Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Čehija gaida sešus NHL spēlētājus, palīgā dosies arī Kubalīks un Vrāna

Agris Suveizda

Čehija gaida sešus NHL spēlētājus, palīgā dosies arī Kubalīks un Vrāna
Dominiks Kubalīks pret Gunti Galviņu. Foto: AFP/Scanpix

Čehijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Petrs Nedveds sarunā ar iSport.cz atklāja, ka valstsvienībai līgumreisā uz Rīgu vajadzētu doties ar sešiem Nacionālās hokeja līgas spēlētājiem.

Šodien gaidāma Detroitas "Red Wings" spēlētāju Filipa Hroneka un Filipa Zadinas ierašanās, bet divas dienas vēlāk pievienosies viņu kluba biedrs Jakubs Vrāna, kuram jāatbrīvo dzīvoklis Vašingtonā – aprīlī Vrāna, kurš vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, no "Capitals" tika aizmainīts uz "Red Wings". Savukārt 15. maijā, kad čehi aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli, vajadzētu ierasties arī Ņujorkas "Rangers" spēlētājiem Filipam Hitilam un Liboram Hājekam, kā arī Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējam Dominikam Kubalīkam.

Savainojumu dēļ uz pasaules čempionātu nedosies 2015. gada drafta sestais numurs Pavels Zaha, kurš Ņūdžersijas "Devils" rindās šosezon 50 spēlēs tika pie 35 (17+18) punktiem, un "Blackhawks" uzbrucējs Davids Kempfs, kurš 56 spēlēs tika pie 12 (1+11) punktiem. Tāpat acīmredzot nebūs arī Rūdolfa Balcera komandas biedru Josefa Korženārža un Radima Šimeka. Vārtsargam Korženāržam, kurš desmit spēlēs atvairījis 89,9% metienu un ielaidis vidēji 3,17 ripas, pēc NHL sezonas beigām būs jādodas uz fārmklubu, bet aizsargam Šimekam, kurš 40 spēlēs nopelnīja sešus (2+4) punktus un negatīvu lietderību -9, ir savainojums – viņa dalība čempionātā ir ar ļoti mazu varbūtību.

No braucēju seksteta rezultatīvāko sezonu aizvadīja Kubalīks, kurš 56 spēlēs atzīmējās ar 38 (17+21) punktiem, Vrāna 50 mačos tika pie 36 (19+17) punktiem, bet Detroitas aizsargs Hroneks 56 mačos sakrāja 26 (2+24) punktus un negatīvu lietderību -18. Kubalīks ļoti rezultatīvs bija iepriekšējos pasaules čempionātos 2018. un 2019. gadā, 18 spēlēs izceļoties ar 20 (9+11) punktiem un pozitīvu lietderību +9.

Čehija spēlēs A apakšgrupā un pasaules čempionātu sāks 21. maijā pret Krievijas Olimpiskās komitejas izlasi. Tāpat šajā apakšgrupā būs arī Zviedrija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija.

Izmantotie resursi:
https://isport.blesk.cz/clanek/hoke...

     [+] [-]

, 2021-05-13 08:02, pirms 3 gadiem
čehiem beigās būs diezgan labs sastāvs -tik nez arr ko tas rezultēsies. Čehi jau gandrīz 10 gadus nav tikuši pie medaļām...