Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Šveicei PČ Rīgā palīdzēs Nīderreiters, trīs citi NHL spēlētāji uz jautājuma zīmes

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šveicei PČ Rīgā palīdzēs Nīderreiters, trīs citi NHL spēlētāji uz jautājuma zīmes
Nīno Nīderreiters (priekšā) .Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šveices hokeja izlases galvenais treneris Patriks Fišers apliecinājis, ka valstsvienībai 2023. gada pasaules čempionātā Rīgā palīdzēs Vinipegas ''Jets'' uzbrucējs Nīno Nīderreiters, kurš tādējādi piedalīsies septītajā čempionātā. Uz jautājuma zīmēm traumu dēļ ir Denisa Malgina, Kevina Fialas un Romāna Jozi dalības.

Jau nākamās nedēļas beigās, 12. maijā, Latvijas galvaspilsētā Rīgā un Somijas pilsētā Tamperē sāksies 2023. gada pasaules čempionāts hokejā. Rīgas grupā spēlēs Šveice, kas iepriekšējā nedēļas nogalē jau viesojās Latvijā uz divām pārbaudes spēlēm pret Latviju, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm.

Izlases galvenais treneris Patriks Fišers atklājis, ka jau tuvākajā laikā gaidāma Vinipegas ''Jets'' uzbrucēja Nīno Nīderreitera pievienošanās valstsvienībai. Hokejists 2022./2023. gada sezonas laikā no Nešvilas ''Predators'' nonāca ''Jets'', kuras rindās 22 regulārās sezonas spēlēs tika pie 13 rezultativitātes punktiem (6+7), bet piecos izslēgšanas mačos viņam četri punkti (1+3). 30 gadu vecais Nīderreiters NHL spēlējis arī Ņujorkas ''Rangers'', Minesotas ''Wild'' un Karolīnas ''Hurricanes''. Līdz šim hokejists Šveices sastāvā spēlējis sešos pasaules čempionātos. Pēdējais bija 2019. gadā, piedaloties divās spēlēs (1+1). Rezultatīvākais turnīrs Nīderreiteram bija 2018. gada, kad viņš iekrāja deviņus punktus (4+5).

Tikmēr uz jautājuma zīmes veselības problēmu dēļ ir Denisa Malgina, Kevina Fialas un Romāna Jozi iespējamā spēlēšana izlases rindās. ''Šobrīd mēs sekojam līdz Malgina, Fialas un Jozi veselības stāvokļiem. Visiem ir savainojumi un pagaidām to pārstāvētie NHL klubi nav devuši atļauju piedalīties čempionātā,'' visu trīs statusu komentēja galvenais treneris Fišers. Malgins ''Avalanche'' sastāvā 49 spēlēs iekrāja 11 vārtus un sešas piespēles, Fiala ''Kings'' rindās iekrāja 77 punktus (24+53) 72 spēlēs, bet Jozi ''Predators'' sastāvā tika pie 59 punktiem (18+41) 67 mačos.

Šveice 2023. gada pasaules čempionātu sāks 13. maijā pret Slovēniju, bet pret Latviju tā spēkosies 23. maijā, aizvadot grupas pēdējo maču.

Izmantotie resursi:
https://www.blick.ch/sport/eishocke...

     [+] [-]

, 2023-05-05 09:53, pirms gada
Nu tos 3 ? cerams beigās pārlikts uz nē