Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Tralmaks: "Mūsu jaunie maksā par koledžu, bet spiež zonā ASV miljonārus"

Rolands Eliņš

Tralmaks: "Mūsu jaunie maksā par koledžu, bet spiež zonā ASV miljonārus"
Eduards Tralmaks cīņā pret ASV izlasi. Foto: IMAGO/Newspix/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Eduards Tralmaks pēc zaudējuma ASV, kurā viņš izcēlās ar 1+1, ieskaitot savus pirmos vārtus pasaules čempionātos, sarunā ar Sportacentrs.com pauda vilšanos par spēles iznākumu, taču atzīmēja Latvijas hokejistu nepadošanos un ticību saviem spēkiem, kā arī pauda gandarījumu par savu jaunāko komandas biedru bezbailību laukumā.

"Protams, ka šobrīd ir vilšanās, tur nav, ko noliegt. Tagad, kad atskanējusi pēdējā sirēna, tad vilšanās sajūta kļuvusi vēl lielāka," sacīja Eduards Tralmaks. "Bet lielākais prieks man ir par to, ka pirms spēles un spēles gaitā ne reizi nepadevāmies. Visi ticējām. Spēlēt pēdējo spēli pret amerikāņiem un ticēt, ka mums ir pa spēkam viņus uzvarēt un tikt ceturtdaļfinālā, tas ir kaut kas nereāls. Mēs tāpat visu laiku domājām, ka tūlīt, tūlīt un viss izdosies. Diemžēl nedaudz par maz - par maz vārtu vai pārāk daudz kļūdu. Bet domāju, ka nospēlējām godam, skatīsimies, kā sanāks nākamgad."

Latvijas izlase spēlē, kurā tai derēja tikai uzvara pamatlaikā, atradās iedzinējos visu laiku jau kopš 83. sekundes. Tralmaks atzina, ka spēles sākums jau atkal nav izdevies.

"Domāju, ka tas bija mūsu turnīra moto - sākam uz papēžiem, un pēc tam jādzenas pakaļ. Gan pirmajās spēlēs tā bija, gan tagad pret amerikāņiem. Nevaram tā darīt, un beigās tieši tas arī izšķīra mūsu likteni," sacīja Latvijas izlases uzbrucējs. "Spēles otrajā pusē lēnām jau sākām nākt atpakaļ rezultātā, bet - beigās tomēr tas ceļš kalnā mums bija pārāk stāvs."

"Kad ASV uzbrucēji iziet trīs pret diviem, tad pulss nedaudz paceļas," par to, cik bīstami bijuši ASV pretuzbrukumi, pamatīgi sodot par katru kļūdiņu, izteicās Tralmaks. "Ar tāda līmeņa spēlētājiem joku maz. Mēs jau redzējām - Kofīldam iedeva mazāko centimetru un viņš uzreiz iemeta. Tādu vēl nebiju redzējis, bet - tāpēc jau viņš spēlē NHL. Vai skatos uz viņu ar baltu skaudību? Jā, protams. Taču esmu lielāks par viņu, tā ka viss kārtībā," par savu 23cm auguma pārsvaru pasmaidīja Tralmaks (viņam 193cm, Kofīldam 170cm).

Tralmaks spēlē pret ASV izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Šie viņam bija pirmie vārti pasaules čempionātā (iepriekš pret Vāciju viņš ripu nogādāja vārtos, bet tie netika ieskaitīti).

"Jā, kad tiku pie iespējas, tad iemetu. Tiesa, gandrīz pat neiemetu," par sevi pasmējās Tralmaks, kura mesto ripu 51. minūtē gandrīz vai atvairīja vārtsargs, taču ripa tomēr ieslīdēja vārtos. "Kaut kāda mandrāža bija sakrājusies. Bet, protams, prieks, ka beidzot kaut kāds gols ir sanācis, un varbūt pat viens no tādiem lielākajiem goliem, kas varēja sākt lielāku atspēlēšanos. Kā jau teicu, līdz tam beigās tomēr pietrūka. Bet nekas, iesim uz priekšu, skatīsimies, kas nesanāca un ko varam labāk."

