāpat ikvienam bija iespēja izmērīt sava sitiena ātrumu ar īpašu mērierīci. Finālā tikās 3 spēcīgākā sitiena īpašnieki, kas bija uzrādījuši labākos rezultātus priekšsacīkstēs. Lielākais ātrums, kāds tika fiksēts, ar kādu bumba triecas vārtu tīklā bija 123 km/h. Līdzjutējām bija iespēja piedalīties nu jau par tradīciju kļuvušajā „pendeļu” sišanas konkursā, kur vārtos stāvēja Mītavas Alnis.

Finālā sacensībā piedalījās:
Latgales posma uzvarētāji- Namejs PIK (Līvāni) Preiļu Kraukļi (Preiļi), Klondaika/BlackSports (Valmiera)
ZA-Latvijas posma uzvarētāji- Pļavinas DM/Poila (Pļaviņas), La Palma (Aizkraukle), Zilupe 2001 (Zilupe),
Zemgales posma uzvarētāji- JFK Saskaņa (Rīga), IMPERIA (Gulbene), Hardcore Emo Party (Dobele),
Kurzemes posma uzvarētāji- Kuldīgas novada sporta skola (Kuldīga), Nīca (Nīcas novads), Ariols/Zvēri (Ludza),
A-Zemgales posma uzvarētāji- UPESCIEMS (Garkalnes novads), SLV PLUSS (Liepāja), SC Grobiņa (Grobiņa), un
Rīgas posma uzvarētāji- FK Ungurpils (Aloja-Limbaži), SOBRIT (Rīga),Tukuma Brāļi (Tukums).

Čempionātu MĪTAVA OPEN 2012 organizēja grupa PRĀTA VĒTRA.