Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Hokeja Nostradams: 1. un 2. diena

Jānis Pārums

Šodien Gelzenkirhenē ar Vācijas un ASV izlašu spēli sāksies pasaules čempionāts hokejā, bet portālā Sportacentrs.com jau otro gadu pēc kārtas – prognožu spēle, kurai dots zīmīgs nosaukums - "Hokeja Nostradams". Tajā piedalīsies piedalīsies seši dalībnieki.

Pērn par prognožu čempionu kļuva toreizējais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš aiz sevis atstājot Sportacentrs.com lietotāju Abragu, hokeja treneri Aigaru Razgalu, mūziķi Andri Kiviču, politiķi Aināru Latkovski un žurnālistu Armandu Puči. Šogad spēļu rezultātus pēc iespējas precīzāk mēģinās noteikt bijušais hokeja vārtsargs ar Nacionālās Hokeja līgas rūdījumu Pēteris Skudra, vairākkārtējais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs, mūziķis un jaunās hokeja himnas autors Intars Busulis, titulētais bobsleja pilots, 2008. gada Eiropas čempions un 2009. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Jānis Miņins, hokeja jomā zinošākais Sportacentrs.com autors Juris Miņins, kā arī, tāpat kā pērn, cilvēks no tautas - proti, lietotājs Edgars.

Punktu skaitīšanas sistēma: Par pareizi nosauktu spēles uzvarētāju eksperti saņems divus punktus. Arī precīzi nosaukts spēles rezultāts un pilnīgi precīzi nosaukta vārtu starpība būs divu punktu vērtē. Ja vārtu starpība tiks nosaukta ar vienu vārtu nobīdi - viens punkts. Maksimālā punktu summa - seši. Vienīgais jauninājums – pirms čempionāta ekspertu spēles dalībniekiem tiks uzdoti septiņi vispārīgi jautājumi, taču atbildes uz šiem jautājumiem tiks publiskotas noslēgumā un, visticamāk, ieviesīs savas korekcijas arī kopvērtējumā. Par katru pareizu atbildi eksperti saņems divus punktus. Šie septiņi jautājumi būs:

1. Kurš gūs pirmos vārtus Latvijas izlases labā?
2. Cik uzvaru šajā čempionātā izcīnīs Latvija?
3. Kura būs čempionāta rezultatīvākā komanda?
4. Kas būs augstāk – Somija vai Zviedrija?
5. Cik punktus gūs čempionāta rezultatīvākais aizsargs?
6. No kuras valsts būs čempionāta labākais vārtsargs?
7. Kura izlase kļūs par čempioni?

Prognožu spēli sākam ar pirmo divu dienu spēļu prognozēm - šīvakara atklāšanas spēli starp Vācijas un ASV izlasēm, kā arī trim rītdienas spēlēm, tostarp Latvijas un Šveices cīņu. Labākais prognozētājs, kurš čempionāta noslēgumā saņems visvairāk punktu, iegūs Sportacentrs.com "Hokeja Nostradamus" titulu, kā arī tiks pie portāla sarūpētās balvas. Veiksmi, prognozētājiem, veiksmīgu čempionātu Latvijai!

Haralds Silovs, šorttrekists

KomandasRez.
Vācija – ASV2:5
Kanāda – Itālija6:0
Somija – Dānija4:1
Latvija – Šveice4:3

Komentārs: Latvijas un Šveices izlašu spēle, protams, būs visinteresantākā. Domāju, ka mačs būs ļoti līdzīgs, puiši būs noskaņojušies un izcīnīs uzvaru, iespējams, pagarinājumā. Būšu optimists! Visa čempionāta favorīti būs tie paši – Kanāda, Krievija, ASV. Mūsējie varētu pakāpties par vienu vietu augstāk nekā pērn.

