Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Drošības dienests un deputāti nosoda Kerča publikāciju, pilsonības atņemšana nedraud

Agris Suveizda

Drošības dienests un deputāti nosoda Kerča publikāciju, pilsonības atņemšana nedraud
Aleksandrs Kerčs. Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Desmit pasaules hokeja čempionātu dalībnieks Aleksandrs Kerčs iepriekšējā nedēļā sabiedrības uzmanību piesaistīja ar sveicienu 9. maijā un par savu ierakstu saņēma nosodījumu.

Krievijas pilsētā Arhangeļskā dzimušais un 1997. gadā par īpašiem nopelniem naturalizētais Latvijas pilsonis Kerčs, kura bioloģiskie vecāki esot no Ukrainas, sekotājus Uzvaras dienā sveica ne pirmo reizi, taču šoreiz neilgi pēc publicēšanas ierakstu no publiskās daļas izņēma. Latvijas Televīzija vaicāja politisko partiju viedokli par Kerča aktivitātēm 9. maijā, un gan Kaspars Briškens, gan Artūrs Butāns, gan Ingmārs Līdaka viņa pausto nosodīja. Tika solīts Kerča jautājumu izskatīt Pilsonības un migrācijas lietu komisijā.

Arī Valsts drošības dienests atbildēja, ka Kerča publicētais ieraksts neveicina sabiedrības saliedētību un ka šāda rīcība ir potenciāli aizskaroša un provocējoša. Dienests vienlaikus gan atgādināja, ka Pilsonības likuma punkts par pilsonības atņemšanu propagandisku atbalstu valstīm, kuras veikušas kara noziegumu, var izmantot tikai dubultpilsoņiem – kamēr vien Kerčam būs vienīgi Latvijas pase, viņam Latvijas pilsonības zaudēšana nedraud.

56 gadus vecais Kerčs ir spēlējis arī C un B divīzijā, bet augstākajā divīzijā Latviju pārstāvējis astoņos čempionātos – pēdējoreiz tas notika 2004. gadā. Elitē Kerčs 52 spēlēs sakrāja 25 (15+10) punktus. Bijušais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs piecas spēles ir aizvadījis arī NHL un spēlējis arī AHL, Šveicē, Vācijā, Somijā, Krievijā, Zviedrijā un Baltkrievijā. Pašlaik viņš kopā ar citu naturalizēto uzbrucēju Aleksandru Semjonovu strādā par treneri Zviedrijā.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ci...

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +3 [+] [-]

, 2023-05-15 14:31, pirms gada
Var jau ieturēt pauzi . Lai gan - lai kā vilku barotu, viņš vienalga uz mežu skatīsies.
Baba Jaga nav izņēmums.

     [+] [-]

, 2023-05-15 14:48, pirms gada
uz NHL!

  +4 [+] [-]

, 2023-05-15 14:54, pirms gada
Patiesībā, mēs pat īsti neapzināmies, cik liela iedzīvotāju daļa ar lielāko prieku Latvijā sagaidītu Huilo&Co. Reāli tādi ir desmiti vai pat simti tūkstošu mums blakus dzīvojošo urlatānu.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-15 15:21, pirms gada
dacii rakstīja: Patiesībā, mēs pat īsti neapzināmies, cik liela iedzīvotāju daļa ar lielāko prieku Latvijā sagaidītu Huilo&Co. Reāli tādi ir desmiti vai pat simti tūkstošu mums blakus dzīvojošo urlatānu.
Kas tie mes? Tu un tava vecmutere?

  +6 [+] [-]

, 2023-05-15 16:02, pirms gada
Viss purčiks izskrietu uz Siguldas šosejas tankus bučot… to atkritumu mums te pilns

     [+] [-]

, 2023-05-15 17:24, pirms gada
Mīkstie liekēži!!

     [+] [-]

, 2023-05-15 18:45, pirms gada
Diemžēl arī Zolīde ir pārkrievojusies... mazie nerunā latviski, bet mauc krievu lamu vārdiem un tādi ir pilns. Iepriekšējo valdību godpilns nopelns!

     [+] [-]

, 2023-05-15 20:19, pirms gada
Varbūt ar šo ziņu autoram vajadzēja padalīties ar zviedru presi?