"Taču savu intrigu tobrīd mēs faniem iedevām, arī amerikāņiem radās intriga," turpināja Tralmaks. "Kad rezultāts bija 1:4, viņi aizsardzībā vispār neskrēja, es tur varēju ņemt viņiem nost visas ripas, kuras vien gribēju. Viņi vairs pat necīnījās. Kad bija 3:4, tad viņi atkal sāka skriet."

Aicināts dažos vārdos piedāvāt personīgu kopsavilkumu par savu debijas PČ, 27 gadus vecais Tralmaks sacīja, ka izbaudījis spēli šajā kolektīvā.

"Katrs jau var vēlēties lielāku spēles laiku vai ko citu, bet kopumā es izjutu sev jauno lomu, proti, 4. maiņas spēlētāja lomu, un man ļoti iepatikās. Kopā ar jaunajiem skraidījām pa laukumu un sitāmies," sacīja Tralmaks. "Man maiņas biedri maksā par skolu un koledžu, bet te viņiem pretim skrien 8-10 miljonu vērti čaļi, kurus mēs turam aizsardzības zonā. Tas, ka mūsējiem bija bezbailība, tas man personīgi likās visforšākais. Paskatieties uz mūsu jaunajiem, Laviņu, kurš tepat blakus stāv, viņam bailes kā tādas neeksistē, viņš vienkārši skrien un sit visus. Ar tādiem spēlētājiem prieks spēlēt kopā!"

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

Slēpts komentārs: portal

  +6 [+] [-]

, 2024-05-21 22:06, pirms mēneša
Latvijas hokejam ir laba nākotne.

     [+] [-]

, 2024-05-21 22:15, pirms mēneša
tas, ka viņi ar hokeju ir nopelnījuši mācības - ir labi. bet - kāpēc tralmaks domā, ka amerikāņi iesvīda? arī vārtus, ko neieskaitīja, bija jāieskaita, bet spēlēt 2 min 5 pret 3 un vispār neuzmest - tā ir tā atšķirība.

 +10 [+] [-]

, 2024-05-21 22:21, pirms mēneša
Tralmaku varēja vairāk un lietderīgāk izmantot
Labs spēlmanis, var iemest

  +7 [+] [-]

, 2024-05-21 22:33, pirms mēneša
4 maiņa pret jeņķiem bija super. Prieks par tādiem. Nākamā triecienmaiņā

 +11 [+] [-]

, 2024-05-21 23:10, pirms mēneša
Tak viss ir vislabakaja kartiba, jau entos gadus būt priekšā valstīm ar 5x lielākiem budžetiem un resursiem kā Francija, Norvēğija, Dānija, Austrija, blakus būt pēc vietām diezgan bieži Vācijai, Šveicei, Slovakijai.. es nezinu ko var vairak veleties. Mes izspiežam vairāk kā sulu no tā kas mums ir pieejams. Busim tak reali. Man pietika ieslēgt šodien spēli 5vs3 kad spelejam vairakuma. Nu nav tas meistaribas tadas, lai ieliktu no labas pozicijas kā Masasļskis teica A klases metienu kas bija Zviedriem. No 5iem A klases metienu pozicijam, 4 metieni ir garām, viens nolūst.. tas nav pārmetums, tā ir realitate par to ka 9. vieta ir sasniegums!

  +5 [+] [-]

, 2024-05-21 23:19, pirms mēneša
Ceru Rīgas Olimpiskajā kvalī redzēt Tralmaku, Egli, kopā ar Balceri, Šilovu, Rubīnu, Balinski, Bļugeru, Daugavu, Ābolu, varbūt arī Vilmani redzēsim debijā... Būs ko redzēt! Šis turnīrs būs šoreiz svarīgāks!