Juris Miņins, Sportacentrs.com autors

KomandasRez.
Vācija – ASV2:4
Kanāda - Itālija7:2
Somija – Dānija4:1
Latvija - Šveice3:1

Komentārs: Pirmā čempionāta spēle notiek Vācijā, lielas auditorijas priekšā. Vācieši, kā Eiropas komanda ir daudz nopietnāk gatavojusies gan visam turnīram, gan konkrētajam mačam. Amerikāņi savukārt ir atveduši, lai arī "trešo sastāvu", tomēr arī šajā komandā pietiek spilgtu spēlētāju. Priekšroka jeņķiem tikai dēļ NHL pieredzes, kuri ceturto ripu raidīs tukšos vārtos. Otrās dienas centrālā spēle Latvijā, protams, būs mūsējo mačs pret Šveici, no kura līdzjutēji gaida ļoti daudz. Mana prognoze gan nav balstīta uz šādām patriotiskām jūtām, bet uz aprēķinu – Šveice ir palikusi bez sava galvenā panākumu inženiera (pēdējos 13 gadus), bijušā galvenā trenera Ralfa Krīgera, arī sastāvs uz šo turnīru ir savākts lai arī labs, taču ne tuvu ne optimāls, t.i., šveicieši veic nacionālās komandas pārbūvi, kas pirmajā gadā, parasti ir visai sāpīgs process jebkura līmeņa vienībai. Šī spēle būs vairāk vai mazāk katalizators tam vai Latvijas izlasei Rīgas "Dinamo" patiešām ir devis tik cik tiek stāstīts vai tomēr "Dinamo" faktors ir pārvērtēts – ir jāuzvar "mūžīgie pretinieki" šveicieši, kas līdz lielkomandas izveidei nemaz tik viegls uzdevums nebija. Paredzu visai sīvu cīņu, līdzīgu kā 2007. gada PČ pirmajā mačā, taču šoreiz ar Latvijai labvēlīgu iznākumu. Pārējos mačos, manuprāt, favorīti ir acīmredzami.

Jānis Miņins, bobsleja pilots

KomandasRez.
Vācija – ASV2:4
Kanāda – Itālija8:1
Somija – Dānija5:2
Latvija – Šveice1:2

Komentārs: Vācija mums pretosies ASV, kā jau mājinieki, tomēr amerikāņi būs pārāki. Kas attiecas uz mūsu spēli, tad Šveices izlasei ir diezgan augsts līmenis un komandu sastāvi, cik man zināms, kopš olimpiādes nav īpaši mainījušies. Grūti pateikt kā būs, bet domāju, ka šveicieši tomēr būs nedaudz gatavāki, lai gan ceru, ka Latvija būs sagatavojusies kārtīgi un nostartēs labi.

Edgars, Sportacentrs.com lietotājs

KomandasRez.
Vācija – ASV2:4
Kanāda – Itālija8:1
Somija – Dānija5:1
Latvija – Šveice3:2

Komentārs: Amerikāņiem sastāvs protams, kā parasti ir pajauns, bet nevarētu teikt, ka vāciešiem ir visi labākie. Vāciešu vājākā vieta ir vārti nav Pecolds, nav Graiss, savukārt pamatvārtsargu Kočņevu Spartaka sastāvā mēs redzējām Rīgā. Vai viņš būs lielais glābējs? Neticu. Kopumā būs līdzīga, asa spēle vācieši sitīsies līdz pēdējai sekundei, taču minimālu uzvaru izcīnīs amerikāņi. Vai itāļi iemetīs kaut vienu ripu kanādiešu vārtos? Kanādieši ļoti nopietni izturas pret šo čempionātu un pārsteigumiem vismaz šajā spēlē nevajadzētu būt. Ja somiem vārtus sargās viens no NHL labākajiem vārtsargiem Peka Rinne, tad dāņu lielākā problēma, kopš šī izlase spēlē augstākajā sabiedrībā, ir tieši laba vārtsarga trūkums, kamēr viņi to neatrisinās viņiem nav cerību iekļūt ceturtdaļfinālā. Pēc līdzīgas cīņas pirmajā trešdaļā somi izcīnīs samērā pārliecinošu uzvaru ar vismaz 4 ripu starpību. Latvijas un Šveices spēle būs sestdienas interesantākā. Es ļoti ceru, ka tā briesmīgā spēle skaitliskajā vairākumā, ko demonstrēja mūsu komanda pārbaudes spēles, bija domāta pretinieku iemidzināšanai un ka Znaroks ir kaut ko pietaupījis čempionātam. Šveiciešiem nebūs vairāki uzbrukuma līderi (Domeničelli, Barči, uzbrūkošā tipa aizsargs Štraits), un izlases sastāvā ir tikai viens aizsargs no šveiciešu olimpisko spēļu sastāva. Mūsu atjauninātajam sastāvam ir labas izredzes pacīnīties ar šo Šveices izlasi un ar 3-4 tūkstošiem fanu tribīnē.

Pēteris Skudra, bijušais NHL vārtsargs

KomandasRez.
Vācija – ASV1:3
Kanāda – Itālija6:1
Somija – Dānija5:0
Latvija – Šveice2:1

Komentārs: Sagatavošanās posmā – pārbaudes spēlēs – Latvija spēlēja stabilāk un ir arī labāk saspēlējusies nekā Šveice, kurai turklāt šogad ir jauns treneris. Domāju, ka pirmajā spēlē Latvijai ir priekšrocības. No citām spēlēm jāizceļ Vācijas un ASV cīņa – vācieši spēlēs diezgan līdzvērtīgi ar ASV, bet ar to sastāvu, kas viņiem ir, viņi nevar uzvarēt amerikāņus [kam tomēr ir daudz spēlētāju ar NHL pieredzi]. Amerikāņi spēles beigās noturēs to pārsvaru, ko būs iekrājuši spēles gaitā.

Intars Busulis, mūziķis

KomandasRez.
Vācija – ASV1:4
Kanāda – Itālija5:0
Somija – Dānija3:2
Latvija – Šveice3:1

Komentārs: Noteikti skatīšos Latvijas un Šveices spēli, kas manuprāt izvērtīsies mums labvēlīgi, jo savādāk nemaz nevar būt. Šveicieši pacīnīsies, taču mēs tomēr esam pārāki, arī psiholoģiski. Vācijas un ASV spēle man būtu interesanta no līdzjutēja viedokļa – kā jutīs līdzi savai komandai – vai tikpat traki kā mūsējie vai savādāk. Kanādas un Itālijas spēli gan laistu garām...

1 2 3 73 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-05-07 12:30, pirms 14 gadiem
Vācija – ASV 1:5
Kanāda – Itālija 7:0
Somija – Dānija 5:1
Latvija – Šveice 3:1

1. Daugaviņš.
2. Piecas.
3. Kanāda
4. Zviedrija
5. Deviņus
6. Somija
7. Krievija

  -1 [+] [-]

, 2010-05-07 12:44, pirms 14 gadiem
Nu jā tad jau es ar
Vācija-ASV 2:4
Kanāda-Itālija 6:1
Somija-Dānija 4:1
Latvija-Šveice 3:2

1. Karsums
2. Trīs
3. Kanāda
4. Zviedrija
5. 9
6. Somija
7. Kanāda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-05-07 12:49, pirms 14 gadiem
1. Aizsargs. Varbūt, Galviņš
2. 4
3. Krievija
4. Somija
5. 3
6. Krievijas
7. Krievija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-05-07 13:00, pirms 14 gadiem
Patika minnina koments un prognoze

     [+] [-]

, 2010-05-07 13:09, pirms 14 gadiem
Vācija-ASV 3:5
Kanāda-Itālija 7:1
Somija-Dānija 4:0
Latvija-Šveice 3:2

1. Vasiljevs #12
2. 3 uzvaras
3. Kanāda
4. Somija
5. 3 punktus
6. Krievijas
7. Krievija

  +5 [+] [-]

, 2010-05-07 13:12, pirms 14 gadiem
Pēc komentāriem spriežot ir jādod drusku plašāka motivācija apr Latvijas - Šveices spēli.