     [+] [-]

, 2024-05-21 23:21, pirms mēneša
Bet vispār Tralmaks varētu sanākt tāds letiņu Leo Komarovs... ir spēcīgs, nekaunīgs, mutīgs... Talants arī ir gana, lai uzspēlētu kkur augstāk par čehu līgu.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-22 08:01, pirms 4 nedēļām
muaythai rakstīja: Tak viss ir vislabakaja kartiba, jau entos gadus būt priekšā valstīm ar 5x lielākiem budžetiem un resursiem kā Francija, Norvēğija, Dānija, Austrija, blakus būt pēc vietām diezgan bieži Vācijai, Šveicei, Slovakijai.. es nezinu ko var vairak veleties. Mes izspiežam vairāk kā sulu no tā kas mums ir pieejams. Busim tak reali. Man pietika ieslēgt šodien spēli 5vs3 kad spelejam vairakuma. Nu nav tas meistaribas tadas, lai ieliktu no labas pozicijas kā Masasļskis teica A klases metienu kas bija Zviedriem. No 5iem A klases metienu pozicijam, 4 metieni ir garām, viens nolūst.. tas nav pārmetums, tā ir realitate par to ka 9. vieta ir sasniegums!
par budžetiem gan nevajag, bet cilvēku resursi - izņemot lielās valstis, visās citās mēs esam priekšā.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-22 08:21, pirms 4 nedēļām
varonis rakstīja: par budžetiem gan nevajag, bet cilvēku resursi - izņemot lielās valstis, visās citās mēs esam priekšā.
Pilnīgi piekrītu, ka ledus hokejs nav liels sporta veids. Pieļauju, ka Francijā un Lielbritānijā uz ielas labi, ja viens no 10 cilvēkiem nebūtu izbrīnīts, kad pateiktu, ka viņu izlase piedalās PČ ledus hokejā. Principā tikai drusku lielāks skaits cilvēku būtu Dānijā, Polijā, Norvēģijā un Austrijā.
Līdz ar to tikai Dānija un Austrija ir kādu brīdi ielikusi lielāku naudu hokejā, lai paceltos drošās pozīcijās uz elites divīziju.
Vidēji Latvijā tāpat ledus hokeja izlases budžets būs pret visiem minētajiem pietiekami liels.

P.S. Kazahus neminēju, jo viņiem ir naftas nauda.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-22 09:27, pirms 4 nedēļām
otins rakstīja: Latvijas hokejam ir laba nākotne.
Ja par Tralmaku, tad viņam jau 27 un 4. maiņa. No jaunajiem vienīgi Ločmelis kaut kādu lomu komandā spēlēja. Citādi nekādu baigo talantu jau mums nav.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-22 09:33, pirms 4 nedēļām
erty rakstīja: Pilnīgi piekrītu, ka ledus hokejs nav liels sporta veids. Pieļauju, ka Francijā un Lielbritānijā uz ielas labi, ja viens no 10 cilvēkiem nebūtu izbrīnīts, kad pateiktu, ka viņu izlase piedalās PČ ledus hokejā. Principā tikai drusku lielāks skaits cilvēku būtu Dānijā, Polijā, Norvēģijā un Austrijā.
Līdz ar to tikai Dānija un Austrija ir kādu brīdi ielikusi lielāku naudu hokejā, lai paceltos drošās pozīcijās uz elites divīziju.
Vidēji Latvijā tāpat ledus hokeja izlases budžets būs pret visiem minētajiem pietiekami liels.

P.S. Kazahus neminēju, jo viņiem ir naftas nauda.
dāņi un austrieši ir nevis naudu hokejā likuši, bet gan valstī. un tad jau hokejam arī tiek no sponsoriem. kazahi parāda, ka nauda neko nenozīmē. arī latvijai tas beko nenozīmētu.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-22 10:48, pirms 4 nedēļām
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Bet vispār Tralmaks varētu sanākt tāds letiņu Leo Komarovs... ir spēcīgs, nekaunīgs, mutīgs... Talants arī ir gana, lai uzspēlētu kkur augstāk par čehu līgu.
bet diemžēl jau 27 gadi... Kāds zin, kas ar viņu bija? Kāpēc tikai tagad atverās? Dzirdēts arī iepriekš... Traumas patraucējušas?

  -1 [+] [-]

, 2024-05-22 11:59, pirms 4 nedēļām
Visi tie, kas komentāros ar visu ir apmierināti, varēs gan nākamajā, gan aiznākamajā čempionātā skatīties tikpat lielisku galarezultātu, kā šogad. Pastalnieki danco!

     [+] [-]

, 2024-05-22 12:35, pirms 4 nedēļām
Tralmaks ir super calis,tas nav Darzenis,kas kad sit musu vartsargu- nem pedu...