Ja mēs paskatamies Latvijas un Šveices sastāvus, tad lielas atšķirības nav. Labi Gerberam ir liela pieredze, bet viņam bija smaga trauma šosezon Masaļskis aizvadīja lieliskas sezonas beigas un spēles ar Slovākiju parādīja, ka viņš joprojām ir uz viļņa.
Aizsardzība... arī apmēram līdzīga Šveicei nav to aizsargu kuri sekmīgi noturēja kanādiešu uzbrukuma viļņus olimpiskajās spēlēs, savukārt top Eiropas līgās spēlējošie mūsējie manuprāt nav vājāki par Šveices klubu aizsargiem.
Uzbrukums...
Šveicei ir 2-3 izteikti līderi ar Romānu Viku priekšgalā taču trūkst vismaz kādi 5 no NLA līgas 10 rezultatīvākajiem šveiciešiem. Nav Štraits kurš diriģēja vairākuma izspēli u.t.t. Vai mūsu 3 KHL rūdītās maiņas ir švakākas? Diez vai.

Par mūsējiem man ir 2 bažas pārāk daudz nevajadžigi noraidījumi, un kāda būs vairākuma reālizācija. Ja mazākumā neielaidīsim vairāk kā 1 vartus un paši vismaz vienus vairākumā iemetīsim rezultātam vajadzētu būt pozitīvam.
Mūsu plusi tomēr ir vairāk vai mazāk iespēlēts sastāvs it sevišķi uzbrukumā.

Pārējais jau ir abu treneru taktiskās spēlītes.

  -2 [+] [-]

, 2010-05-07 13:13, pirms 14 gadiem
1.Ņiīvijs
2. 2 uzvaras
3. Kanāda
4. Somija
5. 7 punktus
6. Zviedrijas
7.Somija
Slēpts komentārs: BookiesNightmare

     [+] [-]

, 2010-05-07 13:22, pirms 14 gadiem
1. Sprukts
2. 5
3. Krievija
4. Somija
5. 9 punktus
6. Čehijas
7. Krievija

Vācija-ASV 3:2
Kanāda-Itālija 6:1
Somija-Dānija 4:0
Latvija-Šveice 4:2
Slēpts komentārs: riebeklis2009

     [+] [-]

, 2010-05-07 13:23, pirms 14 gadiem
1. Vasiļjevs
2. 4
3. Kanāda
4. Zviedrija
5. 11
6. Kanāda
7. Krievija

Ticu, ka mūsējie pārspēs Šveiciešus krietni pārliecinošāk. Prognozēju 5:2 mūsu labā.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-07 13:32, pirms 14 gadiem
Vācija-ASV 1:3
Kanāda-Itālija 6:0
Somija-Dānija 4:1
Šveice-Latvija 1:3

1. Vasiļjevs
2. 4 uzvaras
3. Kanāda
4. Zviedrija
5. 7 punktus
6. Latvijas
7. Krievija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: belluschi

     [+] [-]

, 2010-05-07 13:38, pirms 14 gadiem
Vācija-ASV velk uz neizshkjirtu
Kanāda-Itālija 7:1
Somija-Dānija 5:1
Latvija-Šveice velk uz neizshkjirtu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-07 13:46, pirms 14 gadiem
Vācija – ASV 1:4
Kanāda – Itālija 4:0
Somija – Dānija 3:0
Latvija – Šveice 3:2 OT

1. Cipulis
2. 4
3. Krievija
4. Zviedrija
5. 12
6. Baltkrievija
7. Zviedrija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-05-07 13:53, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Japamēģina arī man ko paprognozēt.
1. M.Cipulis
2. 2
3. Kanāda
4. Zviedrija
5. 11
6. Krievijas
7. Zviedrija

Vācija-ASV 3:4
Kanāda-Itālija 5:2
Somija-Dānija 6:0
Latvija-Šveice 1:4
Tu saki, ka Latvija izcīnīs tikai divas uzvaras, bet rezultatīvākajam aizsargam būs 11 punkti?

Paga, tu domāji, turnīra rez. aizsargs?

     [+] [-]

, 2010-05-07 13:55, pirms 14 gadiem
japamegina ir
1. Sprukts- tev tas ir jaizdara beidzot
2. 3 - pret sveici, italiju un/vai franciju norvegiju
3. Kanada - jaunie censoni
4. Zviedrija
5. 10
6. Kanada
7. Kanada - jaunie vairak saista

Vacija-ASV 1:3
Kanada-Italija 7:1
Somija- Danija 5:1
Latvija Šveice 2:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-05-07 14:02, pirms 14 gadiem
Vācija-ASV 2:6
Kanāda-Itālija 6:1
Somija-Dānija 5:1
Šveice-Latvija 2:5

1. Sprukts
2. 5
3. Kanāda
4. Zviedrija
5. 10
6. Somija
7. Kanāda

     [+] [-]

, 2010-05-07 14:02, pirms 14 gadiem
Vācija-ASV 3-3 /3-4/
Kanāda-Itālija 5-1
Somija-Dānija 4-2
Latvija-šveice 3-3 /4-3/

1.Dārziņš
2.2
3.Kanāda
4. Zviedrija
5. 9
6. Zviedrija
7. Krievija
Prognozēju neizšķirtu un iekavās papildlaikā. Nezinu vai kā tiks vērtēti rezultāti papildlaikos kā neizšķirts vai kā kādas komandas uzvara. Pasmaidi prognozēs tikai pamatlaika rezultātu skaita.

     [+] [-]

, 2010-05-07 14:06, pirms 14 gadiem
Vācija-ASV 3:3 pamatlaika. papildlaika 0-0..bulishos USA
Kanāda-Itālija 7:2
Somija-Dānija 3:0
Latvija-Šveice 2:0

     [+] [-]

, 2010-05-07 14:08, pirms 14 gadiem
1. Daugaviņš.
2. 5
3. Kanāda.
4. Zviedrija.
5. 9
6. Ņemot vērā, pret ko mums jāspēlē un cik metieni tiks izdarīti, atšķiršos un riskēšu ==> Latvijas.
7. ASV

Vācija-ASV 1:4
Kanāda-Itālija 7:1
Somija-Dānija 4:2
Latvija-Šveice 3:1 (Daugaviņš, Galviņš, Karsums)

Rīt gribētos paskatīties arī Kanādas spēli, bet my2p (?), nerāda rītdienas spēles. Būs kur citur jāmeklē.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-07 14:19, pirms 14 gadiem
Precīzākais prognozētājs iekš komentāriem drīkstēs aiz sava nika iekavās ierakstīt "hokeja eksperts", sliktākajam bans

     [+] [-]

, 2010-05-07 14:22, pirms 14 gadiem
belluschi rakstīja: Atcerieties un pieminiet manus vārdus Latvija - Šveice 2:4, necelsim sapņu pilis un domāsim reāli, šveice ir nedaudz spēcīgāka par mums, turklāt Latvija vēl nevienu čempionātu nav sākusi ar uzvaru, ir tikai viens neizšķirts Rīgā 2006.gadā, kad mūsējie 3x uzmeta pa vārtiem un nospēlēja 1:1ar čehiem.
Ja jau mees Maskavaa es pat teiktu ar vaajaaku sastaavu nekaa shobrid, nospelejaam 1:2 pret Shveici, tad droshi vien, ka nav nemaz tik bedigi.
Es teiktu daudzaas speelees, kuraas esam zaudeejushi Shveicei, ir muusu treneru korpusa zaudeejums Shveices treneru korpusam.
Jo sastaavi liimena zinaa nav nemaz tik atskirigi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-05-07 14:45, pirms 14 gadiem
Vācija 2:4 ASV
Kanāda 6:2 Itālija
Somija 5:1 Dānija
Latvija 1:3 Šveice

1. Sprukts
2. 2
3. Kanāda
4. Somija
5. 7
6. Zviedrija
7. Zviedrija
1 2 3 73 komentāri