  -1 [+] [-]

, 2024-05-22 13:03, pirms 4 nedēļām
Tāpēc ka pa lielam un pa nopietno PČ uztrauc tikai Latviju nu varbūt Kazahstānu vēl nedaudz...

     [+] [-]

, 2024-05-22 13:09, pirms 4 nedēļām
backstab rakstīja: Ja par Tralmaku, tad viņam jau 27 un 4. maiņa. No jaunajiem vienīgi Ločmelis kaut kādu lomu komandā spēlēja. Citādi nekādu baigo talantu jau mums nav.
Ok, bet gadus 5 vēl mierīgi var spēlēt.

     [+] [-]

, 2024-05-22 15:44, pirms 4 nedēļām
edgefall23 rakstīja: Tāpēc ka pa lielam un pa nopietno PČ uztrauc tikai Latviju nu varbūt Kazahstānu vēl nedaudz...
Viki skatījumi!

cs Mistrovství světa v ledním hokeji 2023 591,400

sk Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2023 234,935
lv 2023. gada Pasaules čempionāts hokejā 128,440
fi Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2023 213,123

Proporcijās teiktu, ka čehi, slovāki, latvieši, kazahi, somi ir top5!

ZA pēc iedzīvotājiem droši vien ir lielākais skaits, kas interesējas, bet uz 360 miljoniem iedzīvotāju droši vien, ka tas būtu tikai 1-2 procenti, kas krietni mazāk nekā NHL playoff!

  -1 [+] [-]

, 2024-05-22 16:41, pirms 4 nedēļām
5 pret 3 neko izdarit nevreja

     [+] [-]

, 2024-05-22 18:12, pirms 4 nedēļām
backstab rakstīja: Ja par Tralmaku, tad viņam jau 27 un 4. maiņa. No jaunajiem vienīgi Ločmelis kaut kādu lomu komandā spēlēja. Citādi nekādu baigo talantu jau mums nav.
Starp 15-20gadīgajiem ir vairak, kā jebkad. Arī tādi, kas var tikt izvēlēti drafta 1. - 2. kārta
Citi, kas bez problēmam varētu kļūt par Eiropas vadošo līgu patstāvīgiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2024-05-22 18:13, pirms 4 nedēļām
Pandora rakstīja: Visi tie, kas komentāros ar visu ir apmierināti, varēs gan nākamajā, gan aiznākamajā čempionātā skatīties tikpat lielisku galarezultātu, kā šogad. Pastalnieki danco!
ož pēc urāla.

     [+] [-]

, 2024-05-22 19:26, pirms 4 nedēļām
es1ns rakstīja: Starp 15-20gadīgajiem ir vairak, kā jebkad. Arī tādi, kas var tikt izvēlēti drafta 1. - 2. kārta
Citi, kas bez problēmam varētu kļūt par Eiropas vadošo līgu patstāvīgiem spēlētājiem.
Pagaidīsim, paskatīsimies. Basketā mūsu erudītie komentētāji arī jau vismaz 10 jaunos uz NBA vai Eirolīgu ir nosūtījuši...

  -1 [+] [-]

, 2024-05-22 19:37, pirms 4 nedēļām
Viņam ar galvu viss kārtībā?? Ierija līdz mandelēm no fričiem, gandrīz atrāvās no poļu "laukstrādniekiem", zaudēja bez ierunām ASV un tagad kaut ko gvelž "Mēs esam lieli, mēs esam vareni" Tādu jauno Tralmak ir simtiem katru gadu aiz dīķa, bet līdz miljonāru statusam nonāk kāds desmits labi ja vairāku gadu garumā

     [+] [-]

, 2024-05-22 20:37, pirms 4 nedēļām
Ivijis rakstīja: bet diemžēl jau 27 gadi... Kāds zin, kas ar viņu bija? Kāpēc tikai tagad atverās? Dzirdēts arī iepriekš... Traumas patraucējušas?
NCAA, AHL, traumas... un tā tie gadi pagājuši. Tagad, domāju, tikai sākas viņa Eiropas karjeras posms. Paskatīsimies. 27 gadi nozīmē, ka vēl vairākas sezonas priekšā, kurās var pacelties. Vecums jau tāds pats, kā Balceram vai Rubīnam. Es ticu, ka viņš 1-2 gadu laikā tiks zviedru līgā, varbūt pat būs turpat, kur Balinskis šobrīd - starp AHL un NHL, bet vajag vienu patiešām iespaidīgu sezonu.

     [+] [-]

, 2024-05-22 20:39, pirms 4 nedēļām
backstab rakstīja: Ja par Tralmaku, tad viņam jau 27 un 4. maiņa. No jaunajiem vienīgi Ločmelis kaut kādu lomu komandā spēlēja. Citādi nekādu baigo talantu jau mums nav.
ko nozīmē "4.maiņa"? Čehu līgā viņš kluba top bombardieris...

     [+] [-]

, 2024-05-23 08:46, pirms 4 nedēļām
muaythai rakstīja: Tak viss ir vislabakaja kartiba, jau entos gadus būt priekšā valstīm ar 5x lielākiem budžetiem un resursiem kā Francija, Norvēğija, Dānija, Austrija, blakus būt pēc vietām diezgan bieži Vācijai, Šveicei, Slovakijai.. es nezinu ko var vairak veleties. Mes izspiežam vairāk kā sulu no tā kas mums ir pieejams. Busim tak reali. Man pietika ieslēgt šodien spēli 5vs3 kad spelejam vairakuma. Nu nav tas meistaribas tadas, lai ieliktu no labas pozicijas kā Masasļskis teica A klases metienu kas bija Zviedriem. No 5iem A klases metienu pozicijam, 4 metieni ir garām, viens nolūst.. tas nav pārmetums, tā ir realitate par to ka 9. vieta ir sasniegums!
Šie pluss 11 citētajam komentāram parāda mūsu patieso dabu. Mēs esam lieli nišas sporta veidā un aizmirstam vai izliekamies neredzam, ka tas ir uzteikts nišas sporta veids.
Vienkārši aizdomājamis, kā izskatītos ledus hokejs, ja būtu agrāk noticis potenciālais NHL bankrots. Pāris (Šveices, Vācijas, krievijas, Zviedrijas, Somijas, Kanādas un ASV) lokālās profesionālās līgas paliktu, kuras dabūtu stutēt visu ledus hokeja pasauli. Arī NHL pēc lokdauna jau tās algas arī pat nav tuvu top ASV profesionālajām līgām.
Prieks, ka ir vēl viens nišas sporta veids, kurā esam elitē kā, piemēram, florbolā. Priecājos par panākumiem, bet neiestāstu sev, ka ledus hokejs ir milzīgas nozīmes sporta veids. Ja mēs šādus panākumus paceltu daudz populārākajā lauka hokejā, tad varētu teikt, ka esam liela un globāla sporta veida elitē.

     [+] [-]

, 2024-05-28 15:59, pirms 3 nedēļām
erty rakstīja: Šie pluss 11 citētajam komentāram parāda mūsu patieso dabu. Mēs esam lieli nišas sporta veidā un aizmirstam vai izliekamies neredzam, ka tas ir uzteikts nišas sporta veids.
Vienkārši aizdomājamis, kā izskatītos ledus hokejs, ja būtu agrāk noticis potenciālais NHL bankrots. Pāris (Šveices, Vācijas, krievijas, Zviedrijas, Somijas, Kanādas un ASV) lokālās profesionālās līgas paliktu, kuras dabūtu stutēt visu ledus hokeja pasauli. Arī NHL pēc lokdauna jau tās algas arī pat nav tuvu top ASV profesionālajām līgām.
Prieks, ka ir vēl viens nišas sporta veids, kurā esam elitē kā, piemēram, florbolā. Priecājos par panākumiem, bet neiestāstu sev, ka ledus hokejs ir milzīgas nozīmes sporta veids. Ja mēs šādus panākumus paceltu daudz populārākajā lauka hokejā, tad varētu teikt, ka esam liela un globāla sporta veida elitē.
Nu man ir grūti 58 valstu (no visiem kontinentiem) sporta veidu nosaukt par nišas sporta veidu...

tas tev nav biatlons vai bobslejs.